Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I THAILAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Billig hyrbil i Thailand med Auto Europe

  För knappt 60 år sedan gick startskottet för Auto Europe. Idag arbetar vi globalt och kan erbjuda våra kunder mer än någonsin. Med över 24 000 destinationer i 150 länder är vi den största hyrbilsförmedlaren på marknaden. Tack vare goda samarbeten med ledande leverantörer i branschen kan vi dessutom garantera hög kvalitet till marknadens bästa priser. Ska ni på semester är det garanterat en fördel att ha hyrbil för att lättare och smidigare ta sig runt. Är ni intresserade av en hyrbil i Thailand ska ni inte tveka på att höra av er redan idag.

  Få ut mest av din hyrbil

  Redan för 40 år sedan var Thailand ett populärt resemål för svenska soldyrkare. Under det svenska vinterhalvåret garanteras man sol om man åker till Thailand. I det asiatiska paradiset kan man även njuta av storstadsmiljön i Bangkok där bland annat många kulturella sevärdheter tål att upptäckas. Efter katastrofen under julen 2004 så trodde nog många att det var nådastöten för turismen i Thailand, men det har faktiskt blivit helt tvärtom. Turismen ökar för varje år och tack vare turistnäringen har landet lyckats bygga upp allt igen. Thailand erbjuder kilometerlånga stränder, fantastisk mat och underbar natur. Besök Phuket eller Koh Samui och du får sol som ger dig energi för flera månader framåt. Med en hyrbil tar du dig enklare fram längs vägarna och hinner därmed under resan också besöka fler ställen. Men innan du sätter dig bakom ratten kan det vara bra att ha läst informationen som följer här nedanför först.

  Trafikregler och Bensinstationer

  • I Thailand har man vänstertrafik.
  • Man måste använda hands-free om man ska tala i telefon.
  • Undvik att köra på natten, då många trafikanter kör utan lysen.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Barn som är kortare än 135cm rekommenderas att sitta i bilbarnstol eller på bilkudde.
  • Det finns gott om bensinstationer runt de större städerna samt längs med de stora motorvägarna. De flesta accepterar bara kontanter.
  • För mer information klicka här

  Avgifter

  Motorvägarna och vägar som är i anslutning till Bangkok är avgiftsbelagda. För att betala avgiften krävs en vinjett som kan köpas på bensinstationer eller i vanliga butiker.

  Åldersbestämmelser

  För att få köra i Thailand måste man vara minst 21år (kan variera beroende på vilken bilkategori man väljer) samt haft körkort i minst ett år. Är man under 25år kan man räkna med en extra avgift för att man är ung förare, denna betalas lokalt.

  Valuta

  I Thailand har man Bath (THB). Det går att växla bade i Sverige och i Thailand, men rekommenderas att göra innan man åker för säkerhetsskull. Bankomater tar internationella kort, men det tillkommer avgifter.

  Tidsskillnad

  Thailand går under tidszon UTC+7 och är därför sex timmar före Sverige. Man har inte sommartid/vintertid vilket gör att under vintern är det sju timmars skillnad mellan Sverige och Thailand.

  Språk

  I Thailand pratar man thailändska. Många thailändare förstår inte engelska men på hotellen ska dem kunna kommunicera på engelska.

  Elektricitet

  I Thailand har man voltspänning 220V och 50Hz och använder eluttag typ A, B, C och F.

  Visum och Ambassad Information

  Man behöver inget visum för att åka in i landet som svensk medborgare. Passet måste dock vara giltigt minst sex månader efter man har lämnat landet.

  Bra länkar

  Reseinformation Thailand