Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I COSTA RICA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Costa Rica till de bästa priserna

  Kolla in en hyrbil i Costa Rica med oss på Auto Europe. Vi har snart 60 års erfarenhet från branschen och är idag ett av marknadens ledande företag. Med hjälp av många lyckosamma samarbeten kan vi idag stolt erbjuda hyrbilar i över 180 länder och på totalt 24 000 destinationer. Med en hyrbil genom Auto Europe garanterar vi att du får hög kvalitet och marknadens bästa pris. Genom att ha en hyrbil på semestern, affärsresan eller för annat tilfälle gör dig själv en tjänst i flexibilitet. Du kan ta dig vart du vill och styr över dina utflykter på egen hand.

  Få ut mest av din hyrbil

  Costa Rica är ett av de mindre länderna i Centralamerika. Det gränsar till Nicaragua och Panama och omgärdas likväl av vatten som det täcks av djungelskog. Detta är ett världens biologiskt rikaste länder då landet innehar hela 5% av alla världens arter. Costa Rica är ett av de länder i central och sydamerika som ligger i framkant när det gäller tanke på miljö och framtid. År 2007 meddelade regeringen i landet att man hade en plan för att bli det första koldioxidneutrala landet i världen år 2021. Costa Rica är ett av surfälskarnas favoritställen. Här kan man leva billigt, surfa dagarna i ända och njuta av det tropiska klimatet som landet erbjuder! Vill man ha storstadsmiljö kan man besöka huvudstaden San José som innehar en tredjedel av landets totala befolkning. Costa Rica är något man absolut inte får missa, med en hyrbil tar du dig runt enkelt, smidigt och effektivt.

  Trafikregler och Bensinstationer

  • Det är högertrafik i Costa Rica.
  • Var uppmärksam på fotgängare, mopedister och djur som korsar vägbanan.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Kör inte under natten och se upp med personer som stannar dig vid vägen. Det är hög rånrisk!
  • Undvik körning under rusningstrafik i San José.
  • Det finns gott om bensinstationer men det kan vara svårt att hitta p.g.a dålig skyltning. Se till att tanka upp bilen när du har chansen.
  • Barn under 135cm bör sitta i baksätet med bilkudde eller i bilbarnstol.
  • För mer information klicka här

  Avgifter

  I Costa Rica finns en del avgiftsbelagda vägar. Dess vägar är av bättre kvalitet än de andra i landet. Tullen betalar man på plats i båsen.

  Åldersbestämmelser

  För att få hyra bil i Costa Rica måste man vara minst 18år gammal (minimumåldern kan variera beroende på vilken bilkategori man väljer), samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25år kan en extra avgift tillkomma lokalt för att man är ung. 75år är maximumåldern för att få hyra bil i Costa Rica.

  Valuta

  Costaricansk Colón (CRC), går att ta ut i bankomater eller växla i de större städerna.Man kan också växla valutan I Sverige men rekommenderas att man förbeställer då det inte är någon utav de vanligaste valutorna.

  Tidsskillnad

  Costa Rica ligger under tidszon UTC-6 vilket innebär att tidsskillnaden är sju timmar om man jämför med Sverige (UTC+1).

  Språk

  I Costa Rica pratar man spanska. Några pratar engelska, men majoriteten gör det inte. Här kommer en liten ordlista på några ord som är bra att kunna på spanska:

  Hej - ¡Hola
  Hur är det med dig? - ¿Qué hay de ti?
  Ha en bra dag! - tener un buen día
  Tack - gracias
  Var är toaletten? - ¿Dónde puedo encontrar el cuarto de baño?
  Polis - policía
  Pratar du engelska? - ¿Hablas Inglés?

  Elektricitet

  I Costa Rica har man voltspänningen 120V och 60Hz och eluttagstyp A och B. Det betyder att man behöver en speciell adapter för att kunna ladda sina svenska elektroniska prylar.

  Visum och Ambassad Information

  Det behövs inget visum för att åka till Costa Rica. Du får utan visum automatiskt stanna i 30 dagar, men det kan förlängas till 90 dagar på plats. Ditt pass måste vara i gott skick samt vara giltigt minst 30 dagar längre än datumet du reser in i landet.

  Bra länkar

  Reseinformation Costa Rica