Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION PÅ MALTA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Malta

  Generell information
  Många soltörstiga nordbor reser till Malta för sol och bad. Det är de tre öarna Malta, Gozo och Comino som utgör landet Malta. Auto Europe erbjuder bilhyra på Malta och på Gozo. Här är det enkelt att köra. Skyltningen är på engelska och vägstandarden bra. Hyr bil på Malta och hitta ditt alldeles egna smultronställe.

  Regler vid bilhyra på Malta
  För att hyra bil på Malta måste föraren vara minst 21 år och max 70 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 2 år (kan variera mellan uthyrare). För förare under 25 år kan det tillkomma extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. På Malta är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet. Vi rekommenderar att alla barn kortare än 135 cm placeras i baksätet i bilbarnstol eller babyskydd.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar på Malta:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 80 km/h

  Trafikregler
  På Malta är det vänstertrafik. Det är förbjudet att tala i en handhållen mobiltelefon under körning (använd hands free).

  Bensinstationer
  De flesta bensinstationer ligger i och runt de större städerna. De är öppna mellan kl. 07:00 - 20:00.

  Vägtullar och avgifter
  På Malta finns inga vägtullar.

  Parkering
  I de större städerna finns möjlighet att parkera genom att betala i parkeringsautomater. Då får du normalt sett bara parkera i 1-2 timmar. Om du vill parkera under en längre tid kan du använda parkeringsgarage. Offentlig parkering är gratis. Men läs alltid skyltarna noggrant. Dubbla gula streck indikerar parkering förbjuden.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra på Malta ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  När du hyr en bil på Malta är det inte tillåtet att ta den utanför landet eller på färja.

  Envägshyror
  Inga envägshyror är tillåtna, såväl inom landet som mellan länder.