Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I PAPHOS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Paphos med Auto Europe

  När du bokar en hyrbil i Paphos, på Cypern kan du känna dig säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Paphos flygplats eller på ett centrumkontor i staden, dina valmöjligheter är många med Auto Europe. Om du vill läsa omdömen och betyg skrivna av tidigare kunder kan du även besöka vår sida där vi samlat utvärderingar av hyrbil i Paphos.

  Trafik och parkering

  Att köra i Paphos är inte svårare än att köra på andra platser på Cypern. Det finns dock några saker du bör beakta när du kör bil i Paphos och på övriga Cypern:

  • Cypern har vänstertrafik!
  • Kör defensivt och håll avstånd.
  • Om du kör på landsbygden kan vägkvaliteten vara dålig. Det kan också finnas boskap på vägen.

  Mer körinformation på Cypern hittar du om du klickar här

  Parkering

  I Paphos finns det gott om parkering. Om du parkerar i Kato nära hamnen är det gratis. Läs alltid skyltar om du är osäker. Det är tillåtet att parkera vid dubbel gul linje, vid enkel gul linje får du endast stanna och lasta på och av och inte parkera. Om du får en parkeringsbot måste den betalas inom 15 dagar från utförandet, annars till kommer 50% extra i avgift.

  Geografisk information

  Staden Paphos ligger i sydvästra Cypern, alldeles vid Medelhavskusten. Tidigare delades staden in i två delar - nya Paphos och gamla Paphos. Gamla Paphos ligger numera 1,8 mil öster om staden och är ett populärt utflyktsmål. Staden har ca. 38 000 invånare och tar varje år emot mängder av turister, främst under sommarmånaderna.

  På Cypern råder medelhavsklimat med långa och varma somrar och korta och milda vintrar. Under vintern ligger temperaturerna på ca. 7-10 grader och under somrarna mellan ca. 20-25 grader i skuggan.

  Paphos flygplats

  Paphos flygplats är en delad civil och militär flygplats på Cypern. Flygplatsen, som är den näst största efter Larnaca International Airport, ligger cirka 20 min från Paphos stad och hanterar över 2 miljoner passagerare om året.

  Paphos airport (PFO)
  Hemsida: www.hermesairports.com
  Telefonnummer: +357 24 816400

  Kollektivtrafik

  Sedan 2010 har Paphos kollektivtrafik tagits över av företaget OSYPA. De erbjuder bekväm kollektivtrafik med moderna bussar. Bussarna avgår dagligen och täcker Paphos-distriktet. Bara i Paphos finns över 10 olika busslinjer. Dessutom finns busslinjer ut till de kringliggande byarna. En enkelbiljett kostar ca. 1,50 EUR och barn upp till 6 år resar gratis.
  Busstationen: Karavella heter Paphos busstation och den ligger i centrum.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Paphos