Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ AVIGNON TGV TÅGSTATION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Avignon TGV tågstation – Jämför & Spara

  Den södra regionen i Frankrike, Provence, är känt för mycket, bland annat sin goda mat, sina väldoftande parfymer och sina magiska lavendelfält. Klimatet i denna delen av Frankrike håller sig behagligt året runt, men som mest populärt är det att besöka regionen under juni, juli och augusti när solen stålar som starkast. Städer längst kusten som Nice, Toulon och Marseille lockar internationella turister i mängder och extra lyxigt är det att besöka den berömda Franska Rivieran med sina vita stränder och klara havsvatten.

  Ett annat eftertraktat resmål i regionen är Avignon. Här är det inte stränderna som drar till sig besökare dock eftersom staden är belägen i regionens nordvästra delar, och därför inte vid någon kust. Istället är det det historiska arvet och kulturen som drar till sig besökare från hela världen. Den största delen av 1300-talet var Avignon hem till de katolska påvarna och det berömda Påvepalatsen i Avignon är idag en av Frankrikes mest besökta sevärdheter. Påvepalatset är huvudattraktionen i det historiska centret där sevärdheter som Musée De Petit Palais, Place de I´Horloge, Avignon Katedral och bron Saint-Bénézet också befinner sig. Avignon är verkligen ett unikt resmål och befinner du dig i södra Frankrike är ett stopp i Avignon verkligen värt det.

  Kanske anländer du till Avignon med snabbtåg, du har då via oss möjligheten att boka en hyrbil på Avignon TGV tågstation till förmånligt pris. Auto Europe har i snart över 70 år hjälpt resenärer hitta drömbilen till deras resa, både när det kommer till bekvämlighet, villkor och pris. Jämför dina alternativ här på vår hemsida eller ring våra duktiga reservationsagenter på +46 10 888 66 52 som kan hjälpa dig hitta semesterbilen för dig. De kan också svara på alla dina frågor relaterade till våra hyrbilsskydd, försäkringar, leverantörer, fordonskategorier och andra frågor kring bilhyra.

  Tågstationsinformation

  Att besöka Avignon är populärt bland turister och det är många som väljer att ta sig hit med just tåg. Det finns två tågstationer i staden, Avignon Centralstation som sköter den lokala tågtrafiken och Avignon TGV tågstation som sköter snabbtågen som kör längre sträckor. Sistnämnda öppnades sommaren år 2001 och har sedan dess hjälpt resenärer att snabbt ta sig mellan olika städer i Frankrike såväl som andra storstäder i Europa. På grund av förbindelsen mellan Paris, som tar mindre än 3 timmar, har Avignon blivit en populär dagsutflykt för huvudstadens besökare - även om städerna ligger i helt olika delar av landet.

  På franska heter tågstationen Gare d´Avignon TGV och, till skillnad från centralstationen (som på franska heter Gare d´Avignon-Centre), så ligger den inte särskilt centralt i Avignon. Stationen ligger cirka 5 kilometer söder om Avignons historiska center men oroa dig inte, du kan hyra bil på Avignon TGV tågstation och köra dit på mindre än 15 minuter. Stationen ligger också närma floden Durance och var väg N1007 kör över floden och ansluter sig med motorväg A54 som du kan köra på om du vill söderut mot städer som Arles, Aix en Provence eller Marseille.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Avignon TGV tågstation?

  Om du väljer att hyra bil på Avignon TGV tågstation måste du också ta ett beslut om vilken leverantör du ska hyra med. Auto Europe är en förmedlare och vi hjälper dig hitta den rätta bilen hos den rätta leverantören av alla de företagen som erbjuder upphämtning på stationen. De flesta har kontor inne på tågstationen eller en kort bit utanför, det kan också vara så att en representant kommer möta upp dig på tågstationen beroende på vem du bokar med. Du kommer få alla detaljer om var du hämtar upp din bil på Avignon TGV tågstation under bokningen och på din bokningsbekräftelse/voucher.

  Du kommer märka att de flesta leverantörer kommer be om din tåginformation, det vill säga tågnummer, ankomsttid, datum också så vidare. Detta är så att de ska kunna ha koll på om ditt tåg blir försenat eller något annat oväntat inträffar. Trots detta är det extremt viktigt att du hör av dig till Auto Europe om du skulle bli försenad till upphämtningen, detta för att vi ska kunna kontakta den lokala leverantören å dina vägnar och se till att de håller din hyrbil åt dig. Det går också bra att kontakta den lokala leverantören direkt via numret som du finner på din Auto Europe voucher.

