Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I LARNACA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Larnaca - Bila på soliga Cypern

  Drömmer du om att åka på solsemester till Cypern? Då kan du boka en hyrbil i Larnaca via Auto Europe och utforska denna magiska medelhavsö helt på egen hand. Kör längst kusten mellan olika stränder och klippor för att hitta bästa badstället eller utforska öns mysiga byar som är belägna längst hela den södra sidan. I Cyperns tredje största stad Larnaca finner du även en hel del sevärdheter och aktiviteter att roa dig med under din semester - Boka din drömresa redan idag!

  Larnaca har under flera år varit en eftertraktad semesterort för svenskar som vill resa till varmare breddgrader. Det är främst Medelhavets turkosa vatten och öns vita kalkstensklippor som lockar men också den härliga kulturen och landets intressanta historia. Cypern var en del av Antikens Grekland och legenden säger att det var här kärleksgudinnan Afrodite föddes ur havets skum, än idag står den magnifika vita klippan namngiven efter hennes stadigt en bit utanför Cyperns sydvästra kust. Ön har länge varit en viktig plats för handeln i och runt omkring Medelhavet, vilket gör att ön är full av historia. Bland annat var hamnstaden Larnaca en av de viktigaste handelspunkterna för flera århundraden sedan och än idag är det en av Cyperns främsta hamnstäder när det kommer till import och export.

  Ska du hyra bil i Larnaca hittar du marknadens lägsta priserna här på vår hemsida. Vi samarbetar med flera toppleverantörer och kan därför erbjuda ett stort utbud av fordon på över 24.000 destinationer i 180 länder, till exempel hittar du ett flertal hyrbilsföretag som erbjuder upphämtning i Larnaca. Använd vår bokningsmotor överst på denna sida för att jämföra företagens erbjudande och priser för att hitta den perfekta bilen inför din resa. Du kan också besöka vår sida med utvärderingar av hyrbil i Larnaca för att se vad tidigare kunder har att säga om sin upplevelse med Auto Europe.

  Hur är trafiken i Larnaca?

  Överlag är trafiken lugn och turister kan enkelt köra runt i Larnaca och i resterande delar av Cypern, speciellt under vinterhalvåret när det är lågsäsong. Under sommarmånaderna kommer det vara fler bilar ute på vägarna men det är fortfarande inte så pass mycket att det skapar stora problem. De flesta vägarna är asfalterade men beroende på vart du kör kan det även förekomma grusvägar och mindre utvecklade gator. Körfälten är ofta smalare än vad vi i svenskar är vana vid, speciellt i Larnacas centrala delar, därför rekommenderas en defensiv körstil och försiktighet vid mötande trafik.

  Att tänka på om du ska köra i Cypern är att landet har vänstertrafik. Det känns oftast konstigt att köra på “fel” sida av vägen, vanligen tar det några dagar innan man vänjer sig. Kör försiktigt och var uppmärksam på andra trafikanters körbeteende. Vill du läsa mer om Cyperns trafiklagar och regler kan du göra det här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Larnaca?

  De allra flesta hotellen i Larnaca erbjuder parkering vilket är väldigt uppskattat av hotellgästerna. Det finns även allmänna parkeringsplatser i och runt omkring Larnaca som man får ställa sig vid mot en avgift. Man betalar i parkeringsautomater som hittas i närheten av parkeringsplatserna. Vad det exakta priset är och vilka dagar/timmar parkeringarna är avgiftsbelagda beror på var du står, läs skyltarna noga för att se om det är okej att parkera där eller inte. Uppmärksamma också att de allmänna parkeringsplatserna i de absolut centralaste delarna fylls upp snabbt, det kan därför vara önskvärt att parkera lite utanför centrum och sedan promenera in. Larnaca är inte jättestort och det tar inte många minuter att gå in till centrum från någon av parkeringsplatserna som ligger en bit utanför.

  Larnaca flygplats

  Staden har en flygplats som heter Larnaca International Airport och som ligger sex kilometer sydväst om centrala Larnaca. Har du en bil och ska köra mellan de två tar det inte mer än tio minuter att ta sig fram. Flygplatsen är en viktig infrastruktur för Cypern eftersom den har en stor roll i landets import och export. Flygplatsen är också viktig för landets turismverksamhet eftersom detta är en av de största flygplatserna på ön, årligen reser flera miljoner människor till Cypern via Larnaca International Airport. Bland annat går det många charterflyg hit från bland annat Stockholm, Köpenhamn och Oslo fulla av solsugna nordbor.

