Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I TIRANA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Tirana- Bästa priserna med Auto Europe

  Är det dags att besöka livliga och färgfulla Tirana i hjärtat av Albanien, som är relativt orörd av turister. Med Auto Europe är det förnämligt att hyra bil i Tirana. Vi har ett enorm utbud av bilar från alla de stora , samt de mindre lokala leverantörerna. Med oss har ni garanterat marknadens bästa priser. Boka med oss och spara, för att ha över mer på eran resa. Missa inte vad Tirana har att erbjuda.

  Som huvudstad för Albanien har staden mycket att erbjuda. Staden beskrivs ofta av besökare som en vacker, charmig stad med by känsla över den. Här kommer ni att hitta historiska monument sida vid sida av nutida byggnader. Från stolta sovjet-era byggnader från dess oro tid, till nyskapande projekt till urgamla historiska monument.Ett av de mest populära sakerna att göra när man kommer fram är att besöka ett bisarrt betongmonument från kommunist eran. Det är format som en pyramid och det är lite tradition att bestiga den när man är där.För de som älskar att vara i natur och vandra, missa inte Mount Dajt, som är den högsta bergstoppen i Albanien. Utöver en makalös utsikt så finns här även en mycket beröms nationalpark på över 3 300 hektar. Detta är en plats som är idealisk för de som vill utforska områden som ännu är relativt okänt i resten av turist världen. Samt för de som vill ha en fantastik resa för en liten slant. Här är priserna skandalöst låga och man blir lätt bortskämd hur god maten är här. Är man här en längre stund så är staden också en utmärkt plattform för att besöka andra ställen som Skopje i Makedonien och andra mysiga ställen.

  Trafik och parkering

  Väljer ni att köra er hyrbil från Tirana utanför staden, gäller det att vara uppmärksam. Många vägar är i dålig kondition. Om ni vill njuta fullt av all enastående natur så behöver ni vara beredda på olika typer och kvalité på vägarna. Allt från moderna välskötta motorvägar , till vägar under konstruktion, vägar som är avstängda på grund av jordskrev eller vägar som inte är välskötta och är fyllda med hål lite överallt.Runt kusten och inne i staden är vägarna mycket välskötta.Något man kan ha i åtanke som litet försvar varför de har så dålig körvana i Albanien, är att upp till början av 1990 talet fanns det knappt 500 bilar i hela landet. Så det är ett relativt ungt land och därav kan ens med trafikanter köra vad vi tycker lite vårdlöst. Men håller man ögonen öppna och kör försiktigt är det inga problem.

  Parkering

  Att köra i Tirana är ett äventyr.Att hitta parkering för din hyrbil i Tirana är ett stort problem inne i staden, och ni kommer ofta se dubbel och trippel parkerade bilar.Något att ha i åtanke är att många parkerings platser och lediga platser är en form av affär för de lokala befolkningen. Parkerar ni på en sådan plats, kommer ni oftast efter eller innan att bli bemöt av en person som önskar betalning för användning av platsen.Några bra platser om man önskar övervakad parkering kan man hitta vid hotell Sheraton och Rogner. Dessa är även tillgängliga för icke gäster. Vesa Center Mall har en underjordisk garage man kan parkera i också. Utöver dessa är där inte många parkerings faciliteter i staden. Det kan vara värt det att parkera vid en av de stora parkerna och sedan använda kollektivtrafiken för att utforska de centrala delarna av staden.

  Geografisk information

  Genom staden så flyter det två floder , Tirane och Lane, vilket har get liv till 4 konstgjorda sjöar inne i staden. Dessa hittar ni vid stadsparken. Till öster, väster och söderut är staden omringad av Dajti bergen som sträcker sig upptill 1 613 meter över havet. Vilket är ett mycket populärt resmål under vinter för skidåkning och naturvandring.Berget har många dalar med underbart vackra vatten fall och berget har också döpts till "Den Naturliga balkongen för Tirana". Tar ni er upp hit kommer ni att hitta en utsikt som få kan drömma om. När ni kommer hit, räkna med ett subtropiskt klimat , med temperaturer upp till 40 grader Celsius under sommaren. Om det är sol ni är ute efter, är Tirana ett säkert val. Staden räknas som den 8:e soligaste staden i Europa.

  Tirana flygplats

  Tirana internationella flygplats är landets huvudflygplats och betjänar Tirana och dess omliggande städer. Den är runt 11 kilometer nordväst från Tirana stad och bör ta runt 30 minuter att köra dit via SH2 motorväg. Från Stockholm kan man räkna med en flygtid på nästan 5 timmar, med mellan landning i Wien.

  Tirana International flygplats (TIA)
  Adress: Tirana International Airport Administration Building, Rinas, Tirana,Albanien
  Hemsida: http://www.tirana-airport.com
  Telefon: +355 4 2381 600

  Kollektivtrafik

  Tirana är en väldigt upptagen stad och har över 20 olika buss linjer. Trots detta så har staden ingen central bus station. Utan alla linjer utgår från Tirana Center . För en enkel resa räkna med ett pris på 40 leke, ungefär 4 svenska kronor. Bussarna går från 06:00 till 23:00 varje dag. Missar ni en buss, behöver ni inte vänta länge, de går med jämna mellanrum. Sedan har de speciella busslinjer som tar er ut till de stora shopping centrumen, så som Rinas Express och QTU. Om ni önskar er att ta er runt på ett mer naturskönt sätt så är tåg ett alternativ. Tågen är billiga men långsamma. Det går oftast snabbare att ta sig fram med buss.

  Nyttiga länkar

  Turist information