Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ PHUKET

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Phuket – Bästa priserna med Auto Europe

  Thailand är perfekt för en semester med drömliknande minnen. Landskapet är hisnande och Phuket har många vackra stränder, inklusive Karon Beach, Kata Beach, Kata Noi Beach, Kamala, Surin, Nai Harn och Bang Tao Beach. Var noga med att uppmärksamma de färgglada flaggorna. Röda och gula flaggor indikerar att du bör undvika vattnet på grund av starka undervattensströmmar eller många maneter snarast. Ön har sex golfbanor och otaliga möjligheter för olika sportaktiviteter som skärmflygning, kitesurfing, jetski och fisketurer. Buddhisttempel finns över hela ön, som i resten av Thailand. Ett populärt tempel är Wat Chalong, cirka 8 km från Phuket Town. Kom ihåg att ta av dig skorna och täcka knä och axlar när du kommer in i de heliga byggnaderna! Med en hyrbil i Phuket kan du ta din tid och upptäcka alla hörn av ön!

  Runt Phuket finns öparadis som Koh Racha Yai, Koh Hee och Phi Phi-öarna. Den senare blev världsberömd genom filmen "The Beach" med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Du kan komma till öarna från olika hamnar på Phuket. Phuket är ansluten till fastlandet med en bro. Det är 45 km till Phang-Nga, Krabi är mindre än 120 km, Surat Thani är 200 km och Bangkok är drygt 800 km till Phuket. Med en billig hyrbil i Phuket från Auto Europe, utforska Thailand själv och håll dig flexibel.

  Hur är trafiken i Phuket?

  Ska du hyra bil i Phuket måste du vara extra försiktig när du kör. I Thailand kör man på vänster sida av vägen. Man följer sällan trafikreglerna här, så kör alltid försiktigt. Se framför allt upp för motorcyklar / mopeder, eftersom de ofta reser för snabbt och kör utan hjälmar. Köp inte flaskor med bränsle från människor på gatan, för man vet aldrig vad de innehåller. Hastighetsgränser anges i km / h och gatuskyltarna är på engelska och thailändska.

  För mer information, klicka här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Phuket?

  Om du bor på hotel rekommenderar vi att du parkerar där eller på andra hotel. Det finns enkel parkering kring nattmarknadsområdet och på Thaland Rd. Inne i gamla stan kan det vara svårt att hitta parkering, vi rekommenderar därför att parkera utanför. Röda och vita markeringar innebär att parkering är förbjuden, och gula och vita markörer tillåter korta stopp i några minuter. Vita diagonala linjer markerar parkering för motorcyklar. Vita trianglar innebär att parkering är tillåten. Klicka på våra reseguider för Thailand för mer information om trafikregler och biluthyrning i Phuket. När du ska hyra bil i Phuket är det viktigt att du ser till att du parkerar rätt för att inte råka ut för tråkigheter.

  Phuket flygplats

  Phukets flygplats är en internationell flygplats som betjänar Phuket-provinsen i Thailand. Den ligger i norra delen av Phuket, 32 kilometer från Phuket centrum. Flygplatsen spelar en viktig roll i Thailands turistindustri, eftersom Phuket är ett populärt resmål. Det är den tredje mest trafikerade flygplatsen i Thailand när det gäller passagerare efter Suvarnabhumi Airport och Don Mueang International Airport i Bangkok. Flygplatsen satte rekord med 15,1 miljoner ankomster och avgångar 2016, en ökning med 17,8 procent från 2015.

  Phuket International Airport(KHT)
  Hemsida: www.phuketairportthai.com
  Telefonnummer:+66 76 351 166
  Adress: 333 Cherdwutagard Road, Srikan, Don Mueang, Bangkok 10210, Thailand

  Att göra i Phuket

  Besök Phuket med en hyrbil från Auto Europe. Det finns en mängd saker att göra och se på Phuket med omnejd och med en av våra hyrbilar underlättas din vistelse. Upptäck bland annat följande attraktioner och sevärdheter på Phuket med omnejd:

  • Wat Chalong-templet: Wat Chalong är ett av Phukets viktigaste tempel och besöks av tusentals turister varje år. Det är vackert dekorerat med oändliga reflektioner från hundratals små glittrande glasstycken på dess många pagoder. På speciella helgdagar är Wat Chalong värd för "landsmässor" med en verklig lokal smak där du kan köpa nästan vad som helst. Wat Chalong har en intressant historia och är Phuket Island andliga centrum. Att besöka detta fascinerande tempel är en av de väsentliga sakerna att göra i Phuket.

  • Patong: Patong är en badort belägen på Phuketöns västkust, vänd mot Andamanhavet i sydvästra Thailand. Dess halvmåneformade sandstrand är kantad med kaféer, restauranger och barer. Här finns trevliga ölbarer, gogobarer, massagestolar och kabaretter som blommar längs Bangla Road och OTOP Shopping Paradise i Patong.

