Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MALTA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Malta flygplats med Auto Europe

  Malta är en av tre öar i den maltesiska skärgården. De andra två öarna heter Gozo och Comino och kan båda nås med färja från Malta. Maltas internationella flygplats ligger belägen i mitten av ön, vilket är perfekt för dig som vill utforska ön i sin helhet. Det finns inga motorvägar på ön bara regional vägar. Malta är en ön i Medelhavet, belägen söder om den italienska ön Sicilien och är känd för sin rika historia och naturliga skönhet. Med en hyrbil från Malta flygplats är det enkelt att utforska ön i sin egen takt. Ön är hem till vackra kyrkor, grottor, fantastiska stränder, sin varma gästfrihet och sin mat. Med en hyrbil från Auto Europe kan du hitta din perfekta bil till marknadens bästa priser på nätet. Auto Europe har 60 års erfarenhet som hyrbilsförmedlare i branschen och av biluthyrning med några av världens ledande uthyrningsföretag.

  Flygplatsinformation

  Malta Airport (MLA)
  Officiellt namn: Malta International Airport
  Adress: Luqa LQA 4000, Malta.
  Läge: Flygplatsen ligger belägen cirka 8 km från huvudstaden Valetta.
  Flygbolag på flygplatsen: Aegan, AirBaltic, AirMalta, AirSerbia, Alitalia, British Airways, Czech Airlines, Condor Easyjet, Emirates, Finnair, Iberia Express, Jet2.com, Jettime, Lufthansa, Luxair, Norwegian, Niki, Ryanair, SAS, Swiss, Thomas Cook, Thomson, Transavia, Tunisia Air, Turkish Airlines, Volotea, Vueling, Wizzair.

  Terminaler

  Flygplatsen består av en terminalbyggnad med två våningar och inkluderar en mängd olika faciliteter inklusive bagageupphämtning, incheckning och hyrbilsuthyrning.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  De flesta av våra hyrbilsleverantörer har diskar belägna inne på ankomsthallen när du ska hyra bil på Malta flygplats. Fåtalet leverantörer har så kallad skyttel-service till och från sina stationer som ofta ligger belägna i närheten av flygplatsen. Om du behöver lämna tillbaka dit fordon utanför ordinarie öppettider, vänligen kontakta Auto Europe så hjälper vi dig kontrollera om uthyraren har en så kallad drop box där du kan återlämna bilnycklar och om extra avgifter tillkommer.

  Uthyrare Öppettider
  Avis 8.00 till 20.00
  Budget 8.00 till 20.00
  Hertz 8.00 till 20.00
  Goldcar 9.00 till 22.00
  Europcar 9.00 till 22.00

  Flygplatsfaciliteter

  Maltas internationella flygplats erbjuder gratis wifi och stationer för att ladda din elektroniska enheter genom hela terminalen. Flygplatsen har två VIP lounger, en vid ankomsthallen och en vid avgångshallen som du kan få tillgång till om du är medlem eller om du betalar inträde. Loungerna erbjuder snacks, drycker, TV, tidningar, och bekväma stolar att vila i. Besök flygplatsen hemsida för att ta del av aktuella priser och information om loungerna. Flygplatsen har även ett varierande utbud av butiker, matställen och andra service-relaterade faciliteter.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Eftersom det inte finns några motorvägar på Malta, kan trafiken vara något kaotiskt. Under normala trafikförhållanden tar det ungefär 15-20 min att nå huvudstaden Valetta från flygplatsen. Du kan även ta din hyrbil från Malta flygplats till de närliggande städerna Hamrun och Luqa.

  På Malta flygplats finns det taxi tillgängligt precis utanför terminalen. Taxi kör dygnet runt och det finns möjlighet att köpa förbetalda taxibiljetter vid taxi-disken som ligger belägen i ankomsthallen. Flygplatsen kan även ansluta dig till centrum med buss. Det finns fyra express linjer (X1, X2, X3 och X4) till och från flygplatsen till centrum och resan tar ungefär 30 min. Det finns även busslinjer från flygplatsen som ansluter till andra delar av ön samt flygplatsens egna skyttelservice.

  Parkeringstips

  Flygplatsen har lång- och korttidsparkering belägen nära terminalen. Inne i Valetta och ön resterande större städer kan det vara svårt att hitta parkering inne i stadskärnan. Vi rekommenderar er att parkera något längre bort för att problemfritt och smidigt hitta parkering.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Malta