Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL MED BOBO

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil med Bobo - Upptäck södra Afrika!

  Hyra husbil med BoboSydafrika är en drömdestination med en fantastisk kustlinje, spännande kultur och helt oroligt djur och växtliv. Landet har några av de bästa safariområdena i världen på grund av de många natur reservaten som ligger här. Åker du på safari kan du vara säker på att få uppleva det oroliga djurlivet på nära håll. Har du tur kan du till och med få syn på några (eller alla) av de så kallade “Big Five”, lejon, leopard, buffel, elefant och noshörning.

  Bobo Campers är Sydafrikas mest erfarna hyrföretag när det kommer till campers, husbilar och fyrhjulsdrivna fordon. De startade sin verksamhet redan på 90-talet, och expanderade strax därefter till att erbjuda moderna och funktionella fordon med hög kvalitet i både Sydafrika och Namibia. Det spelar ingen roll om du planerar en familjesemester, en roadtrip med kompisarna eller en äventyrsresa runt om i landet, att hyra husbil från Bobo via Auto Europe kommer tillfredsställa alla dina resebehov. Det finns två upphämtning och avlämningsplatser i Sydafrika, en i Kapstaden och en i Johannesburg. I grannlandet Namibia går det att hämta och lämna fordonet i huvudstaden Windhoek. Med Bobo har du också möjligheten att köra från ena landet till det andra och lämna fordonet där, så du kan uppleva så mycket av Afrika som möjligt!

  Försäkring

  Självriskbeloppet som kunden är ansvarig för vid en eventuell kollision eller olycka är R53.000 (cirka 34.500 kr). Den summan kommer reserveras på kundens kreditkort när fordonet hämtas. Det är möjligt att köpa till extra försäkring så summan minskar; mer information om detta går att läsa under bokningsprocessen. Uppmärksamma att personliga skador och tillhörigheter inte ingår i denna försäkring. Kunden är därför ansvarig för att själv skaffa sin egen reseförsäkring innan hyresperioden startar. Var också uppmärksamma på att risken för olyckor ökar under kvällstid i Afrika. Alla olyckor måste rapporteras in till den lokala polisen, såväl som den lokala leverantören inom 24 timmar. Om en kollision sker, uppmuntrar vi starkt till att ta bild på alla de involverande fordonen och att skaffa ett olyckorapportnummer (Accident Report) från polisen.

  Vilken extra utrustning erbjuds

  Med alla hyrda fordon ingår även nödvändigheter som sängkläder, handdukar och köksutrustning som grytor, stekpannor och bestick. Om du planerar att hyra husbil med Bobo kan du även boka till extra utrusning som GPS och grillutrusning så att du kan njuta av hemlagade hamburgare och grillad korv mitt ute i vildmarken. Vänligen notera att om du planerar att resa utanför Sydafrika med ditt fordon, tillkommer en så kallad gränsavgift. Denna avgift går smidigt att betala redan under bokningsprocessen. Bobo erbjuder även en tjänst där de arrangerar transport mellan deras kontor och flygplatsen eller hotellet där kunderna befinner sig. Tjänstens är tillgänglig vid följande platser:

  • Johannesburg flygplats eller hotell inom 10 km från flygplatsen: R140/85kr per person.
  • Johannesburg hotell mer än 10 km från flygplatsen: pris på förfrågan.
  • Kapstaden flygplats eller hotell i Kapstaden: R250/160kr per person.
  • Windhoek flygplats eller hotell i Windhoek: R160/110kr per person.
  • Barn under 12 år åker gratis.

