Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ LARNACA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Larnaca flygplats - Billigt med Auto Europe

  Cypern är en populär semesterdestination för nordbor som suktar efter varme, sol, bad och exotiska landskap. Inte minst för ungdomar som dessutom vill festa in på småtimmarna bland uteställena på Ayia Napas färgglada bargata. De vita kalkstensklipporna som sträcker sig längst kusten och det varma klimatet gör Cypern till en paradisö många bara drömmer om att få besöka. Via Auto Europe kan du boka en billig hyrbil på Larnaca flygplats för att utforska denna fantastiska ö och land på egen hand. Kör dit du vill, när du vill det och njut av din semester till max med hjälp av en bil.

  Larnaca ligger på Cyperns sydvästra kust och är landets tredje största stad efter Limassol och huvudstaden Nicosia. Länge har det varit en eftertraktad stad att spendera sin semester i tack vare det underbara läget vid kusten och den turistvänliga atmosfären. Förutom sol och bad finns här även ett flertal historiska monument och andra sevärdheter som förgyller resan; till exempel flamingos! En resa hit utlovar verkligen en drömsemester fylld av heta stranddagar, god mat, vackra landskap samt en lugn och härlig miljö där du kan ladda batterierna innan det är dags att åka hem till vardagen igen.

  Tack vare vår långa tid i branschen kan vi erbjuda bra hyrbilar till marknadens lägsta priser på över 24.000 stationer i 180 länder. Vår tjänst tillåter kunderna att ta ett informerat beslut om vilket fordon som är bäst för dem eftersom de själva på vår hemsida kan jämföra olika alternativ. Få fram prisförslag från flera olika leverantörer på olika fordon på din valda destination och välj sedan hyrbilen som är rätt för dig. Börja din sökning överst på denna sida eller hör av dig till en av våra hyrbilsexperter - de hjälper dig gärna om du har några frågor eller om du hellre bokar via telefon. Du kan också klicka dig in på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Larnaca för att läsa tidigare Auto Europe kunders recensioner och omdöme.

  Flygplatsinformation

  På Cypern finns det två internationella flygplatser som är extremt viktiga för både passagerartrafiken och landets import och export. En ligger i Paphos och den andra ligger cirka sex kilometer utanför Larnaca och heter Larnaca International Airport - Glafcos Clerides efter landets tidigare president Glafkos Klerides. Många charterresor leder hit vilket betyder att Larnaca flygplats har ett stort antal destinationer i Europa såväl som ett fåtal i Afrika och Mellanöstern. Vissa av destinationerna är bara tillgängliga under sommarens högsäsong, men många har även direktflyg året om, bland annat de skandinaviska städerna Stockholm, Oslo och Köpenhamn.

  Larnaca flygplats (LCA)
  Officiellt namn: Larnaca International Airport - Glafcos Clerides, men ibland också bara Larnaca International Airport
  Adress: Larnaca Airport, Larnaca CY-6650, Cypern
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 6 kilometer sydväst om centrala Larnaca.
  Flygbolag på flygplatsen: Ett urval av alla flygbolag du kan åka med på flygplatsen är Norwegian, Emirates Airlines, EasyJet, British Airways, SAS och TUI.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Larnaca flygplats?

  Det finns totalt fem företag som erbjuder upphämtning av sin förbokade hyrbil på Larnaca flygplats, på vår hemsida kan du jämföra företagens olika fordon och priser för att hitta den perfekta bilen för dig. Efter du har landat och hämtat ditt bagage kan du bege dig till leverantörs kontor för att hämta nycklarna. Alla hyrbilskontoren ligger i ankomsthallarna och är lätta att hitta till, det är även skyltat.

  Väl framme på kontoret är det viktigt att du läser igenom kontraktet noga och tar upp eventuella frågor eller funderingar med leverantören. Se också till att du har med dig alla dokument som krävs för att hämta upp bilen, vilka dessa är står på din Auto Europe voucher. Det vanligaste är att man behöver uppvisa ett giltigt körkort, kreditkort i huvudförarens namn samt sin voucher, men fler dokument kan efterfrågas därför är det extremt viktigt att du läser din voucher innan du anländer. Efter du har signerat kontraktet och hämtat nycklarna kan du bege dig till din hyrbil. Kolla gärna igenom utsidan och insidan av bilen innan du kör iväg för att se om där är några skador eller märken som behövs noteras av leverantören, annars är det bara att rulla ut mot semester. Kör försiktigt och tänk på att man kör på vänster sida av vägen!

  Läs mer om vad du ska tänka på när du kör i Cypern här.

