Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I DOMINIKANSKA REPUBLIKEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Dominikanska Republiken

  Generell information
  Dominikanska Republiken ligger i Västindien och har ett vägnät med ca. 19700 km väg. Hälften av alla vägar är asfalterade. På grund av detta rekommenderar vi starkt att ni hyr en fyrhjulsdriven bil. Både Dom. Republiken och Haiti ligger på ön Hispaniola. Här finns paradisstränder, palmer och ett azurblått hav. Med biluthyrning i Dominikanska Republiken är det lätt att hitta sitt smultronställe.

  Regler vid bilhyra i Dominikanska Republiken
  För att hyra bil i Dominikanska Republiken måste föraren vara minst 21 år och max 65 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 2 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. I Dominikanska Republiken är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och vi rekommenderar att barn kortare än 135 cm placeras i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Dominikanska Republiken:

  • Tätort: 40 km/h
  • Landsväg: 60 km/h
  • Motorvägar: 80 km/h

  Trafikregler
  Dominikanska Republiken har högertrafik. Tänk på att många vägar kan vara undermåliga och körstilen är mycket mer hetsig än vad du kanske är van vid. Ta det försiktigt och håll avstånd till andra trafikanter! Vi rekommenderar inte att du kör under natten.

  Bensinstationer
  De flesta bensinstationer håller öppet till kl. 18. En del större stationer har öppet dygnet runt. De flesta accepterar kreditkort.

  Vägtullar och avgifter
  I Dominikanska Republiken finns det vägtullar på vissa vägar.

  Parkering
  I Dom. Republiken kan du hitta många gratis parkeringsplatser. I huvudstaden Santo Domingo är dock de flesta parkeringsplatser avgiftsbelagda. Om du ska parkera över natten rekommenderar vi att du parkerar i ett övervakat garage eller inhägnat område och inte på gatan. Lämna inga värdefulla saker i bilen.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Dominikanska Republiken ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  När du hyr bil i Dominikanska Republiken är det inte tillåtet att köra utanför landets gränser. Det är inte heller tillåtet att ta hyrbilen på en färja.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillåtna för vissa fordonskategorier men kräver att man hyr i minst 3 dagar. Avgifter tillkommer. Envägshyra till annat land är inte tillåten.