  Larnaca flygplats – (LCA)
  Flygplatsen ligger cirka 6 kilometer sydväst om centrala Larnaca.
  Adress: Larnaca Airport, Larnaca CY-6650, Cypern
  Hemsida: www.hermesairports.com
  Telefon: +357 25 123022

  Att göra i Larnaca

  Spendera semestern i en solstol på stranden eller på en uteservering med utsikt över havet. Ta det lugnt och njut av den härliga atmosfären och den vackra staden samtidigt som du känner solens strålar fylla dig med D-vitamin. Det är absolut sol och bad som är först på schemat för de flesta som kommer hit, men Larnaca är full av andra aktiviteter och sevärdheter! Nedan har vi listat några saker du kan göra i staden under din semester.

  • Flamingos - De långbenta fåglarna migrerar hit under regnsäsongen som varar mellan november-mars. Cyperns sjöar fylls då med upp till 20.000 hungriga flamingos som livnär sig på sjöarnas fisk och räkor. Salt Lake som ligger strax utanför Larnaca är ett av de bästa ställena att se de finurliga rosa fåglarna på och har därför blivit en uppmärksam turistattraktion. Andra stället att se skönheterna på är i Akrotiri, Oroklini och Paralimni Lake.

  • Ágios Lázaros - Denna historiska kyrka är namngiven efter helgonet Lazaros som Jesus enligt det nya testamentet återlivade från de döda. Lazaros sägs ha spenderat över 30 år här i Larnaca och efter hans död byggdes kyrkan över hans begravningsplats. Detta var över 1.500 år sedan och trots att byggnaden är otroligt gammal står den kvar (den har genom gått renovationer) och är en sevärdhet cyprioterna är extremt stolta över. Kyrkan är beläget väldigt centralt vid kusten i Larnaca och en turistattraktion med betydelsefull historia du inte bör missa.

  • Larnaca Castle - En annan historisk byggnad som är värt ett besök är slottet Larnaca Castle som även det ligger i centrala delen av staden. Det är omdiskuterat när det exakt byggdes, men arkeologer har fastställt att det var någon gång mellan 1100- och 1300-talet. Slottet byggdes först för att skydda och försvara Cyperns kust, framför allt handelsstaden Larnaca, men senare användes det även som ett fängelse och sedan ett museum.

  • Vraket M/S Zenobia - År 1980 sjönk det svenska fartyget M/S Zenobia utanför Larnacas kust när det var på väg till Syrien. Fartyget var lastat med över hundra lastbilar, containrar och trailers som numera befinner sig på havets botten. Ta en båttur från Larnaca till vraket och dyk eller snorkla för att uppleva fartyget och lasten under ytan. Idag räknas vraket som en av världens bästa dykplatser och mängder av olika företag erbjuder att ta dig ut hit på ett dykäventyr utan dess like.

  • Finikoudes - Detta kanske är Cyperns kändaste strand. Den ligger i hjärtat av Larnaca, ett stenkast från andra sevärdheter som Larnaca Castle, Ágios Lázaros och Pierides Museum. Med sin långa sandstrand och blåa vatten är det en favorit för turister såväl som lokalbefolkningen. Ett stort antal hotell och restauranger finns på stranden och erbjuder både solstolar och parasoll så du kan njuta i bekvämlighet av din stranddag.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Larnaca

  Att hyra bil i Larnaca är det ultimata sättet att utforska Cypern på. Kör runt mellan olika stränder, byar och sevärdheter för att maxa din tid på ön. Cypern är hyfsat litet och distanserna är därför inte särskiljt stora, att köra från ena delen av ön till den andra tar därför inte mer än ett par timmar. Gör det mesta av din semester och boka en bil redan idag. På vår hemsida kan du själv jämföra fordon, företag och priser för att hitta hyrbilen som möter alla dina krav och önskemål.

  Ayia Napa

  Feststaden Ayia Napa som de senaste årtiondena varit en toppdestination för sol och festsugna turister ligger bara 50 kilometer öst om Larnaca. Det betyder att du på mindre än en timme kan köra till en av världens bästa partystäder, dessutom kör du längst den vackra kusten och kan därför njuta av en fantastisk utsikt hela vägen. Väl framme kommer du förstå varför ungdomar från hela världen kommer till just Ayia Napa för att sola, bada och festa. Bargatorna kantas av livliga uteställen och neonskyltar medan de vita paradisstränderna möjliggör semesterdagar i miljö många bara drömmer om. Andra sevärdheter i staden är Sculpture Park, Ayia Napa Monastery och Thalassa Museum.

  Troodosbergen

  Troodos är en stor bergskedja och nationalpark som sträcker sig från mitten av ön till kusten i väst. Det är en av de populäraste utflykterna att göra i Cypern eftersom området har något för alla, oavsett ålder eller intresse. Vandra i de vilda skogsområdena på jakt efter vackra vattenfall eller besök en av de mysiga bergsbyarna som finns här. På den högsta toppen Olympos faller det varje vinter snö vilket gör att här även går att åka skidor under november-februari - Vem trodde att man kunde göra det på soliga Cypern? Även om du besöker landet under sommaren kan du bestiga berget och få en helt otrolig utsikt över nationalparken med dess bergiga terräng och orörda natur.

