Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I PODGORICA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Podgorica – Besök Montenegros huvudstad

  Montenegro är en fantastisk semesterdestination för de som letar efter ett lite annorlunda resmål och via Auto Europe kan du boka en hyrbil i Podgorica som är landets huvudstad. Reservera ett fordon som har allt det du behöver för att utforska Montenegro och Podgorica bekvämt och i stil. Besök det gamla klostret Ostrog Monastery precis utanför huvudstaden, Independence Square i stadens centrum eller hoppa in i din hyrbil och kör till kusten där stränder och kalkstensklippor väntar dig.

  Podgorica är som sagt Montenegros huvudstad men även största stad, invånarantalet här ligger på cirka 185.000 och är därför ett centrum för landets ekonomi, regering och parlament. Det är en harmonisk storstad som har nära till naturen och Montenegros berömda berg, till exempel ligger bergstopparna Bojčin, Bilo, Kakaricka Gora och Mihinja inte många minuter utanför stadskärnan. Även sjön Shkodërsjön som skiljer Montenegro från Albanien bjuder på vacker och orörd natur med pittoreska vyer och frisk luft.

  Sedan 1954 har Auto Europe hjälp resenärer hitta den rätta hyrbilen inför deras resa och numera är vi verksamma i över 180 länder och har tillgång till över 24.000 upphämtningsplatser. I Montenegro kan du via oss hyra en bil i huvudstaden, men även i andra populära städer såsom Bar, Budva, Ulcinj och Tivat. Börja jakten på din perfekta hyrbil med att fylla i informationen i vår sökmotor eller genom att ringa våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52 som kan hjälpa dig hitta det bästa erbjudandet. Du kan även besöka vår sida med utvärderingar av hyrbil i Podgorica för att läsa tidigare kunders recensioner och omdöme.

  Hur är trafiken i Podgorica?

  Podgorica är den största staden i Montenegro och på grund av detta är biltrafiken här tätare än i andra delar av landet, dock är det trots detta en hyfsat liten stad om man jämför med andra närliggande huvudstäder som Belgrad och Tirana. Ska du hyra bil i Podgorica behöver du alltså inte oroa dig för att det ska vara mycket trafik ute på vägarna, det är även högertrafik som hemma i Sverige. Att tänka på är dock att många lokalbor har ett aggressivt körsätt och det är inte ovanligt att trafikregler bryts. På grund av detta vill vi uppmana till försiktighet, att hålla avstånd och följa alla hastighetsgränser och andra hänvisningar.

  Klicka här för att komma till vår körguide om Montenegro.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Podgorica?

  Det finns en del gratis parkeringar men enklast kan vara att ställa sig på en av de som kostar eftersom det ofta är smidigare. Priset är heller inte högt och kostar mellan 0.50-2 euro per timme, betalningen sker via en app eller en betalningsautomat på plats. Runt om i Podgorica finns det både gatuparkeringar och parkeringshus, det finns en stor parkeringsplats på Bulevar Svetog Petra Cetinjskog och en på Ulica Svetlane Kane Redevic som ligger centralt. Tänk på att kolla hur länge du får ställa bilen på parkering du väljer så att du inte får en onödig parkeringsbot.

  Podgorica flygplats

  Året var 1930 då det första passagerarplanet landade på Podgorica flygplats men flyg hade landat och startat här sedan två år tillbaka vid den tidpunkten. Det dröjde ytterligare några år tills flygplatsen fick reguljärflyg och det var inte fören 1954 som plan regelbundet började flyga mellan Podgorica och Serbiens huvudstad Belgrad. Sedan dess har flygplatsen bara vuxit och idag är det en av två internationella flygplatser i landet, den andra är Tivat flygplats som ligger utanför Tivat vid kusten. Tillsammans har flygplatserna ett 30-tal internationella destinationer, bland annat till Sverige, Danmark och Norge vilket gör det smidigt för oss Skandinaver att ta sig hit för en härlig semester.

  Podgorica Airport – (TGD)
  Flygplatsen ligger cirka en mil utanför Podgorica.
  Adress: Golubovci, Montenegro
  Hemsida: montenegroairports.com/
  Telefon: +382 20 444 244

  Att göra i Podgorica

  Montenegro är ett spännande land med en fascinerande kultur som är väldigt olik vår egen. Som landets huvudstad är Podgorica hem till några av landets mest eftertraktade aktiviteter och platser. Läs igenom våra tips på saker att se och göra i huvudstaden nedan och börja sedan planera ditt äventyr i Podgorica.

  • Old Ribnica River Brige - Denna gamla bro sträcker sig över floden Ribnica och har blivit ett klassiskt monument för de som besöker Podgorica. Bron byggdes först under Romarrikets stormaktstid men genomgick sedan en större upprustning på 1700-talet, detta gör den till den äldsta bron i hela Podgorica. Den ligger en kort promenad utanför stadskärnan och tar dig bort från folkmässorna till en fridfull och avlägsen plats. Bron är byggd i sten och smälter bra in i den närliggande naturen som består av träd, buskar, annan grönska och såklart floden som flyter under bron.

  • Ostrog Monastery - Uppe i bergen och inbyggd i bergsväggen ligger klostret Ostrog Monastery vars historia sträcker sig tillbaka till 1600-talet. Det byggdes av ortodoxa kristna och den ledande figuren var biskopen av Herzegovina Vasilije. Denna biskop kom senare att kallas St. Vasilije of Ostrog och efter hans död begravdes han i detta kloster vilket gjorde att mängder av besökare årligen tog sig hit eftersom hans kvarlever sägs ha läkande krafter. Snart blev klostret en pilgrimsplats inte bara för ortodoxa kristna utan även för katoliker och muslimer, än idag är det en pilgrimsplats som årligen besöks av en mängd besökare och turister.

