Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Res till Alperna i vinter

  För dig som gillar vintersport och skidåkning är en resa till Alperna ett måste denna vinter. Vi skriver därför i detta blogginlägg om populära resmål i både Franska-, Italienska- och Schweiziska Alperna.

  I södra Schweiz ligger den klassiska skidorten Zermatt. Zermatt är omgivet av bland annat berget Matterhorn (4478 meter högt) och Monte Rosa, som med sina 4634 meter är det högsta berget i Schweiz. Till Zermatt kommer både Schweizare och internationella turister för att njuta av den lilla staden och dess fantastiska pister. Boka till exempel hyrbil i Genève och kör till Zermatt.

  Verbier erbjuder 150 kilometer skidbackar och inte mindre än 38 lifter. Verbier har något för alla och i alla åldrar. Offpister för den erfarna och skidskola för nybörjare. Verbier är livfullt och känt för mycket bra après-ski. Med hyrbil från Lausanne tar du dig till Verbier på drygt en timme.

  Chamonix heter egentligen Chamonix-Mont-Blanc men förkortas Chamonix. Denna välkända skidresort ligger i östra Frankrike. Till skillnad från de flesta andra skidorter har Chamonix fler besökare på sommaren än på vintern. Orten är mycket populär bland klättrare och vandrare. På vintern kan du dock njuta av Chamonix fulla charm och vackra natur. Efter dagar av skidåkning kan du njuta av god mat, bra musik och häftigt nattliv. Med hyrbil i Chamonix kan du också åka till andra skidorter både i Frankrike och Italien.

  Val-d’Isère är en annan fransk favorit. i närheten av Val-d’Isère ligger flera välkända skidorter och det lönar sig att hyra bil här så att du kan ta dig runt på egen hand. Du kan köpa ett liftkort för en vecka som är giltigt i hela regionen.Val-d’Isère och området runt omkring bjuder även fina restauranger där du kan njuta av de franska köket och goda franska viner.

  Italienska alpernaCortina D’Ampezzo, oftast bara Cortina, är ett lyxigt alternativ. Här hittar du fina botiquer 5 stjärninga hotell och underbar skidåkning. Hyr bil i Bolzano och upptäck Cortinas omgivningar. Cortina riktar sig mer till nybörjaren eller den medelduktiga skidåkaren. I Italien är det viktigare att du ser bra ut i backen och att skidorterna erbjuder ett bra nattliv.Snöiga vintervägar i AlpernaVar du än bestämmer dig för att åka försäkra dig om att din bil har rätt vinterutrustning. Se till att boka en hyrbil med vinterdäck. Extra utrustning som snökedjor eller skidräcken måste bokas i förväg.

  Boka hyrbil med Auto Europe i vinter och spara!

  Bloggsökning


  Kategorier