Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Prisade Olympiska Städer

  Om bara några veckor är den långa väntan för Vinter OS i Sochi, Ryssland äntligen över. I skuggan av alla fantastiska triumfer och stjärnor som ska göra sitt bästa för att nå guld finns Sochi, en stad som redan sticker ut som en stjärna på egen hand. Sochi är en vacker stad, utplacerad som en juvel längs med kusten till det svarta havet. Det är inte konstigt att det redan sedan länge varit ett favoritresemål för resenärer i Ryssland. Snart kommer Sochi stå i centrum för en fanatisk sportvärld och inte kommer det att minska intresset. Vi på Auto Europe vill ta tillfället i akt och lista några olympiska favoritstäder från tidigare men också för framtida olympiska möjligheter.

  Bästa Värd 

  Guldmedalj: Storbritannien har redan stått som värd för tre moderna olympiader.Varje gång London stått som värd har det varit lyckat och deras olympiader har alltid följt tydliga brittiska traditioner. Vi kommer nog aldrig glömma den fullständingt bisarra öppningscermonin från sommar OS 2012. Den lämnade ett underbart intryck till åskådarna runt om i världen likväl som den många stunder gjorde många fundersamma. Olympiaden innan hölls 1948, det var den första olympiaden som hölls i efterdyningarna av

  andra världskriget. Den blev känd som den “åtstramade olympiaden“ eftersom ekonomin var väldigt knapp i efterkrigets Storbritannien. Detta var verkligen en olympiad som blivit historisk på många sätt. Förutom allt som hade med kriget att göra så var det faktiskt också den olympiad som blev först ut att sändas på TV. 1908 hölls den första moderna olympiaden i London. Den legendariska marathon-målgången där förste löpare in på stadion kollapsade och bars vinnande över mållinjen är det minnet som lever kvar än. Sedermera diskvalificerades löparen dessutom efter loppet vilket gör det än mer legendariskt.

  Silvermedalj: Aten har stått som värd under två moderna olympiader, en bedrift man tangerar med Tokyo, Los Angeles, Lake Placid och Innsbruck. Aten måste utnämnas till den mest klassiska olypiska staden av alla då man redan år 776f.Kr höll sin första olympiad. Aten är en fantastisk värd för alla besökare, då man erbjuder fantastisk mat och dryck i kombination med havet som både erbjuder fantastiska seglings och bad möjligheter.

  Mest PittoresktGuldmedalj: När det kommer till vackra städer, finns där inte mycket negativt att saga om Paris. 1924 var sista gången staden med ljus stod som värd för ett olympiskt spel. Men utöver sport så erbjuder ju faktiskt Paris väldigt mycket mer. Allt från att dansa längs Seine, snacka med gatukonstnärer eller besöka Notre Dame. En riktig favorit hos oss på Auto Europe, vi hjälper er gärna att komma dit.

  Silvermedalj:

  Varje år skiner solen i snitt 322 dagar i St. Moritz. Ta med en glänsande champagneflaska upp på en snötäckt bergstopp eller till en av de klarblåa sommarsjöarna i detta alpparadis. 1948 hölls det ett olympiskt spel i St. Moritz och det var då denna Schweiziska pärla växte fram. Det är fortfarande ett väldigt populärt resemål på vintern likväl som på sommaren.

  Mest ExtremGuldmedalj: Sommarolympiaden 1968 hölls I Mexico City på svindlande 2250 m.ö.h. Åskådarna till denna olympiaden fick se många fantastiska triumfer, men också många kollapser på grund av den extrema höjden. Detta var även en av de första olympiaderna att sändas med färg-TV. Mexico City är en megastad med massor av sevärdheter som är ett måste att uppleva. Hyr en bil av Auto Europe och du tar dig från en sevärdhet till nästa smidigare på något annat sätt.Silvermedalj: 1954 stod Cortina d’Ampezzo i de italienska dolomiterna som värd.Cortina var med sina klippiga bergssluttningar och fantastiska off-pistmöjligheter tidigt en favorit bland jet-set folket och är det även än idag. Inte nog med att naturen erbjuder sitt runt Cortina så är även den legendariska filmen “Cliffhanger” inspelad här. Denna fantastiska ädelsten i de norditalienska alperna når man med bara en två-timmars körning från Venedig.

  Mest Spektakulära Arenorna
  Guldmedalj: Mycket var imponerande med olympiaden i Peking 2008, men det fanns saker som stack ut. Även kallat “Fågelboet” eller “Bird’s Nest” tar arenan i Peking med plats för 91 000 Åskådare hem priset som den mest spektakulära arenan.Silvermedalj: Barcelona är världsberömt för sin vackra natur och alla sina historiska byggnader. Men en byggnad som sticker ut är den olympiska stadion som uppfördes år 1927 och sedermera blev renoverad inför OS 1992. Denna arenan kombinerar element där funktionalitet och balanserad Art Deco möts och skapar ett vackert medelhavspalats. Bara omgivningen runt omkring med bergen och havet som syns från läktarplats gör arenan magnifik. Med en hyrbil i Barcelona kan du uppleva och upptäcka massor av olika saker. Arenan står kvar för stora konserter och fridrotts-evenemang.

  Mest Hoppfull
  Guldmedalj: Budapest har inte mindre än fem gånger blivit nekad att hålla ett olympiskt spel. Detta är dock inget som betyder att staden inte andas atletisk luft, för det gör den verkligen! Det är knappast en förvåning att landet med tusentals varma källor också har världens i särklass bästa vattenpolo-lag. Med ett fantastiskt mat och vinutbud samt ett härligt nattliv blir Budapest aldrig en trist stad att besöka]Silvermedalj: Mig veterligen har aldrig Dubai lämnat in någon förfrågan om att få hålla i ett olympiskt spel, men vi kan ju alltid hoppas att det kommer i framtiden. Dubai har ett underbart klimat och med de kilometerlånga stränderna skulle platsen passa som handen i handsken för en framtida olympiad. Med alla skyskrapor, köpcentrum och spektakulära saker Dubai redan bjudit världen på hade det varit fruktansvärt roligt att se vad de hade kunnat göra med ett olympiskt spel.Med samarbeten i over 130 länder är Auto Europe nästan lika internationellt som ett olympiskt spel. Vi specialiserar oss på att ge högst kvalitet till de bästa priserna. Med mer än fem decenniers erfarenhet inom reseindustrin kan vi stolt erbjuda prisvinnande kundtjänst och hyrbilssupport.Om du gillade inlägget, var inte rädd för att dela!

  Bloggsökning


  Kategorier