Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Julmarknader utomlands

  I december månad är det extra mysigt att åka på en weekend-resa till en storstad i Europa eller Amerika. Du kan nämligen passa på att gå på en julmarknad. Lär dig mer om jultraditioner i de olika länderna och smaka på delikatesser och lokal mat. Passa på att ta det lugnt innan julen, vem vet kanske du rentav kan beta av ett par julklappar utan att behöva stressa.

  Auto Europe vill gärna tipsa er om ett par härliga julmarknader i Tyskland, Frankrike och USA.

  Traditionsenliga julmarknader i Tyskland

  I nästan varje stad i Tyskland kan man hitta en julmarknad. Men de största är onekligen den i Dortmund. Här kan man också se en julgran som sägs vara världens största. I huvudstaden Berlin hittar du inte mindre än 60 olika julmarknader och du kan också gå på otaliga adventskonserter. I Lübeck finns en medeltida julmarknad. I Frankfurt har man anordnat julmarknad ända sedan 1393! De flesta julmarknader i Tyskland startar runt första advent och avslutas någon dag innan julafton. I de olika marknadsstånden kan du njuta av Lebkuchen, bratwurst, varma kastanjer, brända mandlar och Glühwein t.ex.

  Kom i julstämning i Frankrike

  I Frankrike vill vi tipsa om två julmarknader. Den ena finns i staden Lille och är öppen från 1 advent till 30 december. På denna magiska och ljusprydda marknad kan man hitta allt ifrån hantverk till gudomliga munkar. Det stora upplysta pariserhjulet är också en favorit. I Reims (i distriktet Champagne) hittar du inte mindre än 125 små trähus med marknadsstånd. Ät god mat, shoppa julklappar och ta en tur på isrinken. Med en hyrbil i Reims kan du enkelt också ta dig runt till närliggande byar och städer som också har julmarknader och julaktiviteter.

  Lyxig julshopping i USA

  Den mest kända julstaden för oss i Sverige måste nog vara New York. Den stora julgranen vid Rockefeller Center, julparaden under Thanksgiving och skridskobanan i Central Park är kända scener ur populära filmer. Upplev dem på riktigt och njut av härlig stämning och lyxig shopping i New York.Om du åker med barn kan du uppleva en magisk julstämning på Disney World i Orlando. Här arrangeras parader, magiska snöfall och ett måste att se är Askungens upplysta sagoslott - helt enligt amerikansk jultradition! Res till en julmarknad nu i december och kom i rätt stämning! Hyrbilen hittar du hos oss på Auto Europe!

  Bloggsökning


  Kategorier