Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ PODGORICA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Podgorica flygplats – Se Montenegro

  Boka din hyrbil på Podgorica flygplats och ge dig ut för att upptäcka Montenegro. Staden ligger nära gränsen till Albanien och Montenegros mäktiga natur med höga berg och täta skogar såväl som vackra stränder. Det är landets huvudstad och i centrum finner du sevärdheter som den detaljrika ortodoxa kyrkan, Millennium Bridge och Dajbabe Kloster. Boka en bil så du inte bara kan utforska centrum utan hela landet!

  Montenegro är ett hyfsat litet land och att köra från den nordöstra toppen till den västra kusten tar inte mer än ett par timmar. Podgorica ligger cirka en timme från närmaste strand men ännu närmare den stora Shkodërsjön som även den bjuder på badmöjligheter samt andra aktiviteter som vattenskoter och paddling. I närheten finner du även den grönskande nationalparken Biogradska Gora och lite längre bort bergskedjan Durmito som bjuder på vandringsleder med fantastiska vyer. Det bästa sättet att uppleva allt det här är att via Auto Europe boka en billig bil att utforska med. Hos oss hittar du de lägsta priserna och kan boka allt från små ekonomiska fordon till stora och fyrhjulsdrivna som är perfekta att utforska Montenegros ibland tuffa terräng med. Börja jakten efter den perfekta hyrbilen med vår sökmotor ovan eller ring en av våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52.

  Klicka här om du vill läsa utvärderingar av hyrbil i Podgorica skrivna av våra tidigare kunder som redan genomfört en hyra i huvudstaden.

  Flygplatsinformation

  Podgorica flygplats är en av två internationella flygplatser i Montenegro, den andra är Tivat flygplats som ligger vid kusten. Tillsammans har de omkring 30 internationella destinationer, främst i Europa. Från Skandinavien avgår det flyg från både Danmark, Norge och Sverige vilket gör det smidigt för de nordbor som ska på semester till landet. Flygplatsens historia tar sin början i maj 1928 då det första planet landade i området, efter det utvecklades det sakta men säkert till en officiell flygplats och år 1954 började reguljärflyg trafikera sträckan mellan Podgorica och Belgrad.

  Podgorica flygplats - (TGD)
  Officiellt namn: Podgorice Airport
  Adress: Golubovci, Montenegro
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 14 kilometer sydväst om centrala Podgorica.
  Flygbolag på flygplatsen: 12 flygbolag är aktiva på flygplatsen, bland annat W!ZZ, Aeroflot, Ryanair and Montenegro Airlines.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Podgorica flygplats?

  De flesta företag vi samarbetar med som erbjuder upphämtning av hyrbil på Podgorica flygplats har kontor inne i terminal 1 vid ankomsthallen. Detta betyder att det är extremt smidigt för kunder som precis landat att ta sig till upphämtningskontoret efter de hämtat sitt bagage och så vidare. Det enda man behöver tänka på är att man beger sig till rätt leverantör och att man har med sig alla nödvändiga papper som krävs vid upphämtningen. Vänligen läs din voucher för att se vilka dessa är, men det brukar handla om ett körkort och ett kreditkort i huvudförarens namn som man kan använda för att lämna depositionen.

  Efter man fått bilnycklarna i handen är det dags att ta sig till parkeringen och hoppa in i bilen. Innan man beger sig ut på vägarna kan det dock vara bra att läsa på om landets körregler då körstilen skiljer sig en del från hemma i Sverige. Vänligen läs vår körguide om Montenegro för mer information.

  Några av leverantörerna du kan välja mellan när du ska hyra bil på Podgorica flygplats är:

  Avis hyrbil på Podgorica flygplats Avis på Podgorica flygplats
  Podgorica Airport,
  Golubovci, Montenegro

  +382 20 653 066
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 20.00
  Sixt hyrbil på Podgorica flygplats Sixt på Podgorica flygplats
  Podgorica Airport,
  Golubovci, Montenegro

  +382 20 653080
  Öppettider:
  Måndag: 08.00 - 20.30
  Tisdag: 08.00 - 22.00
  Onsdag: 08.00 - 21.00
  Torsdag: 08.00 - 20.00
  Fredag - Lördag: 08.00 - 20.00
  Söndag: 08.00 - 21.00
  Enterprise hyrbil på Podgorica flygplats Enterprise på Podgorica flygplats
  Podgorica Airport
  Golubovci, Montenegro

  +382 67222065
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 20.00

  Terminaler

  Flygplatsen är inte jättestor och hanterar endast cirka 1,200 miljoner passagerare per år. Därför behövs endast en terminal som hanterar all passagerartrafik, terminalen är dock indelad i ett område för utrikesflyg och ett för inrikesflyg.

  Flygplatsfaciliteter

  På flygplatsen har du ett litet utbud av butiker och matställen att välja mellan och öppettiderna är anpassade efter dagens flygningar. Det finns två tobaksbutiker, ett café och en Duty-Free butik där man kan fynda parfym, smink, godis och sprit till låga priser. Flygplatsen har även gratis Wi-Fi och uttag där man kan ladda sina elektroniska prylar om man behöver.

  Flygplatsen erbjuder även en VIP tjänst som innebär att man får tillgång till VIP loungerna, VIP parkering och företräde i säkerhets- och tullkontrollerna. Utöver detta har flygplatsen alla de standard faciliteter som du hittar på en modern flygplats, till exempel toaletter, informationsdisk, bankomat, skötrum och så vidare.

  Hur kan man ta sig till och från Podgorica flygplats?

  Att hyra bil på Podgorica flygplats är det absolut smidigaste sättet eftersom kollektivtrafiken är begränsad och eftersom hyrbilskontoren är lättillgängliga inne i ankomsthallen. Med en hyrbil kör man in till centrala Podgorica på cirka tio minuter och till Tivat på cirka 1,5 timme. Har man bokat en bil och fått det godkänt av leverantören att besöka andra länder med fordonet kan man även köra till Kroatiens Dubrovnik på cirka tre timmar och till Albaniens Shkodër på cirka en timme. Men en bil får man verkligen ut så mycket mer av sin resa!

  Som sagt är kollektivtrafiken från flygplatsen begränsad och inga bussar går. Det finns en tågstation cirka 15 minuters promenad från terminalbyggnaden med tågen avgår endast ett få gånger per dag och är inte särskilt pålitliga. Tågstationen ser väldigt övergiven ut och tar du dig dit kan du knappt tro att det ens är ett officiellt tågstopp. Vill du inte hyra bil rekommenderar vi därför att ta en taxi, det är billigt och det står alltid mängder av lediga taxibilar utanför ankomsthallarna.

  Parkeringstips

  Flygplatsen har över 450 parkeringsplatser tillgängliga varav några är VIP parkeringar, några för långtidsparkering och några är för kortare vistelser. De första 15 min är alltid gratis men sedan kostar det beroende på vad för fordon du kör. En vanlig personbil kostar 0,60€ per timme (upp til 24 h) och sedan 6,00€ för varje påbörjad ny dag. Kör man en van, husbil eller buss är priset högre. Betalningen sker antingen via kontanter eller kort i en automat som sedan ger dig en biljett som du behöver när du lämnar parkeringen. Blir man av med denna biljett kommer man behöver betala en straffavgift på 6,00€.

  I centrala Podgorica finns det både gatuparkeringar och parkeringshus. De allra flesta är avgiftsbelagda men kostar endast runt 0,5-2,00€ per timme, betalning sker via en betalningsautomat på plats eller via en app.

  Nyttiga länkar

  Podgorica flygplats