Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ
  SAN JOSÉ FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på San José flygplats med Auto Europe

  Auto Europe är det bästa och smarta valet om ni letar efter en hyrbil på San José flygplats. Vad ni kan förvänta er när ni använder Auto Europe är ett bolag som har en stark kundfokus och lång erfarenhet inom hyrbils branschen. Tack vare bra samarbeten med stora välkända samt mindre lokala leverantörer, hittar ni ett enormt utbud av fordon inom olika kategorier, så det är säkert att ni hittar något som passar er. Utöver det kan ni lita på att oavsett om ni behöver hjälp med bokningen, funderingar under pågående hyra eller önskar kundsupport efter avslutat hyra, kan ni lita på att Auto Europe prisbelönade kundservice är tillgänglig för er. Gör det smarta och välj Auto Europe, varför betala mer för något ni kan få till marknadens bästa priser med Auto Europe.

  San José flygplats är huvudflygplatsen för San José, som är huvudstad i Costa Rica. Med San José som utgångspunkt har ni en utmärkt start punkt för en oslagbar friluftssemester. Från staden kan ni enkelt med er hyrbil utforska landets fascinerande kaffeplantage, bestiga storslagna bergstoppar eller bege er ut på spännande forsränning i härliga floder som tar er genom grön betäckta dalgångar. Med ert fordon kan ni på eget behag ta er runt landet och ta del av alla naturliga under som landet har. Costa Rica är det land som har största biologiskt mångfald i världen. Trots att landets landmassa är väldigt liten så uppnår den biologiska mångfalden till hela 5% av världens djur och växter.

  Klicka här för att läsa utvärderingar av hyrbil i San Jose.

  Flygplatsinformation

  Sedan dess invigning 1958 till 2015 var detta den mest trafikerade flygplatsen i hela Central Amerika, men har sedan 2015 passerats av den internationella flygplatsen i Panama. Flygplatsen som är en av två internationella flygplatser i Costa Rica, ligger nära och bekvämt belägen till San José. Flygplatsen håller en hög standard och rankas som den tredje bästa flygplatsen utav hela latin amerika. Närmare 5 miljoner passagerare årligen tar sig hit för att ta del av Costa Ricas fina utbud av sevärdheter.

  San José flygplats (SJO)
  Officiellt namn: Juan Santamaría Internationella flygplats
  Adress: Alajuela Province, Alajuela, Costa Rica
  Läge: Flygplatsen ligger bekvämt belägen runt 20 kilometer väster om centrala San José.
  Flygbolag på flygplatsen: Från Sverige går där inga direktflyg, och de flesta flygen kräver två mellanlandningar och räkna med en restid på mellan 20 - 30 timmar. De olika sträckorna körs av flygbolag som Lufthansa, KLM, SAS, United och British Airways.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på San José flygplats?

  Det är av yttersta vikt om man skall hyra bil på San José flygplats att man läser igenom den voucher som man får från Auto Europe. I voucher hittar ni mycket viktigt information gällande er hyra. I dessa viktiga dokument hittar ni vad som ingår i er bokning och med vilken leverantör ni har bokat med, samt upphämtnings information. Om det krävs en skyttel buss för att ta sig till leverantörens upphämtnings plats, hittar ni utförlig information om vart ni kan hitta platsen som bussen avgår från. Ta er tiden och läs igenom er voucher, så att ni vet vart ni behöver bege er vid ankomsten, samt vad som ingår i er bokning, så ni är väl förbereda när ni anländer för att hämta upp det hyrda fordonet. Skulle något vara oklart, eller ni har funderingar, så kan ni alltid få den bästa kundhjälpen från Auto Europe, alla dagar i veckan.

