Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Varför du ska hyra husbil

  När du ska hyra husbil med Auto Europe garanteras du skräddarsydda bokningar med hög standard på både husbilen du får från våra samarbetspartners och på servicen du får från vårt expertteam, som hjälper dig hela vägen från tanke till bokning, planering av resan, anpassning och genomförande. Men du kanske undrar varför du ska hyra husbil till att börja med? Svaret är enkelt:

  Med en husbil får du total frihet

  Det är den totala friheten och känslan av att du seglar längs med vägarna som gör att skaran husbilsfantaster blir större för varje år som går. När du reser med husbil är du helt oberoende från allt och alla. Vid dåligt väder går du bara in i husbilen, sätter dig i förarsätet och åker dit vädret är bättre! Du reser åt det håll som du har lust med och kan byta färdriktning helt när väderprognosen ser roligare ut på annat håll.Avstickare på en plötslig impuls är ingen konstighet, ni kan ju sova dit ni kommer och fortsätta resan enligt den planerade rutten dagen efter, om ni känner för det.

  Husbilen kan du alltid ta till ställen där roliga aktiviteter händer, där solen skiner eller varför inte dit några vänner råkar befinna sig för stunden?Kryssa längs med stränderna i Portugal med surfbrädorna i husbilen, övernatta varje natt vid stranden och res dit vågorna befinner sig för dagen.Att semestra med husbil är väldigt enkelt, avslappnat och fritt. Du väljer själv vart du vill övernatta, det är bara att parkera i stort sett vart du vill. Av erfarenhet brukar detta påfallande ofta inträffa vid ett ställe vid vattnet. Kör husbilen till en utsikt och vakna varje morgon med fantastiskt vy. Rummet har du ju redan med dig så utsikten kan du fixa själv efter önskat begär!Med en husbil backar du in på din plats lika lätt som med en vanlig bil och behöver därför inte oroa dig för att det skulle vara lika knöligt som att backa med släp. När du känner dig färdig med rastplatsen lägger du bara ur handbromsen och åker vidare.Eftersom husbilen är lika enkel att köra inne i städer som att parkera kan du uppleva alla aspekter av på en semester på en enda resa! För den som vill ha en stadssemester är det fullt möjligt att parkera centralt och vill du komma riktigt nära naturen är det inga problem med att parkera vid havet, skogen, ängarna bergen eller på landet - allt i ett - på en och samma resa om du så önskar!Du är inte ens begränsad till bilvägar. Cykla när du vill utforska mer av vad ett område har att erbjuda. I en husbil får du plats med mycket, och med flera av våra uthyrare kan man lägga till cyklar och cykelställ till hyran, precis som med grillutrustning och andra bekvämligheter.

  Med en husbil får du total komfort

  En hyrbil må vara ett utmärkt verktyg för flexibelt semestrande, men det finns ändå vissa begränsningar. Som att man måste ta sig tillbaka där man ska bo, och om man är på väg till nytt boende måste man hitta adressen, passa incheckningstider, lämna deposition, bära på väskor, rummet kanske är lite sunkigare än på bilderna du såg kvällen innan när du bokade, sängen lite knöligare än vad du hade hoppats på eller att hotellet ligger i ett lite suspektare område än vad du är bekväm med. Dessutom, om man ska iväg dagen efter blir man utkörd från hotellet vid en viss tidpunkt. Med en husbil slipper du allt det där.

  Med en husbil tar du med dig ditt hotellrum vart du än åker!

