Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  6 husbilsdestinationer att besöka

  Att hyra husbil är ett av de mest prisvärda, bästa och mest givande sätten att utforska och upptäcka en del av världens mest natursköna platser. Inte bara erbjuder en husbil dig friheten och flexibiliteten att ta dig vart du vill, när du vill och att utforska efter intresse och smak, du behöver heller inte bekymra dig om övernattning och boende. Med bekväm transport och boende i ett tar du dig bort från de mest frekventerade turiststråken.

  Här är våra 6 bästa husbilsdestinationer för en minnesvärd resa.

  Husbilsdestinationer - Australien

  Vår första rekommendation på listan med häftiga husbilsdestinationer är “the land down under”, Australien, vars spektakulära landskap och natur tillsammans med oändliga vägar är perfekt för en husbilssemester. Det enda praktiska sättet att verkligen utforska och uppleva det stora landet är på vägen med hjälp av husbil. Perfekt för resenärer som söker en lugn och självförsörjande semester.En av de mest populära rutterna är “Great Ocean Road” från Melbourne till Adelaide. Resan tar ungefär 5 dagar men kan göras längre för här finns så mycket att se och göra på vägen. Vandra, simma, fiska och besöka pittoreska små byar. Sträckan är den perfekta kombinationen av kustväg, djurliv och natur med vackra stränder, nationalparker och en härlig musikscen som man inte får missa.Att rekommendera är även Perth och dess omkringliggande områden där du hittar alltifrån livligt storstadsliv till avkopplande lugn i vinregionen Swan Valley där du förutom goda viner även hittar vackra naturmiljöer, nationalparker och gourmet restauranger. Ett besök på Rottnest Island är en självklarhet för dig som gillar natur och djurliv då ön är ett naturskyddsreservat och vattnet runt den en marinpark. För mer information och för att börja planera din husbilsresa kan du läsa vår informationssida med allt du behöver veta om att hyra husbil i Australien.

  Husbilsdestinationer - Nya Zeeland

  Även Nya Zeeland erbjuder fantastiska vyer och naturlandskap fulla av äventyr. Här hittar du inte inte bara vackra stränder utan även snöklädda berg, magnifika fjordar och glaciärer och ett landskap som konstant skiftar form framför din ögon. Upptäck det fantastiska landet genom att köra din husbil längs med kusten. Spendera natten i en frodig skog eller varför inte på ett glaciärfält. Två ställen att besöka och övernatta på är Hot Water Beach Holiday Park på Coromandel halvön och Abel Tasman Marahau Beach Camp, Nelson. Den förstnämnda campingen ligger belägen cirka 700 m från den berömda Hot Water Beach där du kan gräva dig en egen hot tub i sanden att njuta i. Abel Tasman å andra sidan är en av de soligaste platserna i landet och du kan utforska nationalparken med samma namn och dess paradisliknande omgivningar längs kusten med hjälp av båt, tills fots eller med kajak. Perfekt för att blanda utforskning och äventyr med sol och bad. Mer information om husbilsuthyrning på Nya Zeeland kan du hitta här.

  Husbilsdestinationer - Fuerteventura

  Om du letar efter härliga husbilsdestinationer på närmare håll är Fuerteventura ett fantastiskt alternativ. Med klimat och väderförhållande ungefär samma som på destinationer i Florida och Mexiko får du verkligen valuta för pengarna. Ön som tillhör ögruppen Kanarieöarna i atlantiska oceanen är en fantastik destination för en husbilssemester och du kommer inte sakna otroliga vyer och landskap att beundra och utforska. Öns vulkanlandskap och dess vackra stränder gjorde att hela ön blev förärad UNESCOs World Biosphere Reserve status år 2009. Ön har även några av Kanarieöarnas största och bästa stränder. Det perfekta husbilsresmålet för dig som dyrkar solen eller vill resa runt med barn.

  Husbilsdestinationer - USA

  USA är verkligen ett land fullt av otroliga platser och även ett av de länder som flest människor längtar efter att upptäcka med hyrbil eller husbil. Landet erbjuder resenärer ett otroligt varierande utbud av inspirerande landskap, hisnande platser och otroliga panoramas. Den mest klassiska rutten Route 66 tar dig mellan Los Angeles och Chicago, och skär rakt genom landets hjärta. Här får du chansen att uppleva några av Amerikas mest kända landskap utanför fönstret. Övernattning finns tillgänglig på majoriteten av landets national- och stadsparker till varierande priser. Boka din husbilsresa eller får mer info om husbilar i USA på vår hemsida.

  Husbilsdestinationer - Kanada

  Ett alternativt på din husbilsresa till USA är att kombinera denna med ett par stopp norrut i Kanada. Stora och varierande vildlandskap gör Kanada perfekt att utforska med husbil och mellan glittrande sjöar och den värdberömda bergskedjan Rocky Mountains även känd som Rookies, kommer du att hitta fler rutter än du kan följa med fantastiska vyer. Populära rutter med husbil inkluderar Alaskan Highway, Sea to Sky Highway som går längs med British Columbias bergskust och Yellowhead Highway med möjlighet till stopp på Wells Gray Provincial Park och Athabasca-glaciären.

  Husbilsdestinationer - Norge

  Vårt grannland Norge kan kanske kallas Europas svar på Nya Zeeland när det kommer till spännande husbilsdestinationer. Precis som Nya Zeeland har Norge en fantastik portfolio av naturskönheter med fjordar, lugna sjöar, floder, skog och vackra snöklädda berg. Med en kustlinje som sträcker sig över 24.000 kilometer, och otroliga sjöar, fjordar och glaciärer, kan du upptäcka Norges sanna naturliga skönheten med din husbil. Övernatta i vildmarken under stjärnorna, och om du har tur, bevittna det fantastiska norrskenet.

  Ska du hyra husbil för första gången men har inte riktigt koll på processen? Ingen fara med oss på Auto Europe får du råd och tips med din bokning. Börja med att läsa vårt inlägg om vad en husbilsuthyrning kan ge dig och vilka regler som gäller när du ska boka hyrbil. Har du fortfarande frågor kan våra husbilsspecialister svara på frågor över telefon eller per email.

  Bloggsökning


  Kategorier