Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Vinterdestinationer i alperna

  För oss som älskar vintersport är en resa till alperna ett måste. Auto Europe tipsar dig om de mest populära destinationerna i Frankrike, Italien och Schweiz.

  Schweiz

  Zermatt:
  Orten ligger i södra Schweiz och räknas till en av de klassiska alporterna. Zermatt omgeas av många alptoppar, däribland Monte Rosa (ca. 4600 mö.h.) och Matterhorn (4478 m ö. h.). Zermatt har som de flesta andra skidorter i Alperna få invånare. Men under vintern kommer det mängder av turister hit för att njuta av skidåkning i de högsta backarna i Europa. Byn Zermatt är helt bilfri men om du vill se dig om i omgivningarna eler bor en bit från backarna passar en hyrbil utmärkt.

  Verbier:
  Verbier har blivit svenskarnas favorit. Kanske för att Sällskapsresans 'Snowroller' spelades in här. Verbier bjuder på härlig off pist-åkning för den djärve. För de som hellre vill hålla sig till pisterna finns inte mindre än 150 km pist att ta sig runt på och ca. 38 liftar. Här finns något för alla. Om du vill se dig om i övriga Schweiz boka billig biluthyrning redan hemifrån.

  Frankrike

  Chamonix:
  Denna mycket kända skidort ligger i östra Frankrike och heter egentligen Chamonix-Mont-Blanc. Hör och häpna - orten har faktiskt fler besökare sommartid än vintertid. Många kommer hit för att klättra och vandra. Men under vintern är det vintersport som gäller. Ingen annanstans är skillnaden mellan berg och dal större - hela 4000 meter. När man åker skidor här får man alltså även en maffig naturupplevelse. I staden kan man njuta av välsmakande mat, bra musik och ett pulserande nattliv. Om du vill besöka närbeliggande skidorterhyr du bil och kör till den italienska alporten Cormayeur.

  Val-d'Isère:
  Val-d'Isère ligger i Tarentaisedalen i Frankrike. I denna dal trängs många populära skidorter. Koncentrationen av skidorter är faktiskt den största i världen. Här lönar det sig därför att hyra bil och ta sig runt mellan skidorterna. Man kan hyra ett veckopass som är giltigt i hela regionen. Sedan är det bara att söka upp sin favoritbacke. Efter skidåkningen kan man äta god fransk mat och prova goda franska viner på alla de bra restaurangerna i staden.

  Italien

  Cortina:
  Cortina D'Ampezzo är ett lite lyxigare alternativ. Här kan du shoppa i fina butiker, bo på lyxiga hotell och avnjuta bra skidåkning. Bolzano är den närmsta stora staden. Hyr bil i Bolzano och upptäck omgivningarna kring Cortina. Skidorten är inget för proffs utan vänder sig mer till nybörjare och medelkunniga skidåkare. Hit åker man inte för skidåkningen utan för den posha atmosfären och det pulserande nattlivet.

  Courmayeur:
  Staden ligger vid foten av det mäktiga berget Mont Blanc och avståndet till Geneve är bara 10 mil. Många hämtar en hyrbil i Geneve och åker till Cormayeur. Det italienska köket är magiskt bra och här har man möjlighet att avnjuta en riktigt god espresso, Grappa eller italiensk pasta. Likt i Cortina så dras många rika italienare hit och det skapar en viss stämning på orten. Det är långt ifrån Charmonix's bakåtlutade stil.

  Oavsett vilken skidort du väljer så var noga med att du får vinterdäck på din hyrbil! I Italien kan detta vara svårt. Där erbjuds ofta snökedjor. Om du vill transportera skidor kan du boka till ett skidräcke. Meddela oss i så fall vid bokning.

  Boka biluthyrning till din skidresa genom Auto Europe och spara pengar!

  Bloggsökning


  Kategorier