  Alamo hyrbil på San José flygplats Alamo hyrbil på San José flygplats
  Alajuela Province,
  Alajuela, Costa Rica 200-4003

  + 506 244 000 83
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06:00 - 00:00
  Europcar hyrbil på San José flygplats Europcar hyrbil på San José flygplats
  Mango Plaza, Radial Francisco J. Orlich,
  Alajuela, Costa Rica 200-4003

  + 506 2440 9990
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06:00 - 22:00
  Thrifty hyrbil på San José flygplats Thrifty hyrbil på San José flygplats
  Alajuela Province,
  Alajuela, Costa Rica 200-4003

  + 506 2523 3200
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 04:30 - 00:00

  Terminaler

  San José flygplats är den största flygplatsen i Costa Rica och var länge den enda internationella flygplatsen i landet. Med runt fem miljoner passagerare årligen, gör det till den mest använda flygplatsen och är den primära ingångsportalen för att kunna njuta av Costa Rica. Flygplatsens relativt lilla terminal är en ny integrerad terminal med 14 gates och gott om valmöjligheter för mat. På överbyggnaden i terminalen hittar ni de två incheckningsdiskarna, samt några själv inchecknings terminaler. Har ni valt att hyra bil på San José flygplats med en leverantör som har sin incheckningsdisk på flygplatsen hittar ni de i terminalen, direkt efter tullen.

  Flygplatsfaciliteter

  San José flygplats är väl underhållen och mycket ren. På plats kan ni njuta av gratis Wifi för tre timmar och önskar längre eller vill slippa reklamen kan man köpa premium paket på flygplatsen. Önskar ni handla i tax free, så finns där sex olika tullfria butiker på flygplatsen, varav två av dem finns vid bagage upphämtningsplatsen och de har öppet dygnet runt. Skulle ni bli hungriga så är där gott om valmöjligheter. Där finns ett flertal kiosker som erbjuder snacks och annat smått och gott, till större restauranger som erbjuder lokala rätter.

  Hur man kan ta sig till och från San José flygplats?

  Med er hyrbil på San José flygplats tar ni er enkelt till San José stad på runt 20 minuter. Den snabbaste vägen från flygplatsen till staden och vice versa är att köra via Autopista General Canas motorvägen, som dock är belagd med tull och hela sträckan är 17.8 kilometer lång. Skulle det vara så att ni har valt att hämta upp ert hyrda fordon inne i San José, kan man ta taxi in till staden mot en kostnad på runt 30 USD. Väljer ni att åka taxi, var då noga med att ta en av de licensierade röd-orange taxi bilarna med texten “Taxi Aeropuerto”. Taxi bilarna accepterar gärna dollar likväl som Colones. Ett billigare alternativ än taxi är att använda sig av kollektivtrafiken.

  Buss
  Den lokala busshållplatsen ligger utanför flygplatsen. Ni kan se hållplatsen när ni lämnar ankomsthallen vid andra sidan av parkeringshuset. En resa från flygplatsen till staden kostar runt 1 USD, men tänk på att när ni köper biljett behöver ni betala med Colones, för de accepterar inte US dollar på bussen och det behöver vara jämna pengar. Vid ankomsthallen finns det gott om uttagsautomater där ni kan ta ut pengar vid behov. Sedan finns där ett andra alternativ till den lokala reguljär bussen. Det är även möjligt att åka med Interbus, som är en busstjänst som tar er till ert hotell i San José mot en kostnad på runt 10 USD.

  Parkeringstips

  Vid flygplatsen finns där ett två vånings parkeringshus med plats för runt fyrahundra fordon. De har öppet dygnet runt, alla dagar i veckan och ligger endast en kort promenad från terminal byggnaden. Den övre nivån är en öppen parkering utan tak och är bäst lämpad för de som kommer för att hämta upp anländande passagerare. Medans den undre parkering är under tak och rekommenderas för de som behöver parkera en längre stund och för avgående passagerare. På båda nivåerna hittar ni faciliteter för att underlätta för personer med nedsatt rörlighet. Innan ni parkera er bil behöver ni betala, vilket görs i ett kassa fönster som ni passerar vid ingången. En timme kostar närmare 3 USD och en hel dag kostar 35 USD. På plats finns det gott om övervakningskameror för ökad säkerhet.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation San José