  När du bokar husbil har du boendet fixat för hela semestern och om du ska resa länge eller inne i städer där du inte kan få tag på en dusch kan du boka en husbil med egen toalett och dusch! Du får alltid plats med dina väskor i en husbil och kan därför packa med dig allt som du behöver! Den enda gången du behöver bära på väskorna är till och från flygplatsen. Du åker första klass jämt, under hela resan, med fönsterplats och med härlig utsikt av landskapet, eftersom du sitter högre i de sköna husbilsfåtöljerna än i sätena på en hyrbil. Råkade du glömma något i packningen som du behöver ha medan ni åker? Det är bara att gå in i bo-delen av husbilen och hämta den!När ni stannat för dagen på någon naturskön plats behöver ni inte trötta och hungriga diskutera en halv livstid om vart ni ska äta, eller vänta i en evighet i restaurangen på att maten serveras. Ni lagar helt enkelt till något gott i husbilens tillhörande kök till ett mycket billigare pris, eller kanske grillar något istället. I en husbil behöver du inte vänta på notan när du bara vill gå därifrån eller betala en dyr taxiresa tillbaka till hotellet.I en husbil har ni fyllt på kylskåpet själva med er favoritmat och kall öl och eller ett glas välkylt vin finns alltid på armslängds avstånd. När du blir trött går du max ett par meter till din egen säng.

  Med en husbil kan du spara pengar

  Du ska inte jämföra priset för en husbil med priset för en hyrbil. Jämför hellre med ett hotellrum för en hel familj och du inser snabbt att förutom alla de fördelar du får med husbilen så blir priset för boendet ungefär densamma, beroende på årstid och destination. Lägg till kostnaden för om du hade tänkt hyra bil också så inser du att en husbil inte alls är dyr. Du kommer också att kunna spara pengar genom att du köper din egen frukost och lagar din egen mat i ert kök istället för att gå på restaurang varje måltid.

  En annan fördel är att du kan laga till dina barns favoriträtter på mammas eller pappas vis, vilket kan få även den kinkigaste av medresenärer att bli bättre till mods. Du bör givetvis lägga till bensinkostnad och avgifter för campingplatser i er kalkyl, men trots detta så behöver det generellt inte behöva bli dyrare.

  En husbil är extremt barnvänlig

  Faktum är att husbilen har gott om fördelar för barnfamiljer. I en husbil är det riktigt lätt att få barnen att trivas. Det finns alltid en säng tillhands om de behöver vila och de kan givetvis också packa med sig allt de behöver i form av leksaker och spel.

  Med en husbil hamnar du aldrig i den typiska situation som kan uppstå i en vanlig bil, där griniga barn som sitter trångt i bilens baksäte börjar bråka med varandra i brist på stimulans. I husbilen har de generöst med utrymme och barnen kan titta på film, spela spel, rita eller ta en ganska behaglig tupplur istället för att gå varandra på nerverna.Som många av er vet kan barn ibland behöva varva ner en stund när intrycken blir för många. I en husbil finns det skjutdörrar som gör att de kan få ett eget rum, eller en sektion av husbilen där de kan få vara för sig själva en stund och slappna av.Du kan läsa mer om fler tips för hur du förbereder dig optimalt inför din husbilssemester som vi har sammanställt här.

  Varför du ska hyra husbil med Auto Europe.

  Vi har vårt team för specialbokningar som hanterar din reservation på det där omhändertagande viset och vet vad de pratar om efter att ha arbetat uteslutande med att hyra ut husbilar världen över i över 6 år.Du har ett stort utbud av husbilar att välja mellan som passar alla budgetar. Vi ordnar fram en högkvalitativ husbil med ett pålitligt företag åt dig.Vi har avtal i fler än 20 länder över hela världen, inklusive Europa, Nordamerika och Australien. Nya platser finns nu också i Sydafrika, Botswana och Namibia med uthyrning av SUV-husbilar, perfekta för safari! Läs mer om detta i vårt tidigare inlägg.

  Vad du bör tänka på när du ska hyra husbil

  När du ska hyra husbil skiljer sig bokningsprocessen åt gentemot när du ska boka en hyrbil och i nästa inlägg som du kan läsa här återkommer vi om vad du behöver tänka extra på när du ska hyra husbil. Har du några frågor innan detta kan du alltid kontakta oss per e-post eller ringa +46 10 888 66 52 för frågor om husbilar eller hyrbilar.

  Bloggsökning


  Kategorier