Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Kroatien - ett land fyllt av charm!

  Vid det Adriatiska havet ligger Medelhavslandet Kroatien som är fyllt av charm och fantastisk skönhet. Kroatien är ett av Europas främsta turistmål och är en solklar plats att besöka. Ta dig ut och snorkla, paddla kajak, åk ut och segla i det kristallblåa vattnet eller bara slappna av på en av de fina sandstränderna. Kroatien kryllar av skönhet, med de Dinariska Alperna, vattenfall och enastående landskap, perfekt för vandringsturer.Landet är verkligen unikt och har en hel del kulturarv, med romerska, slaviska och österrikisk-ungerska influenser. Ta gott om tid för att besöka allt, det blir framför allt enklare med en hyrbil! Vi på Auto Europe har mycket att erbjuda och har därför valt fyra kroatiska städer att fokusera på under din semester.

  Split

  Split är Kroatiens näst största stad och ligger i regionen Dalmatien. Staden är ett populärt resmål bland turister och har massa charm. Staden med ca. 178 000 invånare har ett flertal caféer, barer, restauranger och turistattraktioner. Här är några exempel på saker man kan se och göra i Split:

  Vandringstur i Gamla stan: För så lite som 13€ kan du ta en rundtur i Gamla stan med en kunnig och trevlig guide. Gå längs smala kullerstensgator och lär dig allt om stadens varierande historia och kultur. Besök gamla monument och upptäck medeltida byggnader.

  Diocletianius palats: Detta palats uppfördes av den romerska kejsaren Diocletianius under slutet av 200-talet. Lär dig mer om vem denna kejsare var, och varför han älskade Split så mycket. Ta en resa tillbaka i tiden medan du går runt i det fantastiska palatset.

  Galerija Mestrovic: Om du gillar konst, är en tur till Galerija Mestrovic ett måste. Byggnaden var ursprungligen gjord för att vara ett sommarhus men har nu mycket av konstnären Ivan Meštrović marmor, brons och träsniderier. Platsen är omgiven av frodiga trädgårdar i medelhavsstil, med utsikt ut mot havet. Du kommer du lätt att förlora dig själv i all charm!

  Brac & Hvar: Att besöka öarna Brac och Hvar är en perfekt dagstur och är platser du absolut inte borde missa! Här finns ett livligt nattliv, barer och fantastiska stränder, och ligger bara en kort färjetur från fastlandet.

  Dubrovnik

  Dubrovnik ligger vid Adriatiska havet i södra Dalmatien och är ett av de hetaste turistmålen i Kroatien. Eftersom det är en hamnstad i Medelhavet finns en hel del kultur och historia. Med över 43 000 invånare kommer du bli positivt överraskad av gästfriheten. Vi rekommenderar följande:

  Dubrovnik linbana: En resa upp för berget med linbana är ett absolut måste om du vill se en fantastisk utsikt över staden. Du kan se gamla stan, hamnen, ön och massor av hav! På toppen av berget finns också en restaurang med fantastisk utsikt och utsökt mat. Banan och restaurangen är mycket populär, så vi rekommenderar att du bokar i god tid.

  Gornji Ugao Tower: Denna arkeologiska platsen som tar dig med på en resa genom ett fort från 1500-talet, och är en dold pärla i staden. För 3€ kommer en guide visa dig genom denna attraktion.

  Hemlandskrigets museum: Detta krigshistoriska museum ligger ovanför staden och har fin utsikt, det är därmed rekommenderat att ta linbanan upp för att besöka detta museum. Här finns gamla krigsfoton på Dubrovnik från 1991 till 1995 där man tas tillbaka till tiden från det kroatiska självständighetskriget.

  Pula

  Med sina 57 000 invånare och de antika städerna Porec, Rovinj och Medulin är Pula fylld av historiska och arkeologiska skatter. Ta en rundtur bland marknader och upptäck marinan! Nedan finns saker du inte får missa:

  Pulas marknad: Ett besök till Pulas marknad är perfekt för dig som vill njuta av utsökt lokal mat. Här finns fullt av frukt och grönsaker, kött och fisk och du kan snabbt hitta det du söker. Spendera din morgon här och starta dagen på ett roligt och inspirerande sätt!

  Aquarium Pula: Med mer än 200 marina arter är Pulas marinmuseum ett utmärkt ställe att besöka för att lära sig om den världen under havsytan. Akvariet ligger i ett gammalt ombyggt fort och har tre våningar.

  Pulas Amfiteater: Denna byggnad är den sjätte största romerska amfiteatern och går tillbaka till 900-talet. Tillträdet kostar ca. 6€. Vi rekommenderar att du kommer hit under sommaren då det finns flertal konserter och evenemang runt om amfiteatern.

  Zagreb

  I nordvästra Kroatien ligger Zagreb som inte bara är landets huvudstad men också den största staden. Zagreb har ca. 810 000 invånare och du kan lätt spendera en vecka här för att upptäcka allt som erbjuds. Här är våra rekommendationer:

  Guidad tur: Att ta en guidad tur i denna fantastiska stad rekommenderas varmt. För bara 13€ kan du snabbt upptäcka monument, museum och marknader. Du kommer via en guidad tur lära dig mer om de arkitektoniska pärlorna och förstå mer om stadens rika historia.

  Kung Tomislavs torg: Detta torg ligger ca. 10 minuter från stadens centrum och är en perfekt tillflykt från den livliga staden. Platsen är dedikerad till en Kroatisk kung från 900-talet och du kommer att förvånas av hur stort torget är. Som en kulturell mötesplats kan det vara packat med folk under sommarmånaderna.

  Tkalciceva: Om du söker efter shopping kommer Tkalciceva passa utmärkt då det är ett livligt område med massor av affärer, barer och caféer. Här kan du sätta dig ner och njuta av den kroatiska gästfriheten tills solen går ner - efteråt kan du festa hela natten!

  Museum of Illusions: Detta museum är en av de största turistattraktionerna i staden. Muséet är dedikerat till alla världens illusioner. Detta unika museum har flera visuella och pedagogiska upplevelser, och är en plats där ingenting är som det verkar.

  Kroatien är ett mycket vackert land med mycket att se och göra. Genom att hyra en bil i Kroatien kan du upptäcka hela landet och dess städer i din egen takt.

  Bloggsökning


  Kategorier