Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Italienska Stelviopasset och norska Trollstigen

  Många älskar att köra bil. Lita på oss vi vet att det är så och vi vet varför. Hur kan man inte tycka om att köra? Särskilt när du kan köra på en sträcka som utmanar dina färdigheter som förare. Om du älskar att sitta bakom ratten och känna på nya vägar kan vi tipsa dig om ett par vägar som du ska köra på nästa gång du hyr bil i Europa. Vägar som är raka motsatser till raka tyska autobahn.

  Stelviopasset

  Östra alpernas högsta bergpass Stelviopasset är imponerande med sina sextio hårnålskurvor. Den långa och slingriga vägen ligger i Italien alldeles vid den schweiziska gränsen. Vägen byggdes av det österrikiska kjesardömet mellan 1820 till 1825 innan motoriserade bilar fanns. Allra högsta punkten heter Piz da las Trais Linguas som på svenska betyder 'toppen av tre språk'. På toppen möts regionerna Lombardiet (här talas italienska) och Sydtyrol (här talas tyska) med kantonen Graubünden (här talas rätoromanska) och därav namnet.Underbar utsikt! Garibaldi Hut, som ligger på toppen är ett populärt ställe att stanna till på för en paus. Vägens funktion var från början att koppla samman Valtellina, Vinschgau och Meran, alla idag italienska orter. Vägen har under senare år blivit ett mecka för bilentusiaster som älskar att köra. Det brittiska motormagasinet Top Gear listade Stelviopasset som ett av världens bästa vägar att köra. Om någon vet är så är det den redaktionen.

  Trollstigen

  Trollstigen är en bergsväg i Norge som invigdes 1936 efter 8 års byggande. Vägen binder städerna Andalsnes och Valldal samman. Under vinterhalvåret stängs vägen på grund av väderförhållanden. Fordon över 12 meter är inte tillåtna att köra på vägen eftersom de fysiskt inte får plats i de snäva kurvorna. Toppen ligger 850 meter över havet och här finns ett museum och en utsiktsplattform. Här ifrån ser du vattenfallet Stigfossen som faller bredvid vägen. Trollstigen är en av Norges främsta turistattraktioner.

  Du hittar bergspass över hela Europa. Passen är inte alltid lika utmanande som Stelviopasset och Trollstigen. Du har många att välja emellan. Är du ute efter natursköna vägar kanske italienska Amalfikusten eller irländska Causeway Coast passar dig.

  Vilken är din favoritsträcka i Europa?

  Bloggsökning


  Kategorier