  • Dajbabe Monastery - Ett annat kloster är Dajbabe Monastery som ligger inuti en grotta strax utanför Podgorica. Det unika läget gör den till en unik sevärdhet intressant även för de som inte är religiösa. Klostret invigdes år 1897, har vacker arkitektur och befinner sig uppe på en kulle som blickar ut över Zeta-dalen. Att ta sig hit från centrala Podgorica tar bara tio minuter med bil eftersom klostret endast ligger cirka 5 kilometer utanför stadskärnan.

  • Shkodërsjön - Denna sjö är den största i landet och en stor del tillhör till och med grannlandet Albanien. Här är det naturen som står i centrum och området bjuder på vackra berg med mängder av vandringsleder och promenadsträckor. Vill man kan man även paddla kanot eller kajak i det friska vattnet och på så sätt ta sig ut och uppleva de omringande bergen från en unik synvinkel. Sjön befinner sig cirka 20 km söder om Podgorica så det tar inte lång tid att köra hit om man har tillgång till en bil.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Podgorica

  Du som ska hyra bil i Podgorica kan planera att se mer av Montenegro än endast huvudstaden. Landet har oerhört vacker natur med många berg och klippor längst med kusten som utforskas bäst med hjälp av en bil. Se till att jämför dina alternativ här på vår hemsida så du bokar fordonet du vill ha till bästa pris och börja sedan planera utflykter och ställen att se runt om i Montenegro. Nedan hittar du några dagsutflykter du kan ta med bil från Podgorica.

  Biogradska Gora

  Detta är en nationalpark bestående av tät skog, höga berg och emerald gröna sjöar som tillsammans bildar en magisk plats. Bergsluttningar och toppar är vanliga och den högsta toppen befinner sig 2000 meter ovanför havsytan. Från Podgorica tar det cirka en timme och 45 minuter att köra till Biogradska Gora som ligger nordöst om huvudstaden. Packa med dig en matsäck och ge dig sedan ut i en av vandringslederna för att utforska den häpnadsväckande naturen och landskapen. Området passar även för mountainbiking, paddling och andra friluftsaktiviteter.

  Gospa od Škrpjela

  I Kotorbukten, cirka två timmar med bil utanför Podgorica, ligger en liten ö vid namn Gospa od Škrpjela. På ön ligger en kyrka som fått namnet Our Lady of the Rock och denna går att besöka för en liten kostnad. För att komma till ön behöver man åka båt och det finns mängder av företag som arrangerar denna typ av utflykt, vänligen boka din plats i förväg så du kan garantera att du får en plats då detta är extremt populärt bland turister. Väl framme på ön kan du besöka den lilla kyrkan och beundra dess inredning och arkitektur, då kan även njuta av den friska luften och den vackra naturen som omringar hela bukten.

  Bobotov Kuk

  Detta berg är ett av de största i hela Montenegro och området bjuder på fantastiska vandringsleder, utsiktsplatser och vackra vyer. Att ta sig upp för berget är utmanande och kräver både kondition och vilja, men det är väl värt mödan väl uppe på toppen när man belönas med en otrolig utsikt över hela bergskedjan Durmito som berget är en del av. Som sagt är Bobotov Kuk den högsta toppen i området och höjer sig över 2500 meter upp i luften. Området har förutom vandring även ställen lämpliga för bergsklättring, paddling och forsränning vilket kan vara en spännande aktivitet för de som vill ha en lite sportigare utflykt.

  Stränder

  Montenegro har en fantastisk kustlinje ut mot det turkosa Medelhavet och många åker till landet för just sol och bad. Vid Kotorbukten i närheten av Tivat finner du stränder som Kalardovo Beach och Kotor Beach medan du som vill bada direkt i det öppna havet kan bege dig till Jaz Beach, Mogren Beach eller Buljarica Beach. Även i Shkodërsjön som ligger hyfsat nära Podgorica kan du bada och det finns bland annat en strand vid namn Murici Beach som är populär.

  Ta sig runt i Podgorica

  Har man tillgång till en hyrbil i Podgorica är det det absolut smidigaste sättet att ta sig runt på. Med en bil kan man utforska i sitt eget tempo och populära turiststäder som Tivat ligger bara 1,5 timmar bort, Kotor lika så och Budva ligger endast en timme från huvudstaden. Man kan med en bil även utforska nationalparkerna, bergskedjorna och till och med köra till ett av grannländerna Albanien, Kosovo, Serbien, Kroatien eller Bosnien och Hercegovina. En hyrbil tillåter dig verkligen att få ut så mycket mer av resa så se till att boka din semesterbil redan idag.

  Planerar du att använda dig av kollektivtrafiken är buss ditt bästa alternativ. Det finns en del busslinjer runt om i staden såväl som ansluter närliggande områden, men de är inte jättemånga. Det går ingen buss mellan Podgorica flygplats och stadskärnan, men för de som vill finns det ett tåg som ansluter dessa på platser. Problemet är att tåget bara har ett få avgångar per dag och att tågstationen vid flygplatsen ligger cirka 15 minuters promenad från flygplatsbyggnaden. Även om detta är ett alternativ rekommenderar vi därför att åka taxi från flygplatsen om man inte har en extremt tight budget. Det finns gått om taxibilar utanför flygplatsen och även runt om i centrala Podgorica.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Podgorica