  • Phi Phi island: Phi Phi Island är Thailands superstarö, särskilt känd för sin centrala roll i 2000-filmen The Beach. Det är ett samtalstema för resenärer över hela Thailand. För vissa är det den enda anledningen till varför man ska till i Phuket. Trots allt prat så blir man inte besviken, Phi Phis skönhet är en stor bit av lockelsen. Öarna, när man närmar sig med båt, stiger upp från havet som en fästning. Smala klippor tornar sig över huvudet och vänder sedan till den strandfrontade djungeln. Det är kärlek vid första anblicken.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Phuket

  Om man tröttnat på Phuket för en dag så finns det flera härliga utflyktsmål. Om man funderar på att hyra bil i Phuket är det perfekt att kunna ta sig ut för en dag, men det finns såklart andra färdmedel att ta om man vill slippa ratten ett tag.

  Krabi

  Krabi, på södra Thailands västkust, är en provins som kännetecknas av klumpiga, rena kalkstensklippor, täta mangroveskogar och mer än hundra offshore-öar. Några av dess mest populära stranddestinationer inkluderar Phi Phi-öarna, som sträcker sig från havet som gigantiska regnskogar, och Railay Beach, endast tillgänglig med båt och en framstående bergsklättringplats.

  Khao Sok National Park

  Khao Sok nationalpark är ett naturreservat i södra Thailand. Parken består av en tät jungfrulig djungel, kalkstenliknande formationer och den konstgjorda sjön Cheow Lan. Det är hem till sällsynta flora och fauna som jätteparasiten Rafflesia, Bucerotidae, gibbons och tigrar. Parken kan utforskas på en elefantsafari, vandring, forsränning, paddling eller kajakpaddling vid Sok-floden. Via väg 402 tar det ca. 3 timmar med hyrbil från Phuket.

  Green Elephant Sanctuary Park

  Elefanter tillhör Thailand såväl som havet, god mat och den fascinerande kulturen. I århundraden har elefanter setts som heliga i Thailand. Idag placeras elefantfigurer framför många byggnader och säljs som motiv på kläder eller souvenir. Antalet elefanter i Thailand minskar dock. Av denna anledning är det absolut viktigt att skydda inte bara de kloka jättarna utan också deras naturliga livsmiljö. En elefantreservat är rätt adress! Besök parken och bli imponerad av de enorma djuren. Upplev själv den mycket speciella atmosfären! Från centrum tar du dig hit på bara 30 minuter.

  Geografisk information & historia

  Phuket har en lång historia av att vara värd för utlänningar. Phuket stad grundades under 1000-talet f.Kr. av kolonialister från Indien. Ptolemaios, en grekisk geograf under det tredje århundradet A.D., hänvisade till det som 'Jang Si Lang' - som senare blev ’Ceylon' och det är det namn du kommer att se på antika kartor över Thailand eller Siam.

  På grund av dess rika naturreservat har ön alltid varit viktig, ekonomiskt sett. Ända sedan tidiga tider har det lockat upptäcktsresande, handlare och skurkar från lika olika platser som Arabien, Sri Lanka, Kina och Portugal – alla har hungrat efter elfenben, pärlor, timmer, djurskinn och ädelstenar. På 1500-talet kom tenn i Phukets ekonomiska ekvation och holländarna såväl som fransmännen kom till ön på grund av det (Phuket hade till och med en franskfödd guvernör). Britterna var inte långt efter och de skickade senare kapten Francis Light för att söka efter möjligheterna att kontrollera de strategiskt viktiga Malacca-sunden och använda Phuket som bas.

  När turismen först kom till Thailand var Phuket bland de första provinserna som omfamnade industrin och blev snart ett ord för världen för naturlig skönhet och gästfrihet. Precis som i gamla dagar är Phuket fortfarande värd för utlänningar - ön får miljoner besökare varje år och den har en speciell plats i hjärtat av miljoner fler som har smakat på dess gästfrihet, bevittnat Phukets naturliga prakt och upplevt dess unika kultur.

  Ta sig runt i Phuket

  Songthaeo-bussarna är blå och fungerar mellan staden Phuket och olika turistmål. Busshållplatser är ganska sällsynta, men bussar stannar där någon vill komma på eller av. Det finns också mindre bussar runt Phuket Town. Mellan Phuket Airport och Phuket Town finns det flygbussar.

  Ett billigt transportalternativ är tuk tuk, ett tvåsitsigt mopedliknande fordon. Om du bestämmer dig för att använda en taxi bestäms priset vanligtvis före avgång. Med båt kan du nå många öar från Phuket.

  Bra länkar

  Turistinformation