  Sixt hyrbil på Larnaca flygplats Sixt på Larnaca flygplats
  Larnaca Airport,
  Larnaca, Cypern CY-6650

  +357 25 257724
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT
  Europcar hyrbil på Larnaca flygplats Europcar på Larnaca flygplats
  Larnaca Airport,
  Larnaca, Cypern CY-6650

  +357 24 008686
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT

  Terminaler

  På Larnaca International Airport finns det en passagerarterminal som är delad på två våningar. På markplan ligger ankomsthallarna såväl som incheckningsdiskarna medan avgångsområdet och gaterna ligger på våningen ovanför. En nästan 3.000 meter lång landningsbana ligger utanför terminalbyggnaden och det är på den alla plan fulla av solsugna resenärer landar. Flygplatsen har över 80 incheckningsdiskar varav åtta av dem är moderna självservicekiosker.

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsen består av en enda byggnad som innehåller en hel del tjänster för att göra din vistelse och resa så smidig och möjligt. Med över 80 incheckningsdiskar, åtta säkerhetskontroller och 21 gater flyter passagerartrafiken på i ett bra tempo. Vill man ändå trots detta slippa köerna kan man köpa ett så kallat Express Lane (Fast Track) som innebär att man får gå före i kön. På så sätt har man ännu mer tid att spendera bland flygplatsens butiker, caféer och restauranger. Du behöver aldrig oroa dig över att gå hungrig eftersom ett flertal matställen går att hitta här både innan och efter säkerhetskontrollen, till exempel populära snabbmatskedjan Burger King såväl som Costa Coffee, Segafredo Espresso och Camden Food Co.

  Vill du hyra bil på Larnaca flygplats erbjuds den tjänsten också av totalt fem olika hyrbilsföretag. Hitta leverantören och bilen som är rätt för dig genom att jämföra de olika erbjudandena på vår hemsida. Bokar du via oss får du också hyrbilen du vill ha till bästa pris - det garanterar vi!

  Hur kan man ta sig till och från Larnaca flygplats?

  Bil

  Genom att hyra bil på Larnaca flygplats kan du snabbt och enkelt ta dig till centrala Larnaca på mindre än tio minuter. Kör nordöst på motorväg B4 så tar du dig bekvämt dit på nolltid. Även den populära turiststaden Ayia Napa ligger inom kördistans från flygplatsen, kör nordöst på motorväg A3 så kommer du fram efter cirka 30-40 minuter beroende på trafik. Ska du till huvudstaden Nicosia kör du också norr på A3 men svänger sedan av på A2 för att komma till staden, det tar cirka 45 minuter att köra mellan huvudstaden och Larnaca flygplats.

  Buss

  Förutom privata skyttelbussar som många hotell arrangerar finns det fyra bolag som erbjuder transporttjänster. Via dem kan du ta dig till bland annat populära turistorter som Larnaca, Limassol, Kapnos, Ayia Napa och Protaras. Företagen som erbjuder att köra resenärer med buss till och från flygplatsen är Zenon Larnaka Buses, Kapnos Airport Shuttle, Limassol Airport Express och Abelair Aviation Limited. För att se priser, tidstabeller och exakta busstopp vänligen kolla på flygplatsen officiella hemsida som du finner länk till längst ner på denna sida.

  Taxi

  Precis utanför ankomsthallarna på höger sida ligger taxirinkarna som vanligtvis är fulla av lediga bilar redo att köra dig dit du vill. Taxibilarna är aktiva dygnet runt så oavsett när du landar kan du lita på att du kan bege dig hit för att hitta en ledig. Priset kan variera lite beroende på antalet passagerare och tid på dygnet, men en resa in till centrala Larnaka brukar kosta runt 10-12 euro. Vill du läsa mer om Cyperns taxiservice kan du göra det på den guide som Cyperns Ministry of Communications and Works har tagit fram; den hittar du här.

  Parkeringstips

  Det finns gott om parkeringsplatser på Larnaca flygplats. Ska du lämna eller hämta någon kan du snabbt och smidigt köra väldigt nära huvudentrén för att stanna helt gratis, tänk på att detta endast är till för ett snabbt stopp dock eftersom du inte får stå här i mer än en minut. Vill du stå längre men ändå väldigt närma terminalbyggnaden kan du parkera på den närliggande korttidsparkeringen. Där står din bil tryggt och säkert med hjälp av ett automatiskt registreringsskylt-säkerhetssystem, det finns även 22 handikapparkeringar tillgängliga. Lite längre bort (men fortfarande inom gångavstånd) ligger de två långtidsparkeringarna. Där kan man billigt och säkert parkera sin bil i flera dagar om man så önskar.

  Man behöver inte förboka en parkering, men vill man göra det så kan man. Besök flygplatsens officiella hemsida för att läsa mer om hur du gör, priser och dina olika parkeringsalternativ på Larnaca International Airport. Länk till hemsidan hittar du nedan.

  Nyttiga länkar

  Larnaca flygplats

  Mer information om Larnaca flygplats

  Larnaca International Airport - Glafcos Clerides
  Larnaca Airport
  Larnaca, Cypern CY-6650

  IATA Code: LCA
  ICAO Code: LCLK
  Wikipedia sida
  Latitude: 34.8723
  Longitude: 33.6204

  Övrig information: Larnaca flygplats är en internationell flygplats som ligger cirka 6 km från centrala Larnaca.