Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I DOMINIKANSKA REPUBLIKEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Dominikanska republiken - upptäck mer

  Åk till Dominikanska republiken och upplev den karibiska rytmen och passionen. Landet domineras av kritvita stränder och himmelsblått vatten, men här finns även en grönskande regnskog och en härlig folkkultur med glädjespridande atmosfär. Vart du än är, på stranden, i baren, på hotellet, kommer du höra dansmusik som får dina höfter att ryckas med i de dominikanska rörelserna och känslan. Jämfört med andra öar i det exotiska Karibiska havet är Dominikanska republiken också ett väldigt budgetvänligt alternativ. Detta gör det till ett väldigt eftertraktat resmål och turistorter som Playa Dorada, Sousa och Cabarete lockar besökare från hela världen.

  Dominikanska republiken ligger på ön Hispaniola i Västindien, en ö som är delad i två stater där Dominikanska republiken befinner sig på öns östra del och Haiti på öns västra del. Turismen är viktig för inte bara Dominikanska republiken utan hela ön och det finns många populära turistorter längst öns soliga kust. Dominikanska republiken har verkligen något för alla och du kan själv välja om du vill ligga på stranden hela dagen eller om du vill ut på äventyr i landets djungel och bergsområde. Väljer du att via Auto Europe boka en hyrbil kan du under en och samma dag göra båda! En bil tillåter dig att snabbt, smidigt och bekvämt upptäcka landets alla områden och regioner på egen hand. Se de vackra vattenfallen i Damajaqua Cascades på förmiddagen och spendera eftermiddagen på en vit sandstrand i Isla Catalina på andra sidan ön, med en bil är möjligheterna oändliga!

  Sedan 1954 har vi på Auto Europe erbjudit billiga hyrbilar världen över och under årens lopp har vi samlat på oss värdefull kunskap och information. Vi är experter på hyrbilsmarknaden och tillsammans med våra låga priser och höga kundservice är vi det bästa valet inför din framtida bilhyra. Kolla in alla våra erbjudanden på hyrbil i Dominikanska republiken här på vår hemsida eller ring vår reservationsavdelning om du har några frågor. De besvarar alla dina frågor och funderingar med ett leende på läpparna och du når dem sju dagar i veckan på +46 10 888 66 52.

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Dominikanska republiken?

  Omkring hälften av alla vägar i Dominikanska republiken är asfalterade, det finns alltså väldigt många grus, sten och ler vägar. Detta kan innebära att vägarna är ojämna och väghål kan förekomma, vänligen kör försiktigt. Det kan också vara bra att köra ett lite tåligare fordon, kanske en SUV eller en fyrhjulsdriven bil. Det är högertrafik i landet och bilbälte är obligatoriskt för alla passagerare. Barn som är kortare än 135 cm måste sitta i baksätet på en bilkudde eller bilstol, detta går att hyra tillsammans med din bil men på grund av att det kan finnas ett begränsat antal ber vi dig meddela oss så snabbt som möjligt om du önskar lägga till en bilkudde eller bilstol med din bilhyra.

  Ska du hyra bil i Dominikanska republiken rekommenderar vi att läsa på lite om trafikreglerna i landet. Auto Europe har skrivit ett blogginlägg du kan läsa om du vill veta mer om körvanorna i Dominikanska republiken.

  De vanligaste hastighetsgränserna i landet är:

  • Tätort: 40 km/h/
  • Landsväg: 60 km/h

  • Motorvägar: 80 km/h

  Att göra i Dominikanska republiken

  Dominikanska republiken har ett omfattande utbud av sevärdheter och aktiviteter så du kommer inte ha några problem med att fylla schemat med saker att göra. Ta dig till en strand för att bara chilla eller ta med dig surfbrädan och ge dig ut bland de höga vågorna. Sol och bad är ett måste när man befinner sig i Dominikanska republiken men landet har också en fantastisk tropisk vildmark med exotiska växter och magiska vattenfall som är värt att upptäcka. Nedan har vi listat några av våra bästa tips på saker att göra under din semester i landet:

  • Los Tres Ojos National Park: Namnet på detta naturreservat är lite underligt men fortsätt läsa så kommer du förstå var namnet Los Tres Ojos, eller De Tre Ögonen kommer ifrån. Detta är en nationalpark med öppna kalkstensgrottor och kristallklart vatten. Det finns tre välkända pooler i grottan; Azufradas, La Nevera och Las Damas. Det är dessa underjordiska pooler som är de tre ögonen och som givit parken sitt namn. Besök detta fantastiska grottsystem och ta dig ner för stentrapporna för att se det klara vattnet från botten. Du kan boka en guidad tur som tar dig till alla tre poolerna, besöka dem själv eller boka en båttur som låter dig uppleva denna underjordiska värld från en unik vinkel.

