Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ TIRANA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Tirana flygplats - Hitta din perfekta hyrbil

  Om ni är i behov av att hyra bil från Tirana flygplats, behöver ni inte leta längre. Hos Auto Europe hittar ni precis det ni behöver och mer därtill. Med vårt enorma utbud av bilar , är det säkert att där finns en just vad ni önskar. Detta är något vi kan erbjuda på grund av över 60 års erfarenhet i branschen. Och genom att arbeta nära med alla de stora leverantörerna så kan vi även erbjuda marknadens bästa priser. Så om ni är ute efter att hitta det bästa tänkbara till det lägsta tänkbara priset är det hos oss ni skall leta.

  När ni väl har landat och hämtat upp er hyrbil, är det dags att bege sig ut i det naturligt vackra landet Albanien, som har ett stort överskott av iögonfallande natur och historiska monument, som kan ta en livstid att utforska allt. En bra start och som är närma från flygplatsen är huvudstaden Tirana. Denna färgglada och livfulla stad i hjärtat av Albanien har blivit detta lilla lands stora hop och dröm att locka till sig fler turister. Staden som har genomgått enorma förändring sedan början på 90 talet när landet lämnade sitt kommunist styre. Nu hittar man byggnader målade i alla tänkbara färger, slut är det med grå tråkiga byggnader. Oavsett om ni är här för naturen, dess rika historia eller en kulinarisk upplevelse , så finns här något för alla. Runt Skandelbeg torget hittar man alla tänkbara restauranger som server typisk inhemsk mat till skandalöst låga priser. En tripp till Dajti berget och dess naturpark , kan få även den mest beresta resenären att tappa hakan. Den utsikten som man kan skåda från där , är häpnads slående. Inte konstigt att det kallas för Den naturliga balkongen för Tirana. Om ni använder flygplatsen som en plattform att utforska delar av Europa, så är det inte alltför långt att köra till platser som Tivat, Pristina, Dubrovnik, Skopje och Podgorica.

  Flygplats information

  Flygplatsen är döpt efter Moder Teresa som var av Albanskt ursprung. Med er hyrbil från Tirana flygplats är det en kort körsträcka till Tirana. Flygplatsen blev färdbyggd runt 1957 och tar emot årligen nästan 2 miljoner passagerare. Det är Albaniens största och primära internationella flygplats och är även känd som Rinas internationella flygplats. Än så länge finns där inga direkt flyg från Sverige till Tirana. Oftast blir det mellan landningar i städer som Wien, Aten och Istanbul. Räkna med en flygtid på runt 5 timmar.

  Tirana International flygplats Nënë Tereza (TIA)
  Lokalt namn: Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës Nënë Tereza
  Adress: Tirana International Airport Administration Building, Rinas, Tirana,Albanien
  Telefon: +355 4 2381 600
  Flygbolag som flyger hit: Där finns inga direktflyg till Tirana från Sverige. Där är ett antal som har flyg hit med en eller fler mellan landningar. Dessa är Turkish Airlines, Austrian Airlines, KLM, British Airways, Lufthansa, Czech Airlines, Smart Wings, Norwegian, Air Serbia, Pegasus Airlines, Aegean Airlines.

  Terminaler

  Vad ni kan förvänta er av Tiranas internationella flygplats är att det är en väldigt liten modern flygplats med en terminal. Den offentliga platsen är uppdelat i en check in hall, där man kan hitta check in, flygbolags luckorna, butiker och ankomst hallen. Andra delen är efter säkerhets kontrollen som leder in till Avgångs området. Här hittar man Tax free butiker och gate 1 till 6 vilket är allt de har på denna flygplats.

  Upphämtning och avlämning av hyrbilen

  Här nedan listar vi de leverantörer och dess öppettider som ni kan hämta er hyrbil i Tirana flygplats. Glöm inte att läsa igenom eran voucher noga för att se till att ni har med er alla nödvändiga dokument som pass, körkort , kreditkort för säkerhets depositionen. Ett litet tips fast man är trött efter flyget , och det är starkt rekommenderat att ta sig tiden att kolla bilen för eventuella skador. Skulle något sådant upptäckas, är det mycket viktigt att ni nämner det för leverantören så de kan notera det i ert hyreskontrakt. Om det skulle uppstå något ni känner er osäkra om , är det bara att ringa våra hyrbils experter som mer än gärna hjälper till.

  Uthyrare Öppettider
  Albania Rent a car Måndag - Söndag: Dygnet runt
  Alamo Måndag - Söndag: 08:00 - midnatt
  Enterprise Måndag - Söndag: 08:00 - midnatt
  Sicilly by car Måndag - Söndag: 08:00 - 23:00

  Flygplats Faciliteter

  Över hela flygplatsen kan man njuta av gratis WiFi. Är man i behöv att ta ut eller växla pengar så finns det uttags automater i ankomst hallen och här hittar man också de valuta kontor man kan växla med. Där finns en restaurang som ligger utanför terminalen motsatt ankomst hallen. Inne i terminalen kan man hitta två barer, en i ankomst och den andra i avgångs hallen. Här hittar man också Tax free och anda outlets som säljer allt från böcker , kläder, smycken till lyxvaror. Se till att eran elektronik är väl laddad, för här finns inga laddnings stationer för telefoner eller annan teknik.

  Hur man kommer till flygplatsen

  Med bil
  Från centrala Tirana följer ni SH2 i nordvästlig riktning och sedan när skyltarna förvarnar svänger ni höger till SH60 som tar er direkt till flygplats entrén. Räkna med en kör tid på runt 30 minuter . Eller så kan ni ta den nybyggda motorvägen i riktning Durres som tar er till flygplatsen också med ett avstånd på runt 17 kilometer.

  Med buss
  Lu-Na shpk erbjuder en skyttel service från Tirana till flygplatsen och vice versa. Den utgår från National teatern av Opera och balett. Kostnaden för en biljett är 250 Lek för en enkel resa per person. Räkna med en res tid på runt 45 minuter och de avgår från 07:00 till 22:00 varje dag, med avgångar en gång i timmen.

  Parkerings tips

  Där finns plats för 490 parkerings platser och de är uppdelade i två parkerings platser. Den första som är under tak rymmer 240 medans den andra som är en öppen parkering rymmer de resterande 250 platserna. De första 7 minuterna är gratis , sedan kostar det. Första timmen under tak kostar 150 Lek medans den öppna kostar 120 lek. I parkeringen under tak kan man även parkera för en längre tid. 1 månad kostar runt 10 800 Lek. Sedan har flygplatsen också infört något de kallar för Kyss & Flyg. Vilket är ett koncept för de som bara vill släppa av eller hämta upp folk. Detta är då vid vägkanten framför terminal byggnaden. Här är de första fyra minuterna gratis. Skulle man vara där längre än det så är det ett kostsamt alternativ, mellan 4 till 10 minuter kostar 300 Lek.

  Nyttiga länkar

  Tiranas flygplats