Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION PÅ CYPERN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Cypern

  Generell information
  Många soltörstiga nordbor reser till Cypern för sol och bad. Med minst 340 soldagar per år är detta ganska förståeligt. Hyr bil på Cypern och res runt i din egen takt. Tänk på att det är vänstertrafik, ta det lugnt i början. Besök kända semesterorter som Larnaca, Ayia Napa och Limassol eller kör din hyrbil till Nicosia, Cyperns huvudstad. Här kommer några nyttiga tips när du ska köra på Cypern.

  Regler vid bilhyra på Cypern
  För att hyra bil på Cypern måste föraren vara minst 21 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 3 år (kan variera mellan uthyrare). För förare under 25 år kan det tillkomma extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. På Cypern är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet. Barn under 5 år får inte sitta i framsätet. Alla barn under 12 år ska sitta i bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar på Cypern:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 100 km/h
  • Motorvägar: 100 km/h

  Trafikregler
  På Cypern är det vänstertrafik. Tänk på att ha halvljuset på en halvtimme innan solen går upp eller går ner. Det är förbjudet att tala i en handhållen mobiltelefon under körning (använd hands free). Det är inte tillåtet att tuta under natten eller i närheten av sjukhus.

  Bensinstationer
  De flesta bensinstationer ligger i och runt de större städerna. På landsbygden finns en del stationer med automatpumpar.

  Vägtullar och avgifter
  På Cypern finns inga vägtullar.

  Parkering
  I stadscentrumen kan du hitta avgiftsbelagd parkering för 1 timme. Du betalar i parkeringsautomater. Oftast är det gratis att parkera under lördagseftermiddagen, söndagar samt helgdagar. Läs skyltarna noggrant dock. En gulmarkerad trottoarkant betyder parkering förbjuden.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra på Cypern ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  När du hyr en bil på Cypern är det inte tillåtet att ta den utanför landet eller på färja. Restriktioner finns angående inresa till den Turkcypriotiska delen av landet.

  Envägshyror
  Envägshyror på Cypern är tillåtna för vissa fordonskategorier, extra avgifter kan tillkomma. Envägshyror till andra länder är inte tillåtna.