Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ EDINBURGH TÅGSTATION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Edinburgh tågstation – Besök den skotska huvudstaden

  Ska du till Skottlands huvudstad och söker en billig bil att hyra men är inte villig att kompromissa på service och kundbemötande? Inga problem! Auto Europe garanterar lägsta pris och kundservice i världsklass som är tillgänglig under hela hyresperioden - vilket betyder att du kan ha en trygg och säker bilhyra utan stora kostnader. Med vårt stora utbud av leverantörer och upphämtningsplatser kan du dessutom skräddarsy din resa utifrån dina egna önskemål och resplaner, bland annat kan du hämta upp din hyrbil på Edinburgh tågstation och sedan lämna den i en annan stad om du planerar att åka på en roadtrip i landet. Skottland är en del av Storbritannien och har mycket att se med sina forntida slott, charmiga städer och häpnadsväckande landskap.

  Edinburgh är utan tvekan det populäraste resmålet i Skottland och som landets största stad har den en härlig blandning av storstadskultur och historia. Skottland är känt för sina gamla slott och medeltida byggnader, något som även reflekteras i denna folkkära huvudstad. Staden präglas av sin vackra arkitektur och sevärdheter som Edinburgh Slott, Palatset Holyroodhouse och området Old Town är bevis på det. Edinburgh är verkligen en unik huvudstad i Europa just på grund av dess rika historiska och kulturella arv som sträcker sig tillbaka till den tidiga medeltiden, alltså över 1400 år i tiden.

  Något annat Skottland är känt för är sin mäktiga natur med öppna kustlandskap och dramatiska klippor. Edinburgh ligger precis vid kusten och bjuder därför på naturnära upplevelser trots att det är en storstad som varje år fortsätter att växa. Här finns massvis av grönskande parker du kan besöka om du behöver en paus från alla byggnader och stora folkmängder. Du kan också ta dig upp till vulkanen Arthur´s Seat för en helt otrolig utsikt över staden och kusten, och oroa dig inte, vulkanen är sedan länge oaktiv och du kan vara trygg med att ingen lava kommer vara involverad i din utflykt. Andra områden och parker som kan vara av intresse för den som vill uppleva mer av Edinburghs ikoniska natur är Union Canal, Princes Street Gardens, Inverleith Park och Water of Leith.

  Vill du läsa vad tidigare kunder har att säga om sin hyrbilsupplevelse i staden? I så fall kan du klicka dig in på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Edinburgh.

  Tågstationsinformation

  Edinburgh tågstation heter officiellt Edinburgh Waverley Train Station och ligger centralt i staden, vid Gamla Stan och St Giles´ Cathedral. Stationen är ett kommunikationsnav för tågtrafiken i Skottland och Storbritannien och är en av landets största tågstationer. Stationen byggdes med syfte att skapa en tågsträcka mellan huvudstaden och tågstationen i Glasgow, som länge var Skottlands största tågstation. Numera har Edinburgh tågstation utvidgat sitt kommunikationsnät och har massvis av destinationer i Skottland såväl som England, bland annat är det den norra slutdestinationen på östkuststräckan som tar sin början på King´s Cross i London.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Edinburgh tågstation?

  Företag som erbjuder upphämtning av hyrbil på Edinburgh tågstation inkluderar välkända namn som Europcar, Enterprise, National, Alamo och fler. Specifik information om vart du ska bege dig kommer du få av oss efter du slutfört din bokning, men alla hyrbilskontor är belägna antingen inne i stationshuset eller en kort bit utanför. Hyr du bil på tågstationen kommer du aldrig behöva gå mer än några minuter för att komma fram till upphämtningsdisken.

  Det är väldigt viktigt att du läser igenom den voucher du får av oss över mejl innan du kommer för att hämta upp din hyrbil. Vouchern är den bokningsbekräftelse som bevisar att du har reserverat ett fordon och den innehåller alla våra och leverantörens villkor, vänligen läs igenom hela vouchern noga. Du kommer också märka att den innehåller viktig information om den lokala leverantörens kontaktuppgifter samt krav som ställs på dig, till exempel att du behöver uppvisa ett giltigt körkort, ett kreditkort i huvudförarens namn och ibland även ett pass och internationellt körkort. Som sagt, läs igenom vouchern för att se vilka krav och villkor som förekommer med din bilhyra och hör gärna av dig till oss om det är något du inte förstår eller känner att något är oklart.

  Efter du signerat kontraktet och fått bilnycklarna i handen är du redo att ge dig ut på äventyr i huvudstaden. Titta dock gärna igenom bilen efter märken och skador som behövs rapporteras till personalen på plats innan du rullar ut på vägarna. Se också till att du är påläst om Storbritanniens trafikregler och glöm för guds skull inte att köra på vänster sida av vägen!