  Viktigt att ha i åtanke när ni bokar med Camper Iceland

  Det är lagligt att köra i Sydafrika på ditt svenska körkort, eller körkort med annat nationalitet, så länge kortet är på engelska. Om det inte är det, som tyvärr de flesta svenska körkort inte är, måste du skaffa ett internationellt körkort innan du ankommer till landet för att hämta upp din husbil. När du kommer till upphämtningskontoret kommer du nämligen vara tvungen att visa både det nationella körkortet (ditt svenska om du har ett svenskt vanligt körkort) men också det internationella körkort, om detta inte kan uppvisas resulterar det i att fordonet blir avbokat. Minimum åldern för att hyra fordon är 21 år, dock så är minimum åldern högre om du ska hyra en fyrhjulsdrift, då måste du vara minst 23 år. Bokningen måste vara gjord i huvudförarens namn. Bara VISA och Mastercard kreditkort accepters för depositionen som ska låsas. Med ett fordon från Bobo går det att resa utanför Sydafrika, det kan dock förekomma vissa restriktioner. Med alla fordonskategorier kan du åkta till länderna; Namibia, Swaziland och Botswana. Med ett fordon från Discover FunX och DC kategorierna kan du även köra till Lesotho, Mozambique och Zimbabwe. Om du planerar att åka till något av dessa länderna vänligen informera oss så snart som möjligt. Vi behöver meddela leverantören om detta eftersom extra dokument behöver fixas innan du kan hämta upp ditt fordon. Vi rekommenderar att läsa på mer om att köra i Sydafrika innan du beger dig ut på vägarna, det kan du göra här.

  Bobos flotta

  Flottan består av fordon i fyra olika kategorier som har plats för upp till 6 passagerare. Det finns medium och stora husbilar, och till och med fyrhjulsdrivna fordon. Din hyreskostnad inkluderar alltid:

  • Obegränsde mil
  • Fordon och personlig utrustning
  • Transport till upphämtningskontoret från flygplatsen
  • Kök och badrum/toalett
  • Reservdäck

  Discoverer 4

  Bobo Discoverer 4
  Sovplatser: 4 personer
  Kategori: Husbil klass B
  Längd: 6.7 meter
  Växel: Manuell/Automatisk
  Drivmedel: Diesel
  En rymmlig och bekväm husbil som har plats för upp till fyra vuxna. Väldigt populär bland mindre familjer och par. Tryck här för att påbörja en virtuell rundtur.

  Discoverer 6

  Bobo Discoverer 6
  Sovplatser: 6 personer
  Kategori: Husbil klass C
  Längd: 6.7 meter
  Växel: Manuell/Automatisk
  Drivmedel: Diesel
  Detta är den största husbilen i flottan. Den har tre stycken dubbelsängar vilket gör att den har plats till totalt sex personer. Husbilen är mycket rymlig och ser till att ni är bekväma under resans gång. Tryck här för att påbörja en virtuell rundtur.

  Discoverer FunX2 4X4

  Bobo Discoverer FunX2 4x4
  Sovplatser: 2 personer
  Kategori: Husbil
  Längd: 5.6 meter
  Växel: Manuell fyrhjulsdrift
  Drivmedel: Diesel
  Fordonet är väldigt lätt att köra, vilket gör att det är populärt för de som vill utforska områden som större fordon inte kan nå. Tryck här för att påbörja en virtuell rundtur.

  Discoverer DC 4X4

  Bobo Discoverer DC 4x4
  Sovplatser: 2 personer
  Kategori: Husbil
  Längd: 5.6 meter
  Växel: Manuell fyrhjulsdrift
  Drivmedel: Diesel
  Fordonet är väldigt lätt att köra, vilket gör att det är populärt för de som vill utforska områden som större fordon inte kan nå. Tryck här för att påbörja en virtuell rundtur.

  Var kan ni hämta upp er husbil med Bobo?

  Bobo erbjuder sina kunder transport mellan deras kontor och flygplatsen. Det finns också möjlighet att åka med denna transport från andra platsen än flygplatsen, men priset kan då variera beroende varifrån ni vill åka. Mer information om att boka till denna transporttjänst ges under bokningsprocessen. Bobos kontor är öppna måndag-fredag 07.30-16.30, och 08.00-12.00 på lördagar. När du hyr en husbil från Bobo kan du åka från en stad men lämna den i en annan, envägshyra är också möjligt mellan Sydafrika och Namibia.

  Kapstaden
  Bobo Campers
  Bouwers Industrial Park, Christopher Starke Street
  Kapstaden 7437
  Johannesburg
  Bobo Campers
  32 Stanley Road
  Benoni (Johannesburg) 1620
  WINDHOEK
  Bobo Campers
  Trans Kalahari Inn B6 Highway
  Kappsfarm (Windhoek)

  Boka din nästa husbilsresa online redan idag! Det kan du göra här på vår hemsida, eller om du hellre vill göra det över telefon kan du ringa en av våra bokningsexperter på +49 89 4120 7298. Du kan också kontakta oss via mail: muccampers@autoeurope.de.