Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I MALTA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Malta – Bästa priserna med Auto Europe

  Är ni intresserade av en hyrbil på Malta ska ni inte tveka på att höra av er redan idag. För knappt 60 år sedan gick startskottet för Auto Europe. Idag arbetar vi globalt och kan erbjuda våra kunder mer än någonsin. Med över 24000 destinationer i 180 länder är vi den största hyrbilsförmedlaren på marknaden. Tack vare goda samarbeten med ledande leverantörer i branschen kan vi dessutom garantera hög kvalitet till marknadens bästa priser. Ska ni på semester är det garanterat en fördel att ha hyrbil för att lättare och smidigare ta sig runt.

  Få ut mest av din hyrbil

  Malta är ett populärt resmål för sol och badsökande turister. Men också för dess kulturella historia. På Malta finns hela sju monument som är uppsatta på UNESCO:s världsarvslista och som sägs vara daterade till runt 2000år f.Kr. Runt ön sveper medelhavets kristalklara vatten – här kan man snorkla, åka på vithajssafari och fiska bläckfisk. Malta är lite av en blandning mellan Italien, Grekland och Tunisien. Det är trots allt bara 98km till Sicilien från Malta. God mat finns här gott om och medelhavskänslan infinner sig lika mycket här som i något av de andra länderna runt omkring. Med en hyrbil från Malta flygplats tar du dig garanterat fram lättare och snabbare än med buss och du hinner på så sätt också upptäcka mer och kan planera mindre – vill man åka någonstans så gör man det. Malta erbjuder många fantastiska platser och vyer, kanske hittar du ditt nästa smultronställe.

  Trafikregler och Bensinstationer

  • På Malta har man vänstertrafik.
  • Man måste använda hands-free om man ska tala i telefon.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Barn kortare än 135cm måste sitta i bilbarnstol eller babyskydd.
  • De flesta bensinstationerna ligger i och runt de större städerna. De är oftast bara öppna mellan 07.00 - 20.00, ska man iväg på en längre utflykt några dagar så bör man planera med var det finns bensinstationer.
  • För mer information klicka här

  Avgifter

  På Malta finns inga vägtullar överhuvudtaget.

  Åldersbestämmelser

  För att få hyra bil på Malta måste föraren vara minst 21år (kan variera beroende på vilken bilkategori man väljer) samt ah haft körkort i minst två år (kan variera mellan uthyrare). För förare som är under 25år kan det tillkomma en avgift för att man är ung förare.

  Valuta

  På Malta har man Euro (EUR). Det går att växla på både banker och växlingskontor. Man kan även mot avgift ta ut ur bankomater med internationella kort.

  Tidsskillnad

  Malta ligger under samma tidszon som oss (UTC+1), de har även vinter/sommar-tid som vi har.

  Språk

  På Malta pratar man engelska och maltesiska. Engelska talar nästan alla, då det är huvudspråket i landet. Dialketen kan dock vara lite besvärlig ibland men det är oftast inget problem.

  Elektricitet

  På Malta har man annan typ av eluttag än i Sverige. Man har typ G. Så det krävs en adapter som man antingen köper innan man åker eller på plats för att ladda sina elektroniska prylar i eluttagen där. Voltspänningen är 230V och 50Hz precis som i Sverige.

  Visum och Ambassad Information

  För att åka till Malta krävs inget visum som svensk, man ska dock ha giltigt pass. Längre ner på sidan finns mer information under länken reseinformation.

  Bra länkar

  Reseinformation Malta