  Ska du hyra bil på Edinburgh tågstation kan du bland annat hyra av dessa leverantörerna:

  Europcar hyrbil på Edinburgh tågstation Europcar på Edinburgh tågstation
  Waverley Train Station Platform 2,
  Edinburgh, Storbritannien EH1 1BB

  +44 371 384 3453
  Öppettider:
  Måndag - Lördag: 07.00 - 20.00
  Söndag: 08.00 - 16.00
  Alamo hyrbil på Edinburgh tågstation Alamo på Edinburgh tågstation
  Waverley Station Level 2, New Street Car Park,
  Edinburgh, Storbritannien EH1 1BB

  +44 131 556 6340
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 21.00
  Enterprise hyrbil på Edinburgh tågstation Enterprise på Edinburgh tågstation
  Car Park, Waverley Station, New St,
  Edinburgh, Storbritannien EH1 1BB

  +44 131 556 6340
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 21.00
  National hyrbil på Edinburgh tågstation National på Edinburgh tågstation
  Waverley Station Level 2, New Street Car Park,
  Edinburgh, Storbritannien EH1 1BB

  +44 131 556 6340
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 21.00

  Tågstationsfaciliteter

  Tågstationens utsida må vara en historisk byggnad men insidan har en härlig blandning av gammalt och nytt. Låt inte fasaden lura dig utan Edinburgh tågstation har ett omfattande utbud på nödvändigheter och har trots sin historiska still under åren genomgått flera moderniseringar. Toaletter finns det gott om; både handikappanpassade, toaletter för kvinnor, toaletter för män och toaletter med skötrum. På stationen finner du även uttagningsautomater om du behöver ta ut lite kontanter och biljettautomater där du kan köpa dina egna tåg eller buss biljetter. Det finns en del caféer och restauranger inne i stationsbyggnaden, både ställen som har sittplatser och bord och de som endast har take-away. Utbudet är inte jättestort, men vill du ha en varm kaffe att dricka eller en macka att stilla hungern med går det att finna. Eftersom tågstationen ligger väldigt centralt finns det även massvis av matställen en kort bit utanför stationshuset, bland annat Kentucky Fried Chicken, McDonald's, Rabbie's Cafe Bar och The Doric.

  Hur kan man ta sig till och från Edinburgh tågstation?

  Från tågstationen går det tåg till flera av Skottlands städer, bland annat Aberdeen, Glasgow och Inverness. Utöver detta ansluter tågstationen också Skottland till England i söder och har direkt destinationer till bland annat York, Durham, Peterborough och huvudstaden London. Att ta sig till och från Edinburgh tågstation med just tåg är därför ett bra alternativ för den som är på resande fot.

  Som en central del av den lokala kollektivtrafiken finns det både busshållplatser och spårvagnsstopp utanför Edinburgh tågstation. Bussarna avgår från Princess Street exit 1 och ger resenärer oändligt många resealternativ, många direktlinjer till bland annat stadens historiska centrum och flygplats men även massvis av andra mindre turistkända områden. Ska du åka med buss kan du planera din resa med hjälp av Lothian Buses reseplanerare och på Edinburgh Trams kan du se tidtabeller och destinationer för stadens moderna spårvagnar.

  Passar inga av dessa alternativen dig går det självklart att hyra en bil på Edinburgh tågstation och sedan vara sin egen chaufför under resan. Ta dig runt stadens historiska gator bekvämt i en högkvalitativ hyrbil eller lämna stadsgränserna för att upptäcka de Skotska högländerna i norr eller västkustens mäktiga klippor. Även om det i de allra centralaste delarna av Edinburgh kan vara lite svårt att ta sig runt med bil på grund av mycket trafik och trånga gator, är landet utanför städerna som gjort för roadtrips. Boka din bil via oss idag och ta dig an de skotska öppna vägarna som är kända över hela världen.

  Parkeringstips

  Det ligger en parkering på New Street med plats för över 600 fordon, parkeringen av avgiftsbelagd och priset varierar beroende på hur länge du står. Runt om i centrum finns det även andra parkeringsgarage och platser, bland annat Edinburgh Waverley Station Car Park – Apcoa, NCP Car Park Edinburgh Holyrood Road och Blackfriars Street. Observera att hyrbilsföretagen ofta har reserverande platser eller egna garage till sina fordon, har du hyrt en bil kan du med störst sannolik därför slippa stressen över att hitta en ledig parkering mitt i centrala Edinburgh. Vänligen fråga leverantörens personal på plats om dina parkeringsalternativ.

  Nyttiga länkar

  Edinburgh tågstation