Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Varför du borde resa till Andalusien på höstlovet

  Snart är höstlovet här och med den kommer också den sista chansen att resa till kontinenten och låta solens sköna strålar värma upp den redan nedkylda kroppen.Vi vet att svenskar älskar att resa till Spanien för att det är varmt, det är billigt, serviceutbudet stort, maten god och landet ligger bara några restimmar bort. Vi passar därför på att tipsa om ett par dolda pärlor i Andalusien för den som ska resa till Spanien och som letar efter inspiration.Andalusien har bra förbindelser med flera flygbolag och Ryanair tar dig billigt från Skavsta, Göteborg och Västerås till Malaga. Därefter kan du hämta ut din hyrbil direkt på flygplatsen och resa runt på äventyr, för Andalusien kan nämligen erbjuda allt!
  • Storstadspuls - Inga problem: Stanna kvar i Malaga eller åk 2 timmar till Sevilla över helgen. Tar du en liten omväg på A-357 och A-367 via Ronda, en mysig, liten bergsby, får du utsikt över både hav och berg samtidigt. Efter Ronda finns ytterligare en naturromantisk avstickare, mellan Grazalema och Zahara, som går längs med sjön Guadalette. Tänk på att det blir mörkt snabbt uppe i bergen och att vägarna kan vara slingriga. Se därför till att utnyttja dagsljuset på ett optimalt sätt.
  • Slappa dagar på stranden - Inga problem: Andalusien har en cirka 800 km lång kust, mestadels täckt av sandstrand och legendariska Marbella och Costa del Sol, även kallad Costa del Golf, beroende på det stora antalet golfbanor i området, ligger bara en körtimme bort från Malaga. Vi är därför relativt säkra på att ni kommer att hitta en egen plats att avnjuta solen på i stillhet.
  • Sevärd, kultur, historia och natur - Inga problem: Andalusien är vida känt för sin moriska arkitektur, sina hav, sina bergsmassiv och sin välbevarade historia. 1,5 timmar bort från Malaga hittar du Grenada och världsarvet Alhambra. Även känt som den ‘den röda borgen’, uppförd på 1300-talet och imponerande välbevarad. I Córdoba, cirka 1,5-2 timmar från Malaga och Sevilla hittar du en mysig stad och Mezquita-katedralen, uppförd på 900-talet som en moské som sedan byggdes om till en katedral på 1200-talet.
  • Som grädde på moset är Andalusien också välkänt för sin sherry, sina desserter och framför allt för sina fisk- och skaldjursrätter som smakar lite mer och bättre än ett fyrpack laxfiléer, uppfiskade ur frysdisken i din närbutik.Förutom detta kan du även åka in i Gibraltar och ta chansen att foto er framför den imponerande Gibraltarklippan, gränsen mellan Atlanten och Medelhavet men också mellan Afrika och Europa. Från Gibraltar kan ni sedan åka igenom nationalparken Los Alcornocales till Jerez, förslagsvis.Kolla med ossAuto Europe innan ni bokar er bil om ni ska resa in i Gibraltar, då vissa bolag har restriktioner som måste bekräftas i förväg i samband med bokningen. Ni når oss som alltid på +46 10 888 66 52 för frågor alla dagar i veckan.
   Fundersam på hur olika bränslepolicys fungerar? Informera dig härOlika bilkategoriers bagagestorlek har vi skrivit om härSist men inte minst hittar du utförlig förklaring av försäkringar och hyrbilar här och här

  Bloggsökning


  Kategorier