Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Hyra husbil - skillnaderna du bör tänka på

  Oavsett om du är en garvad husbilsfantast med tusentals mil på meritlistan som vill semestra på en annan kontinent, eller bara vill testa på hur det är att semestra med husbil, kan man vara ovan med att hyra husbil. Om du känner dig lite osäker behöver du faktiskt inte oroa dig. Du har ett helt expertteam tillgängligt som stöttar dig under hela din bokningsprocess och kan hjälpa dig med vilka frågor du än kan tänkas ha. Det enda du behöver göra är att kontakta oss. När du bokar husbil kan du förvänta dig mycket bättre service och omhändertagande än vid bokning av en vanlig hyrbil. Men, innan du börjar leta reda på husbilar och priser i vår bokningsmaskin, kan det vara bra att veta i förväg vad de största skillnaderna är mellan att hyra husbil och hyra vanlig bil med Auto Europe.

  Bokningsprocessen skiljer sig åt

  Våra priser på hyrbilar brukar gå och upp ner, beroende på våra leverantörers utbud och efterfrågan, och ibland kan priset för samma hyrbil bli lägre i framtiden än när man bokade bilen (givetvis slår du bara en pling till oss om detta händer, så får du det lägre priset). Med husbilar däremot - där det finns ett färre antal aktörer på marknaden och därmed också ett mindre utbud av fordon att välja på, jämfört med hyrbilsbranschen - kommer det alltid vara billigare ju tidigare du bokar.

  Betalning krävs inte på en gång. Alla husbilar är på förfrågan och när du hittat en husbil i vår bokningsmaskin kommer vi manuellt att skicka en förfrågan till vår leverantör om husbilen är tillgänglig för reservation för de datum du efterfrågat och med den utrustning som du önskar. Vi kontaktar sedan dig när vi fått husbilen reserverad för att fortsätta med din bokning. Om bokningen sedan genomförs mer än 60 dagar innan upphämtningstillfället kommer endast 20% av hyresbeloppet debiteras, och sedan debiteras de resterande 80% automatiskt 60 dagar innan upphämtningsdatumet. Om bokningen sker inom 60 dagar av upphämtningsdatumet debiteras hela beloppet på en gång.Alla husbilar har en avbokningsavgift och ett sista avbokningsdatum, till skillnad från våra hyrbilar som man kan avboka med full återbetalning upp till 48 timmar innan upphämtningstiden. Läs därför igenom hyresvillkoren noga där avbokningsavgiften anges och var säker på din sak när du väl bestämmer dig för att bekräfta bokningen för din reserverade husbil. Du kan dock alltid ändra din bokning i efterhand, upp till 7 dagar innan upphämtningstiden.

  Upphämtningsprocessen är lite annorlunda

  Beroende på när och vart du landar kan du behöva vänta innan du får hämta ut din husbil. I USA får du inte hämta ut husbilen samma dag som du anländer. Du måste därför boka hotell första natten där du kan sova av din jet lag. I Australien och på Nya Zeeland är upphämtning endast möjlig på eftermiddagen och avlämning endast möjlig på morgonen. Husbilen ska vara helt invändigt städad när den återlämnas.Att hämta ut en husbil tar cirka en timme. Du kan kommer få en snabb genomgång av uthyraren kring husbilens utrustning, ordningsregler med mera.

  De flesta husbilsuthyrare ligger utanför flygplatser eller stadskärnor, då deras flottor kräver en större parkeringsplats och utrymme till skillnad från hyrbilar. Du kan därför behöva boka in transport till och från uthyrningsstationen. Ibland ingår det i priset, ibland kan man lägga till det som extra service och ibland måste man ta taxi eller kollektivtrafik. Vi tar givetvis reda på detta åt dig när du bokar.Precis som med hyrbilar måste personen angiven som huvudchaufför ha med sig ett giltigt kreditkort med självriskbeloppet tillgängligt på kontot, som kommer att reserveras under hela hyran som säkerhetspant. När husbilen lämnas tillbaka i befintligt skick släpps reservationen för säkerhetspanten tillbaka automatiskt.Det fungerar bra med ett vanligt B-körkort förutom för husbilarna i premiumklassen som väger mer än 3,5 ton, då krävs C eller C1-körkort.Vi har långt samarbete med våra pålitliga uthyrare.

  Försäkringar , utrustning och tillval skiljer sig åt, givetvis

  Med husbilar kan du inte boka våra självriskskydd-produkter, Återbetalning av självrisken och Återbetalning av självrisken med Super Cover. Oftast är det däremot möjligt att minska självriskbeloppet eller eliminera den helt med våra uthyrare. Dessa försäkringar kan du betala för på plats eller ibland betala in i förväg. Road Side Assistance ingår i alla hyror av husbil, vad den omfattar skiljer sig åt mellan de olika uthyrarna.

  Till skillnad från en hyrbil är de allra flesta husbilarna utrustade med toalett, dusch, kök, kylskåp, element, kablar, kontakter, uppfyllningsbara vattentankar och uppladdningsbara batterier.I Europa har majoriteten av husbilarna manuell växellåda medan alla husbilar i USA och Kanada har automatväxel. Vad som gäller för det fordon just du är intresserad av framgår alltid i erbjudandet du hittar i vår bokningsmotor.Ytterligare utrustning och tjänster kan läggas till mot en extra avgift på vår hemsida som till exempel kökstillbehör, handdukar, lakan, GPS, grill, campingbord och stolar, barnstolar, extra kilometer, cyklar, cykelställ med mera. Har du något annat, speciellt i åtanke kan vi alltid förfråga detta åt dig med våra uthyrare. Hör också av dig om du planerar att ta med dig ditt husdjur, då detta inte alltid är tillåtet med alla våra leverantörer.

  Vart kan jag parkera?

  En husbil är lätt att köra och du kan med enkelhet parkera den i centrum där dedikerade parkeringsplatser finns. Eftersom du tar med dig ditt hotellrum under hela din semester kan du övernatta där du själv känner för. För en säker resa kommer vi dock att skicka informationsblad där du bland annat kan hitta länkar till bra och trygga campingplatser, lokala trafikregler om vad som gäller för gatuparkering och annan information om vad som är bra att veta för husbilssemestrar på den destination du besöker. Våra uthyrare kan även ge bra förslag på vart du kan parkera gratis, som parkeringsplatser vid köpcentrum, skolor, kyrkor med mera.Avslutningsvis kommer vi att ta hand om dig och se till att din husbilssemester blir bekymmersfri och skräddarsydd helt efter dina önskemål.Fortfarande osäker på varför du ska hyra husbil? Här kan du läsa vårt inlägg om varför husbilen är det ultimata semesterfordonet för dig.

  P.S

  Saker som inte är nämnda i detta inlägg, som envägshyror, vägtullar, vinterdäck, resor in i andra länder etc, innebär att de är motsvarande förfarande som när du bokar hyrbil. Du kan dock få svar på alla våra vanligaste frågor angående husbilshyra och hyra bil i vår FAQ eller genom att kontakta oss på muccampers@autoeurope.de eller +46 10 888 66 52.

  Bloggsökning


  Kategorier