Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I THAILAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Thailand

  Generell information
  Hyrbil i Thailand är kanske inget för den oerfarne föraren. Här gäller det att köra defensivt och hålla avstånd till andra bilister och mopedister. Thailand bjuder på härliga stränder och mängder med kulturella sevärdheter. Tänk på att Thailand har vänstertrafik och att du aldrig bör köra när det är mörkt.

  Regler vid bilhyra i Thailand
  För att hyra bil i Thailand måste föraren vara minst 21 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. Ett internationellt körkort är att rekommendera (utöver det nationella). I Thailand är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och vi rekommenderar att alla barn under 135 cm sitter i baksätet på bilkudde eller i bilbarnstol.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Thailand:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 90 km/h
  • Motorvägar: 110 km/h

  Trafikregler
  I Thailand gäller vänstertrafik. Vägskyltarna är oftast både på thai och engelska. Det är inte tillåtet att använda en handhållen mobiltelefon under körning (hands free går bra). Vi rekommenderar att fokus ligger på vägen hela tiden. Kör defensivt och se upp för cyklister, mopedister och andra trafikanter. Undvik att köra på natten eftersom vissa kör utan att använda ljusen!

  Bensinstationer
  I och omkring de större städerna är det gott om bensinstationer. De flesta accepterar inte kreditkort så ta med kontanter. Planera din körsträcka väl.

  Vägtullar och avgifter
  Vid körning på motorvägar i och omkring Bangkok krävs vägvinjett. Fler avgiftsbelagda vägar planeras i framtiden.

  Parkering
  På grund av den stora mängden fordon i Thailand är det svårt att hitta en ledig parkeringsplats i större städer. Utnyttja hotellets parkering eller leta upp en övervakad parkering. Lämna aldrig saker i din hyrbil.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Thailand ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  När du hyr bil i Thailand är det inte tillåtet att ta fordonet utanför landets gränser. Det är inte heller tillåtet att ta hyrbilen på en färja.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillåtna mellan vissa platser och extra avgifter tillkommer. Internationella envägshyror (mellan olika länder) är inte tillåtna.