Auto Europe

  • SVERIGE
  • Ring våra hyrbilsexperter

    BILLIG HYRBIL PÅ SOFIA FLYGPLATS

    Hyrbilar världen över
    Alamo Rental Car
    Avis Car Rental
    Budget Rental Car
    Dollar Car Rental
    Europcar
    Hertz
    National Car Rental
    Sixt Rent a Car
    Hyrbilar världen över
    Varför boka med oss
    • Jämför företag för bästa pris
    • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
    • Inga kreditkortsavgifter
    • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
    • 24 000 upphämtningsstationer världen över

    Hyrbil i Sofia flygplats till de bästa priserna

    Letar ni efter att hyra en bil i Sofia flygplats? Då har ni kommit rätt. Vi på Auto Europe har en lång erfarenhet med hyrbilar och vi jobbar med lokala samt internationella leverantörer. Vi har varit i branschen i över 60 år och vi erbjuder en stor variation av valmöjligheter när ni letar efter en bil som passar just er. Vi har en enormt kunnig kundservice som är redo att hjälpa till om där är något ni undrar över.

    Sofia flygplats är en internationell flygplats runt 10 kilometer från Bulgariens huvudstad Sofia.Med en hyrbil från oss är ni rätt rustade för att fullo njuta av vad Bulgarien har att erbjuda. Sofia som är en kort körsträcka från flygplatsen har en rik kultur att erbjuda. Med över 2 000 år av historia är där mycket man kan upptäcka. Såsom Boyana kyrkan som är på Unescos världsarvlista, tack vare sina fresker i renässansstil.

    Flygplats information

    Som den viktigaste flygplatsen i Bulgarien, tar den emot många internationella flyg samt inhemska. De flesta stora flygbolag är representerade på flygplatsen samt en hel del budget bolag. Från Arlanda går där direkt flyg till Sofia flygplats med en restid på ungefär 3 timmar.
    Flygplatsen är också nära till andra orter. Vad sägs om en liten körtur för att kunna besöka livliga Varna i Bulgarien? Eller vad sägs om en lite längre rundtur på 200 kilometer som tar er till Thessaloniki, Grekland för att kunna njuta av autentisk tzatziki .

    Sofia flygplats (SOF)
    Officiellt namn: Sofia Airport
    Adress: 1 Chistophor Columbus Blvd, Sofia Airport EAD, 1540 Sofia, Bulgaria.
    Telefon: +359 2 937 2211
    Flygbolag som flyger hit: Det är runt 13 flygbolag som flyger till Sofia från Sverige. Lufthansa, LOT, Aegean Airlines, Austrian Airlines, SAS, TAROM, Turkish Airlines, Aeroflot, Air Serbia, KLM, Czech Airlines, Air France, Ukraine International

    Terminaler

    Där är 2 terminaler på flygplatsen . Där terminal 1 inhyser budget och de inhemska flygbolagen. Medans terminal 2 har hand om de internationella flygen. Mellan terminalerna är där en gratis skyttel service. Denna avgår var 30:e minut. Dessa går från 07:00 på morgonen till klockan 19:00 på kvällen.

    Upphämtning och avlämning av hyrbilen

    På flygplatsen jobbar vi med alla de stora leverantörerna samt några av de lokala. Tänk på när ni hämtar upp eran hyrbil i Sofia flygplats att dubbel kolla att ni har alla de nödvändiga dokumenten med er. Det är starkt rekommenderat att läsa igenom Regler och Villkor innan upphämtning , så ni är medvetna vad som ingår i bilhyran. Ett tips när ni har fått bilen, är att inspektera bilen för skador. Här nedan kan ni se några av de vi jobbar med och deras öppettider.

    Uthyrare Öppettider
    Alamo Måndag - Söndag, dygnet runt
    Hertz Måndag-Söndag, dygnet runt
    Europcar Måndag-Söndag, 08:00-21:59
    Top Rent Måndag-Söndag, dygnet runt
    Car Rent Måndag-Söndag, dygnet runt
    Interrent Måndag-Söndag, 09:00-21:00

    Flygplats faciliteter

    I båda terminalerna hittar ni butiker, taxfree, turist information samt souvenirer. Där finns en gratis skyttel buss som kör mellan terminalerna.
    Flygplatsen erbjuder också skyddsplast för bagaget. Bagaget blir då insvept i genomskinlig plast, som är väger nästan inget men skyddar bra. Maskinerna för detta finns både i terminal 1 och 2.
    Om ni är i behov att ta ut pengar finns uttags automater också på båda terminalerna.

    Hur man kommer till flygplatsen

    Med Metro: Från Centrala Sofia går Sofia Metro linje 1 som erbjuder direkt anknytning till terminal 2. Resan tar drygt 18 minuter. Och metron opererar mellan 05:30 till midnatt på vardagar, helger samt röda dagar.

    Med Buss: Där går 2 bussar från centrala Sofia. Bus 84 och 184 kör till både terminal 1 och 2. Resan tar ungefär 45 minuter på vardagar och 35 minuter på helger.

    Med Taxi: Om ni önskar att åka taxi, så kan ni hitta dem i ankomsthallen i terminal 1 och 2.

    Med Bil: Är det runt 10 kilometer och med er hyrbil från Sofia flygplats går det snabbt och enkelt att tas sig dit.Körvägen är via Brussel blvd och Tsarigradsko Shose blvd.

    Parkerings tips

    Parkering vid Sofia flygplats är obemannad och är öppet 24 timmar per dag. Parkering vid terminal 1 är en utomhus parkering med plats för 400 bilar.
    Vid terminal 2 är det inomhus garage med 800 platser.

    Nyttiga länkar

    Sofia flygplats