Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SKOPJE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Skopje – Hitta din perfekta hyrbil

  När du bokar en hyrbil i Skopje, i Makedonien kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Skopje flygplats - bekvämt och effektivt eller varför inte i centrum av staden. Innan du börjar din bokning kan det dock vara bra att besöka vår sida med utvärderingar av hyrbil i Skopje för att se vad våra tidigare kunder har att säga om sin hyrbilsupplevelse i staden.

  Trafik och parkering

  I Makedonien kan du köra på sammanlagt 9570 km väg, varav 23 mil är motorväg. De större vägarna är av god standard men ute på landsbygden kan vägarna vara av dålig kvalitet. I Skopje, moder Teresas födelsestad, finns mycket att upptäcka. Visst finns det fortfarande ruiner och misär kvar från krigsåren samt från den ödesdigra jordbävningen 1968 som ödelade 80% av staden. Men man renoverar nu aktivt upp staden för att den ska kunna få tillbaka sin forna glans. En halvtimmes bilfärd från Skopje ligger sjön Matka som erbjuder vattensport och andra aktiviteter. Vill man vandra i bergen kan man instället styra kosan mot Vodno-berget och statyn Millenium Cross. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Skopje, i Makedonien:

  • Halvljusen ska vara påslagna hela tiden.
  • Motorvägarna är avgiftsbelagda. Ta med kontanter!

  Mer information hittar du i vår körguide för Makedonien.

  Parkering

  Om du vill parkera i Skopje finns det lite olika alternativ. Antingen väljer du ett säkert och övervakat parkeringsgarage eller så parkerar du på gatan. Avgiften för att parkera på gatan varierar och är zon-styrt. Du kan betala med mobilen om du vill. Lämna inga värdefulla saker i bilen och parkera i ett garage eller på hotellets parkering under natten.

  Geografisk information

  Skopje ligger i norra Makedonien och har ca. 510 000 invånare. Skopje är Makedoniens huvudstad och har varit bebodd sedan neolitisk tid (stenåldern). Det finns därför många historiskt intressanta platser. Det medeltida fortet Kale är en sådan lämning som finns utanför staden. Floden Vardar flyter genom staden och mynnar i Thessaloniki i Grekland. I Makedonien finns imponerande berg, djupa gröna dalar och vackra sjöar. Makedonien är ett tämligen outforskat land för oss västerländska turister. Här är det billigt att semestra. Hyr en bil och se dig omkring! Makedonien har ett relativt mild vinterklimat med temperaturer kling nollan och lite varmare sommartemperaturer än Sverige. Här kan du njuta av tidiga vårar och sena somrar.

  Skopje flygplats

  Skopje flygplats är en internationell flygplats cirka 20 min bilresa från Skopje centrum. Flygplatsen är den största internationella flygplatsen av två i landet och tjänar cirka 1.6 miljoner passagerare per år.

  Skopje airport (SKP)
  Hemsida: skp.airports.com.mk
  Telefonnummer: +389 2 3148 333

  Kollektivtrafik

  Om du vill resa kollektivt i Skopje kan du ta bussen. Omfattande planering görs just nu gällande utbyggnad av stadens kollektiva trafiknät. Man vill bygga ett spårvagnsnät i staden. Endast framtiden kan visa om detta projekt blir till verklighet. Om du vill ta tåget finns det fler alternativ. Ta tåget till andra städer i Makedonien eller till Thessaloniki i Grekland.

  Bra länkar

  Turistinformation Skopje