Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I
  SAN JOSÉ

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i San José – Hitta din perfekta hyrbil

  Auto Europe har sysslat med att förmedla hyrbilar världen runt i mer än 60 år. Fokus har alltid varit att leverera ett så stort utbud av hyrbilar som möjligt till de bästa priserna. Letar ni efter en hyrbil i San José är Auto Europe det självklara valet, om ni vill ha kvalitativa fordon från kända leverantörer till marknadens lägsta priser. Med hjälp av vår snabba bokningsmotor får en ni en enkel överblick över de olika bilkategorierna samt leverantörernas, som vi samarbetar med på plats, utbud av bilar.

  San José, som är Costa Ricas huvudstad är ett perfekt resmål för dem som älskar att upptäcka vacker natur. San José är en livlig stad full av besökare från hela världen som kommer hit för att njuta av dess milda klimat och de populära attraktionerna. Staden är landets kulturella plats och är fylld av museer i världsklass, enastående parker, teatrar med spännande och historiska byggnader. Utöver allt som finns att göra inne i staden, så är det stadens omgivningar som kör San José till en riktigt pärla som skiljer sig från mängden. Staden ligger på en slätt och är omgiven av gröna kullar, majestätiska vulkaner och en enastående natur.

  Om du är nyfiken på vad de som redan har genomfört en hyra i huvudstaden har att säga kan du besöka vår sida med utvärderingar av hyrbil i San Jose.

  Hur är trafiken i San José?

  Ett tips om ni skall hyra bil i San José är att välja fordon från en kategori med lite kraftigare motor, detta eftersom vägarna kan vara skumpiga och ibland inte i bästa skick. Med tanke på landets stora höjdskillnader och klimatzoner så kan de på ett kort ögonblick skifta från strålande solsken till tropiskt hällregn. Generellt så kan trafiken kännas lite stökigt jämfört med den vi är vana vid i Sverige, då de flesta lokalbor är lite oseriösa gällande trafikregler. Ni kan hitta mer trafikinformation här, för att ha mer kött på benen, innan ni beger er ut på vägarna i Costa Rica.

  När ni hämtar upp er hyrbil, kontrollera då med leverantören och låt dem förklara var ni får köra med er hyrbil och vilka bestämmelser som gäller. I stadens stadskärna finns det speciella regler för vilka bilar som får köra i den delen av stadskärnan, och kan vara som en turist svårt att hålla reda på.

  Var kan jag parkera min hyrbil i San José?

  Parkeringsreglerna för att parkera er hyrbil i San José skiljer sig inte mycket från de regler vi har i Sverige. Vid heldragen gul linje är det förbjudet att parkera. Där finns gott om parkerings möjligheter runt om staden, samt vid de flesta turist attraktioner. Vad man bör tänka på är att välja en betald övervakad parkering över trottoar parkering. Det är vanligt vid stränder och andra attraktioner utanför staden, att vanlig parkering övervakas av en civil person, vilket det är sed att ge tips för att de höll ett öga på bilen. Ett tips, är att inte alltid välja den första bästa parkerings möjligheten i närheten av turist attraktioner. De första som man stöter på kan ibland vara ett dyrare alternativ än andra parkerings platser som ligger närmare sevärdheten.

  San José flygplats

  San José har två internationella flygplatser, där den primära är Juan Santamaria internationella flygplats och ligger runt 20 kilometer från staden. Från här går där billiga bussar som tar er in till stadens centrum om ni valt att hyra bil i San José. Den något mindre flygplatsen Tobias Bolanos internationella flygplats ligger drygt 8 kilometer från stadens stadskärna.

  San José flygplats (SJO)
  Adress: Alajuela Province, Alajuela, Costa Rica
  Telefonnummer: +506 2437 2400
  Hemsida: www.costarica-airport.com/

      

  Att göra i San José

  • Nationalteatern: I centrala delen av San José ligger Costa Ricas nationella teater som öppnade upp sina dörrar på slutet av 1800-talet. Här hålls flera gånger i veckan många uppträdanden. Utöver möjligheten att kunna lyssna och se fina föreställningar så är själva byggnaden en turistattraktion för sig själv. Byggnaden anses som stadens finaste historiska byggnad och är välkänd för sin lukulliska och överdådig inredning och mäktiga monument vid dess ingång.

  • San José gröna lungor: La Sabana parken ligger i downtown San José och är landets största och mest betydande stadspark. Man behöver inte lämna staden om man önskar att njuta av härliga grönområden. Denna park är ett mycket populär plats för lokalborna för att koppla av från den vardagliga stressen och är ett måste att njuta av om man önskar lite lugn och ro. Denna stora park är fylld av grönområden men det är även här som Nationalstadium ligger, som är värd för sportevenemang och musik samt är en arkitektonisk skönhet.

  • Parque de Diversiones: Detta är en nöjespark som har varit aktiv sedan 1981 och har gått om åkattraktioner som fyra stora berg och dal banor samt andra spännande åkattraktioner som passar alla åldrar. För de mindre finns där en speciellt tema område med gott om aktiviteter. Något som är unikt med denna nöjespark, är att alla intäkter går till det närliggande barnsjukhuset.