  • Laguna de Oviedo: Laguna de Oviedo är landets största lagun och här samlas oändligt mycket fåglar och andra vilda djur som letar föda i det långgrunda vattnet. Till skillnad från många andra ställen i Dominikanska republiken är vattnet här inte klarblått, utan har en väldigt grön ton. Marken här liknar mer det av ett träsk och detta är anledningen till att lagunen är en fågelskådares dröm. Här kan man få syn på allt från pelikaner, papegojor, skedstorkar och flamingos. För att försäkra dig om att få se fåglarna när de är som mest aktiva bör du ta dig till Laguna de Oviedo tidigt på morgonen innan det hunnit bli för varmt.

  • Caribbean Splash Water: Gillar du att bada men behöver en omväxling från havet och stränderna kan du bege dig till äventyrsbadet Caribbean Splash Water utanför Santo Domingo. Passar perfekt för familjer med småbarn som behöver leka av sig bland parkens många vattenlekar, rutschkanor och flytleksaker. Här finns många pooler som passar alla åldrar och massa kul att underhålla sig med. Andra vattenland i Dominikanska republiken är Bahia Scouts Water Park, Fantasia Water Park, Aqua Games, Pirates Island Water Park och Aqua Park Punta Cana.

  • Cascada Limón: Bege dig till en av Dominikanska republikens pärlor, sjön med sitt tillhörande vattenfall som skapar ett tropiskt paradis man annars bara ser på film. Cascada Limón ligger i området Samaná nordöst i landet och är hem till denna swimmingpool mitt ute i naturen. Det stämmer, du kan inte bara ta dig hit för att se den vackra sjön och vattenfallet, du kan faktiskt hoppa i och bada! Se till att packa med dig badbyxorna eller baddräkten för här kan du ta ett svalkande dopp mitt i den gröna djungeln, utöver detta kan du under din vistelse även få se mer av landets inhemska växter och djur.

  • Valsafari: Varje år mellan december och mars anländer flera tusen knölvalar till vattnet utanför Dominikanska republiken för att para sig och föda sina ungar. Detta gör det möjligt för turister att ge sig ut på en båt i hopp om att få se dessa magnifika havsdjur i sin naturliga miljö och utan att störa dem. Mängder av företag erbjuder olika båtutflykter och valsafari under denna period på året och aktiviteten brukar vara väldigt uppskattat av turister. Förutom knölvalar kan man också i vattnet runt Dominikanska republikens få syn på delfiner, hajar, sköldpaddor och massa andra djur.

  Road trip med min hyrbil i Dominikanska republiken

  Se så mycket av landet och ön Hispaniola du bara kan genom att hyra en bil i Dominikanska republiken. Trots landets hyfsat lilla yta har det ett varierat landskap med allt från tropiska regnskogar, träskmarker, ökenliknande sanddyner, berg, vita sandstränder och blå laguner. Hoppa in bakom ratten och kör till Punta Cana som kan vara landets främsta turistort med sina ikoniska hyttor på stranden och många palmer. Här finns oändligt många resort och området är som skapt för de som vill slappa på en solig sandstrand i vacker miljö. För lite mer storstadskänsla kan man bege sig till landet huvudstad Santo Domingo som ligger vid den södra kusten. Här kan man shoppa, äta god mat och se sevärdheter som Alcázar de Colón, Columbus Lighthouse och Basilica Catgedralof Sanra Maria la Menor.

  Vill du ha lite mer äventyr kan du köra till landets lite mer avlägsna områden, till exempel till provinsen Samaná som är fylld av regnskogens växter och magnifika vattenfall. Det är även i bukten här knölvalarna varje år kommer för att para sig och föda sina ungar, området har därför mellan december och mars många besökare som kommer för att bevittna denna otroliga syn. Vill du bada i vattenfall mitt ute i naturen kan vi rekommendera att åka till Salto de Jimenoa Uno i hjärtat av landet eller till Cascada Lulu vid den nordöstra kusten. Mest populärt är det kanske att besöka området med kalkstensklippor på öns norra del som har hela 27 stycken vattenfall. Damajaqua Cascades, som betyder 27 vattenfall på spanska, är ett fantastiskt område där vattnet naturligt har runnit igenom kalkstensklipporna och skapat totalt 27 vattenfall och pooler där du kan svalka dig efter den tuffa promenaden fram. Du kan boka en guidad tur och själv välja om du vill se några eller alla av dessa sagolika vattenfall.

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Dominikanska republiken?

  Du kan se en bils ålderskrav på vår hemsida under PrisdetaljerInformation om Chauffören. Det vanligaste för de som önskar boka en hyrbil i Dominikanska republiken är att de måste haft körkort i minst två år och vara över 21 år gamla. Det är heller inte ovanligt att vissa leverantörer har en max ålder där personer över 65-75 år inte för hyra bil. Alla åldersrelaterade villkor bestäms av de lokala leverantörerna och kan därför skilja sig från fordon till fordon. Vänligen kolla alltid hyrbilens villkor för att ta reda på den specifika åldersgränsen.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Dominikanska republiken?

