Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Bränsle och hyrbil

  Hur fungerar det egentligen med betalning av bränsle när man hyr bil? Vi på Auto Europe har förmedlat hyrbilar i över 50 år och har erfarenhet av många olika biluthyrare. Nu reder vi ut begreppen.Bränslepolicyn skiljer sig inte bara mellan de olika biluthyrarna utan även beroende på om du till exempel hyr bil i Spanien, USA eller någon annan stans. Därför är det extra viktigt att känna till vilka regler som gäller för just din bilhyra. På din voucher du får från oss vid bokning kan du läsa vilka bestämmelser som gäller för din hyrbil. Om policyn inte följs kan det tyvärr resultera i att uthyraren debiterar extra för att tanka upp fordonet, eller att du inte får kompensation för outnyttjat bränsle.

  Full - full:Detta är den absolut vanligaste bränslepolicyn. Här hämtar man upp hyrbilen fulltankad och återlämnar fulltankad. Om du glömmer att tanka upp debiteras du för det extra bränslet plus en administrativ avgift för det extra arbetet med tankningen. När du hyr bil i Sverige, Tyskland och i resten av Skandinavien är detta alternativet det rådande.

  Full - tom:Många uthyrningsfirmor i Spanien använder sig av denna policy. Vid upphämtningen är hyrbilen fulltankad men du får betala för denna tank och ska återlämna utan att tanka upp igen. Om du har mycket bränsle kvar i tanken återbetalas det oftast inte. Dessa uthyrningsfirmor har i regel billigare hyror än de som erbjuder full - full service. Om du endast hyr i upp till 4 dagar brukar vissa uthyrare göra undantag och erbjuda kompensation för outnyttjat bränsle.Tom - Tom:I detta fall övertas fordonet med endast lite bränsle kvar och skall återlämnas på samma vis. På detta vis betalar du endast för det bränsle du använt. Men det kräver förstås att du har tid och möjlighet att tanka direkt och att du planerar din körning väl så att du inte lämnar för mycket bränsle i tanken vid återlämningen. Detta alternativ är inte så vanligt.Från samma till samma:Här hämtar du hyrbilen med en viss mängd bränsle och skall återlämna med ungefär samma. Här är det dock viktigt att den bränslemängd som står på kontraktet överensstämmer med den verkliga och det kan vara svårt att veta hur mycket man ska tanka innan återlämningen.Gold Rate - Den första tanken gratis:När du hyr bil i USA och Kanada erbjuds du ibland en sk. Gold rate där den första bränsletanken redan är inkluderad i hyrespriset. Vid återlämningen ska du inte tanka upp igen eftersom outnyttjat bränsle inte återbetalas. Detta alternativ kan vara bekvämt när du vill komma iväg snabbt och inte vill bli debiteras av det lokala uthyrningsföretaget.

  Kontrollera alltid hyreskontraktet och tankmätaren på bilen så att det överensstämmer.

  Om du skulle ha ytterligare frågor rörande bränsle eller hyrbilar är du alltid välkommen att kontakta oss via email på seres@autoeurope.de eller på +46 10 888 66 52

  Trevlig resa!

  Bloggsökning


  Kategorier