  • Botanisk trädgård: Parque Nacional Simon Bolivar är ett botanisk trädgård och ett zoo. Det är landets äldsta zoo och är 14 hektar stort. Alla djuren i parkens zoo är omhändertagna djur som antingen var föräldralösa, skadade eller handikappade och vårdas tillbaka till full hälsa i hopp om att släppa ut dem i vildmarken igen.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i San José

  San Gerardo de Dota

  San Gerardo de Dota är en liten bonde by som ligger vid kanten av Savegre floden. Denna lilla ort är en utmärkt dagsfärd för de som älskar naturen, gilla att vandra, önskar hitta det bästa fisket eller fågelskådning. Att ta sig hit från San José tar runt 2 timmar med bil och är enkelt att hitta. Behöver bara följa Pan American motorvägen och följa skyltarna. En av de mest populära anledningarna till turister reser till San Gerardo de Dota är möjligheten att kunna skåda unika fåglar. Den omgivande skogen är en fristad för över 200 arter av olika fåglar som kolibrier, hackspettar och landets nationalfågeln Quetzaler, som är bland de mest slående fåglarna i världen.

  Arenal vulkanen

  Arenal vulkanen hör till de vackraste vulkanerna i världen med en perfekt konform som ni kan besöka i Arenal nationalpark. Det går inte att förneka att ett besök till denna nationalpark är en av de mest spektakulära sevärdheterna som ni kan tar er till på drygt två timmars körfärd från San José. Med ett besök här kan ni uppleva landets majestätiska stolthet och var en av de mest aktiva vulkanerna i världen, men det är trott att den kommer snart att återta sina tidigare aktiviteter. Från parken är det möjligt att på ett säkert sätt njuta av det spektakulära och kraftiga synen av ett vulkanutbrott. Här finns även en mindre känd vulkan, Chato vulkanen, som har kollapsat och skapat en lysande smaragdlagun och erbjuder en unik syn som man inte kan förvänta sig utav en vulkan.

  Tortuguero öarna

  Närmare tre timmars körfärd öster om San José kan ni ta er ut till Tortuga öarna som ligger i Stillahavskusten. Här kan ni njuta av kritvita sandstränder och ett turkosblått vatten där det är möjligt att se delfiner, havssköldpaddor, valar och stingrocka. Här finns även en nationalpark som besöks av turister från hela världen. Den 19 000 hektar stora parken är ett skydds område för den utrotningshotade gröna sköldpaddan och räknas som den viktigaste skyddsområdet för många reptil arter i världen. Längs den vackra karibiska kustlinjen sträcker sig denna nationalpark som även hushåller apor, jaguarer, tapirer och en mängd andra däggdjur, fåglar och reptiler.

  Geografisk information & historia

  San José ligger i Costa Rica som är på toppen av listan som världens mest biologiska region, med runt 5% av världens biologiska mångfald. Staden ligger runt 1 170 meter över havet och är omgiven av höga bergstoppar. Staden växer ständigt och är med sina drygt två miljoner invånare den folktätaste staden i landet, och den räknas som den säkraste staden i hela Latinamerika. Turismen är en viktig del för landet och som resmål börjar San José bli allt mer populärt. San José rankas som den 15:e snabbast växande destinationsstäder i världen.

  Som en av de yngsta huvudstäderna i regionen så är stadens historia inte omfattande. Stadens historia bleknar jämfört med den närliggande staden Cartago. Staden grundades 1738, och blev huvudstad, i den nyligen utropade självständiga Costa Rica efter blodiga strider med spanjorerna, år 1823. Trots stadens status och dess välstånd från kaffe så var staden en tyst jordbrukscentrum med färre än 100 000 invånare fram till 1940. Vid slutet av 1940 så var staden centrum för ett hemskt inbördeskrig. Efter inbördeskriget så började staden att expanderas och är nu landets ekonomiska och kulturella centrum.

  Ta sig runt i San José

  Att ta sig runt staden och dess omnejd är enklast och smidigast med hjälp av en hyrbil, så man inte behöver förlita sig på den ibland opålitliga kollektivtrafiken. San José är landets transport centrum och är mindre än tre timmar bort från något av de två haven. Om ni planerar att åka med kollektivtrafiken så är de lokala och nationella bussarna ett billigt alternativ.

  Där finns två typer av bussar, directo och colectivo. Directo bussarna går från en plats till en annan med endast ett fåtal stopp. Medans colectivo är en buss med många stopp, ibland stannar de på vägen för att plocka upp fler passagerare och är ett mycket långsamt alternativ. Busstabellerna växlar hela tiden, så det är viktigt att be dem om korrekt tid när ni köper biljett. Coca Cola terminalen är den terminal som man hittar bussar som tar en till närliggande länder som Panama, Nicaragua, Honduras och San Salvador. Medans den buss terminal som ligger norr om Coca Cola terminalen hanterar norra regionen av landet.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation, San José