  Har du tagit dig till Avignon med tåg kanske du inte har testat att köra i landet än, det kan då vara bra att läsa lite om Frankrikes olika trafikregler för att förberedda dig inför din debut körning i landet.

  Sixt hyrbil på Avignon TGV tågstation Sixt på Avignon TGV tågstation
  Place de l'Europe,
  Avignon, Frankrike 84000

  +33-389086121
  Öppettider:
  Måndag - Torsdag: 08.00 - 22.00
  Fredag: 08.00 - 22.45
  Lördag - Söndag: 09.00 - 21.00
  Hertz hyrbil på Avignon TGV tågstation Hertz på Avignon TGV tågstation
  Place de l'Europe,
  Avignon, Frankrike 84000

  +33 4 32 74 62 80
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 22.00
  Lördag: 09.00 - 20.30
  Söndag: 09.00 - 22.00
  Enterprise hyrbil på Avignon TGV tågstation Enterprise på Avignon TGV tågstation
  Place de l'Europe,
  Avignon, Frankrike 84000

  +33 4 9085 0758
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 22.00
  Avis hyrbil på Avignon TGV tågstation Avis på Avignon TGV tågstation
  Place de l'Europe,
  Avignon, Frankrike 84000

  +33 820 61 16 48
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 22.00
  Lördag: 08.00 - 20.00
  Söndag: 09.00 - 09.00

  Tågstationsfaciliteter

  Tågstationen innehåller allt det du kan förvänta dig av en modern tågstation som dagligen hanterar en stor mängd resenärer. Här finns toaletter, bankomater, turistkontor, tidningsstånd, matställen och andra praktiska tjänster som biluthyrning, informationsdiskar och hittegods. Faciliteterna är anpassade för de som lider av en funktion/rörelsenedsättning och behöver man hjälp att gå ombord på tåget eller ta sig runt på stationen går det att få, vänligen meddela detta i informationsdisken minst 30 minuter innan tågets avgångstid dock.

  Medan resenärer sitter i den moderna väntsalen och väntar på att sitt tåg ska avgå kan de nyttja stationens Wi-Fi som är helt gratis att ansluta sig till. Är de hungriga kan de istället välja att besöka en av stationens restauranger, till exempel Salad Dream som bjuder på fräscha sallader eller Oh Poivrier! som har allt från hamburgartallrik och pizza till sallader och mackor. Det finns också gott om ställen som erbjuder take-away om du har bråttom eller vill köpa något med dig att njuta av senare under tågfärden.

  Hur kan man ta sig till och från Avignon TGV tågstation?

  Förutom alla långdistanståg huserar stationen också tåglinjer som kör mellan Avignon TGV tågstation och Avignon Centralstation i centrum, dessa avgår regelbundet varje dag. Detta är kanske det allra smidigaste sättet att ta sig till stationen på med hjälp av kollektivtrafiken, även om bussar också trafikerar samma sträcka. Många busshållplatser ligger precis utanför tågstationen och härifrån avgår bussar som ansluter tågstationen med de flesta delar av Avignon och närliggande områden. Taxi kan också vara ett alternativ, det finns taxistopp vid stationens utgång och du kan antingen hoppa in i en du ser är ledig eller välja att boka en i förväg.

  Väljer du att köra, oavsett om du bokat en hyrbil på Avignon TGV tågstation eller redan har tillgång till en bil, kan du ta dig till centrala Avignon på cirka 10-15 minuter. Huvudvägen som ansluter tågstationen med centrum heter Rocade Charles de Gaulle och totalt är det en körsträcka på cirka 5,5 kilometer. Andra städer i södra Frankrike är också inom kördistans, till exempel tar du tid till Nice på cirka två timmar och 40 minuter, Toulon på cirka en timme och 45 minuter och Marseille på en och en halv timme.

  Parkeringstips

  Eftersom tågstationen är belägen en bit utanför centrum är det många som kör hit och parkerar sin bil över dagen, eller hur längre de nu planerar att vara borta. På grund av detta är behovet av parkeringsplatser stort och det finns gott om utomhusparkeringar och en del parkeringshus. Eftersom de allra närmaste parkeringsplatserna ofta är upptagna rekommenderar vi komma i god tid eftersom du kan behöva välja en parkering som ligger lite längre bort, till exempel P5 eller P6. Alla parkeringar är dock inom gångavstånd men räkna gärna med 10 minuter extra för att vara på den säkra sidan.

  Observera att hyrbilsföretagens fordon ofta står på en speciell parkering tillägnad åt deras bilar. Mer information om detta kommer du få av leverantören när du anländer för att hämta/lämna din hyrbil.

  Nyttiga länkar

  Avignon tågstation