Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I COSTA RICA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Costa Rica

  Generell information
  Costa Rica ligger mellan Panama och Nicaragua i Centralamerika. Med en hyrbil kör du till härligt vita stränder och grönskande regnskog. Costa Rica har mycket att erbjuda. I huvudstaden San Jose kan du shoppa och njuta av folklivet. Att köra bil i Costa Rica bör utövas av en erfaren och defensiv förare. Kvaliteten på vägarna utanför huvudstaden är många gånger undermålig. Avsaknaden av vägskyltar, räcken och hinder på vägbanan är vanliga. Detsamma gäller vägbelysningen under natten. Kör helst inte alls under natten och var beredd på oförutsedda hinder på vägen.

  Regler vid bilhyra i Costa Rica
  För att få hyra bil i Costa Rica måste du vara minst 18 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. 75 år är maxåldern för att hyra bil i Costa Rica. Säkerhetsbälten är obligatoriska och vi rekommenderar att alla barn under 135 cm placeras i baksätet på bilkudde eller i bilbarnstol.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Costa Rica:

  • Tätort: 45 km/h
  • Landsväg: 60
  • Motorvägar: 90 km/h

  Trafikregler
  I Costa Rica är det högertrafik. Var uppmärksam på fotgängare, djur och mopeder som kan korsa vägbanan lite hursomhelst. Kör inte under natten och se upp med personer som stannar dig vid vägen. Rånrisken är stor. Undvik att köra under rusningstid i San Jose.

  Bensinstationer
  Det finns många bensinstationer men de kan vara svåra att hitta p.g.a. undermålig skyltning. Passa på att tanka när du har chansen.

  Vägtullar och avgifter
  I Costa Rica finns en del avgiftsbelagda vägar. Dessa vägar är också av bättre kvalitet än många andra i landet. Tullen betalas i båsen.

  Parkering
  På grund av den höga stöldrisken rekommenderar vi parkering på övervakade platser. Lämna inga saker i fordonet.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Costa Rica ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  Endast resa till Nicaragua är tillåten (beroende på uthyrare). För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Oftast tillåts du köra till Argentina mot extra avgifter (meddela i god tid!) Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra och din valda fordonskategori.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan städer i Costa Rica är tillåtna men kan ibland kosta extra och vissa uthyrare kräver att man hyr i minst 3 dagar. Internationella envägshyror mellan olika länder är inte tillåtna.