  Paphos

  En annan välbesökt stad på Cypern är Paphos, eller Pafos som den också kallas. Beläget på den sydvästra delen av ön tar det cirka 1,5 timmar att köra de 13 milen från Larnaca. Än gång i tiden var detta Cyperns huvudstad och enligt den grekiska mytologin var det här kärleken och solens gudinna Afrodite föddes ur havets skum. Med sina vita kalkstensklippor, turkosa hav och historiska sevärdheter är detta en utmärkt utflykt att göra om du besöker Cypern. Om du kommer hit får du inte missa Saint Paul´s Pillar, Kato Paphos Arkeologiska Park och medeltids slottet Castle of Paphos som allt ligger väldigt centralt.

  Nicosia

  Det låter kanske konstigt men huvudstaden Nicosia är inte lika turistvänlig som övriga städer på ön. Nicosia är till och med delad i en nordlig del som turkcyprioterna styr, och en sydlig del som grekcyprioterna styr. Trots att du verken finner mysiga uteserveringar med menyer på engelska eller all-inklusive hotell här är Nicosia värt ett besök eftersom du får en inblick i det “riktiga” och genuina Cypern. Bort från turistorterna är landet väldigt annorlunda och du upplever denna kontrasten bäst genom att besöka huvudstaden. Nicosia ligger cirka 50 kilometer norr om Larnaca och det tar mindre än en timme att köra mellan de två städerna.

  Geografisk information & Historia

  Larnarca har i flera tusen år varit en viktig hamnstad för handeln över Medelhavet, detta har lett till att den flera gånger varit under makten av olika stormakter; bland annat Bysantinska riket, Frankrike, Osmanska riket, Grekland och innan landet blev självständigt år 1960 tillhörde det Storbritanniens kungarike. Som en viktig stad i landet har Larnarca påverkats av dessa olika stormakter och bland annat finns det flera historiska byggnader kvar och ett stort antal arkeologiska fynd har gjorts i området. Än idag är staden en av landets viktigaste när det kommer till import, export samt på grund av det Cyperns välfärd och utveckling.

  Beläget på öns södra sida är Larnarca en av landets största städer, även om det i europeiska mått inte klassas som någon storstad. Med sitt varma medelhavsklimat som innebär långa, soliga och torra sommardagar är det den perfekta turistdestinationen för din nästa semester. Under lågsäsongen på vintern är det inte heller särskilt kallt, temperaturen brukar hålla sig runt 15-17 grader men istället för att vara soligt och torrt är det regnigt och fuktigt. Detta är den främsta anledningen till att de flesta besöker Larnaca någon gång mellan maj och september.

  Ta sig runt i Larnaca

  Bil

  Bokar du en hyrbil i Larnaca kan du problemfritt och bekvämt ta dig runt på Cyperns gator. Hela ön är full av sevärdheter och det vore synd att missa allt ön har att erbjuda på grund av att man bara håller sig i en stad. Även om Larnaca är extremt vacker och det finns mycket att se och göra i staden så ligger vissa av de bästa turistattraktionerna en bit utanför stadsgränserna, en hyrbil tillåter dig att på egen hand utforska alla dessa platser. Dessutom är distanserna på ön hyfsat små och du kan från Larnaca köra till populära ställen som Ayia Napa och Protaras på mindre än en timme.

  Buss

  Det finns verken tunnelbana, tåg eller spårvagnar i Larnaca men det finns ett flertal busslinjer som kan ta dig runt i staden och ut i området. Via den lokala kollektivtrafiken kan du köpa en dagsbiljett för 5 euro, en veckobiljett för 15 euro eller en månadsbiljett för 40 euro och sedan hoppa på och av de regionala bussarna hur mycket du vill. Det är företaget Zinonas som sköter kollektivtrafiken och från Larnaca kan du ta buss till ett flertal stränder i regionen, Ayia Napa, flygplatsen och en mängd andra ställen. Många hotell och turistbolag arrangerar också olika skyttelbussar som kör till olika städer, områden och sevärdheter på ön.

  Taxi

  Vill man boka en taxiresa finns det många bolag som är aktiva i Larnaca och den sydöstra regionen. Ett urval av taxibolagen du kan åka med är Larnaca Taxi, iTaxi Cyprus Taxi & Mini Bus Service, Johns Cyprus Taxi och Larnaca Airport Taxi. Om du planerar att betala med kort tänk på att fråga innan om det är ett accepterat betalningssätt eftersom vissa taxibilar inte godkänner kortbetalning.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Larnaca