  Ja, det finns vägtull på en del vägar i Dominikanska republiken. Du behöver betala med kontant när du kommer till ett tullbås och accepterade valutor är Dominikanska pesos och Amerikanska dollar, observera att du får växeln tillbaka i pesos även om du betalar i dollar. Priserna är inte särskilt höga och håller sig mellan 60-100 pesos (cirka 10-20 svenska kronor). Vägtullarna förekommer främst på stora motorvägar som de mellan Santo Domingo och Santiago, Santo Domingo och Punta Cana samt Carretera de Puerto Plata vid den norra kusten. Här kan du se en karta över Dominikanska republikens tullbås och vägar.

  Lite historia

  Som många andra folkgrupper på de Västindiska öarna, till exempel Curacao, Saint Martin och Guadeloupe, förändrades deras liv när Européerna kom till området. Det var Christofer Columbus som år 1492 tog sig i land på ön och utrotningen av urbefolkningen som befunnit sig där i flera tusen år började. Urbefolkningen kallade ön för Quisqeya men när Spanjorerna kom fick ön ett nytt namn; Hispaniola. Först var det guldproduktionen som stod i centrum men på 1500-talet blev sockerrörsplantager viktigare och viktigare. Slavar importerades från Afrika för att jobba på plantagen och de som inte stannade på ön skickades vidare till USA för att där säljas som slavar.

  År 1844 blev Dominikanska republiken självständigt men problemen slutade inte där. I flera år var det diktatur som rådde i landet, fram till 1990-talet då demokrati äntligen infördes. I samma veva började det internationella intresset för landet och turistindustrin att växa, vilket har bidragit till en positiv förändring för landet. Turismen är idag en av landets viktigaste inkomstkällor och en bidragande faktor till landets utveckling.

  Vad är valutan i Dominikanska republiken?

  Dominikansk peso, eller Peso Oro som de också kallas, är den officiella valutan i landet. På många ställen, framför allt hotell, restauranger, flygplatser, vägtullar och andra ställen där många turister befinner sig, accepteras också Amerikanska dollar.

  Vilken tidszon är Dominikanska republiken i?

  Precis som på Aruba, Brittiska Jungfruöarna och Barbados är det så kallad nordamerikansk atlantnormaltid i Dominikanska republiken. Det innebär en tidsskillnad på fem timmar jämfört med Sverige där Sverige är fem timmar före Dominikanska republiken.

  Vilka är de mest använda fraserna i Dominikanska republiken?

  Eftersom Dominikanska republiken länge var en Spansk koloni är det spanska som är det officiella språket här och som talas i princip av hela lokalbefolkningen. Har du lite spanska kunskaper i bagaget sen grundskolan kan det därför vara till din fördel! Om inte, oroa dig inte. Många talar och förstår engelska, i alla fall i storstäderna och där de flesta turisterna rör sig som på hotell, flygplatser och restauranger. Kul är det dock om du kan lära dig några användbara fraser på din semester, nedan ser du några som kan vara bra att lära sig.

  Hej - Hola
  God morgon - Buenos días
  Godnatt - Buenas noches
  Var finns närmaste polisstation? - ¿Dónde está la estación de policía más cercana?
  Var finns närmaste sjukhus? - ¿Dónde está el hospital más cercano?
  Var finns närmaste bankomat? - ¿Dónde está el cajero automático más cercano?
  Kan jag betala med kreditkort? - ¿Puedo pagar con tarjeta de crédito?
  Kan jag betala med debitkort? - ¿Puedo pagar con tarjeta de débito?
  Hur mycket kostar det? - Cuanto cuesta?
  Tack - Gracias
  Nej - No
  Ja - Sí

  El - Behöver jag en reseadapter i Dominikanska republiken?

  Ja, för att kunna använda din svenska elektronik i Dominikanska republiken behöver du en reseadapter. Eluttagen skiljer sig från de i Sverige och de är två piggar som, till skillnad från de svenska, är rektangulära och inte runda.

  Behöver jag visum för att resa till Dominikanska republiken?

  Ska du på semester till Dominikanska republiken kan du om du ska stanna mindre än en månad klara dig med ett giltigt pass och ett så kallat turistkort. Detta turistkort går att införskaffa på plats eller innan avresa, Auto Europe rekommenderar att detta skaffas innan avresa. Turistkortet kan förlängas i upp till 90 dagar men tänk på att du måste kunna visa en retur biljett när du ansöker om det. Ska du till landet för en affärsresa eller för att studera kommer du behöva ansöka om en annan typ av visum, vänligen kontakta den Dominikanska republikens ambassad om så är fallet.

  Det finns en Svensk konsulat i huvudstaden Santo Domingo, se kontaktuppgifter nedan.

  Svensk konsulat i Santo Domingo
  Diamond Mall, Local 10B, 2do Nivel
  Av. Los Próceres
  Esq. Euclides Morillo Arroyo Hondo
  D.N. Santo Domingo
  Email: santodomingo.swecons@consuladosueco.com
  Telefon: +1 809 334 59 06

  Nyttiga länkar

  Dominikanska republiken turistinformation

  Svenska ambassadens reseinformation för Dominikanska republiken