Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SOFIA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Sofia med Auto Europe

  Om du planerar att resa till Bulgarien är en hyrbil i Sofia det bästa sättet att se landets huvudstad och landsbygden runt omkring. Tack vare sin pittoreska omgivning, vid foten av Vitosha-berget är Sofia en vacker plats att besöka. Sofia är landets största stad och är landets kulturella och ekonomiska centrum. Här finns flertalet historiska platser och ortodoxa kyrkor.

  Auto Europe har sedan starten, 1954, erbjudit biluthyrning. Idag kan du välja att hämta en hyrbil på över 24 000 stationer i 180 länder. Vi samarbetar med både internationella och lokala uthyrare och kan, på så vis, förse våra kunder med ett stort urval av hyrbilar till marknadens bästa priser. Som kund kan du nå oss på Auto Europe 7 dagar i veckan och vi hjälper dig innan, under och efter din bilhyra.

  Trafik

  Många vägar i Sofia är tungt trafikerade under rusningstrafik. Bland annat dessa vägar: Tsarigradsko shose, Cherni Vrah, Bulgaria, Slivnitsa och Todor Aleksandrov boulevards såväl som ringleder. Ett bra tips, när du kör din hyrbil i Sofia är därför att helst undvika dessa vägar under rusningstrafik.. Om du vill åka till Svarta havet väljer du motorväg A1 som sammanbinder Sofia med Burgas. Sedan kan du köra norrut, längs med kusten upp till Varna. Vignetter, vägtulls-klistermärken krävs vid körning på alla vägar i Bulgarien. Man kan välja mellan att köpa ett 7-dagars-, månads- eller årspass och de säljs på de flesta bensinstationer. Det finns några saker att beakta lite extra när du kör bil i Sofia i Bulgarien:

  • Det är inte tillåtet att prata i handhållen mobiltelefon under körning
  • Barn under 3 år måste ha en bilbarnstol av passande slag
  • På enkelriktade gator får parkering ske endast på vänster sida
  • Det är inte heller tillåtet att röka eller äta mat när man kör bil

  Om du vill veta mer om bilkörning i Bulgarien besök vår: körguide för Bulgarien.

  Parkering

  Det finns två parkeringszoner i Sofia. Den blå parkeringszonen finns belägen i de absolut mest centrala delarna av Sofia. Där kan man parkera endast en kort tid. Den gröna parkeringszonen omsluter den blå och erbjuder parkering under lite längre tid. Parkeringsskyltar (som även finns på engelska) indikerar tillåtna tider och informerar om p-avgifter.

  Geografisk information

  Bulgariens huvudstad Sofia ligger i västra delen av landet, centralt på Balkan. Staden ligger i en dal, omgiven av berg på alla sidor. Flera floder flyter genom Sofia och här finns också många termal- och mineralkällor. På grund av sitt fuktiga klimat har Sofia varma somrar och snörika och kalla vintrar. Våren och hösten är korta och då är vädret mer varierande.

  Sofia Airport

  Sofia airport (SOF)

  Sofia Airport, också känd som Letishte Sofiya eller Sofia-Vrazhdebna Airport, är Bulgariens största flygplas. Den ligger ca. 5 km öster om stadskärnan.
  Hemsida: www.sofia-airport.bg
  Telefonnummer: +359 2 937 2211

  Kollektivtrafik

  Sofia har en väl utbyggd kollektivtrafik som inkluderar över 90 busslinjer, 15 spårvagnslinjer, 9 spårbusslinjer och två tunnelbanelinjer (den röda M1 och den blåa M2). Samma biljett gäller för all denna trafik. Du kan åka med kollektivtrafiken mellan klockan 05:00 till 00:00.

  Bra länkar

  Turistinformation Sofia