Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I MONTENEGRO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Montenegro

  Generell information
  Montenegro ligger i sydöstra Europa. På grund av landets geografiska läge är det idealiskt att köra med hyrbil här. Liksom Kroatien har Montenegro en vacker kustlinje utmed Adriatiska havet. I huvudstaden Podgorica är det enkelt att hämta hyrbilen från flygplatsen

  Regler vid bilhyra i Montenegro
  För att få hyra bil i Montenegro måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Säkerhetsbälten är obligatoriska. Vi rekommenderar starkt att alla barn under 135 cm sitter i bilbarnstol eller på bilkudde i baksätet.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Montenegro:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 80-100 km/h

  Trafikregler
  I Montenegro är det högertrafik. Halvljus skall användas även under dagen.

  Bensinstationer
  Utmed kusten och i huvudstaden är det lätt att hitta bensinstationer. Längre in i landet kan det vara bra att passa på att tanka när du ser en bensinstation.

  Vägtullar och avgifter
  Om man ska köra i Sozina-tunneln så är den avgiftsbelagd.

  Parkering
  I huvudstaden är det möjligt att parkera mot avgift. Se till att hålla tiden. Om du glömmer att betala för din parkering kan det hända att din hyrbil bogseras iväg.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Montenegro ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Serbien eller Bosnien? Extra avgifter och speciella restriktioner kan förekomma. Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan vissa städer i Montenegro är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.