Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I BULGARIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Bulgarien

  Generell information
  I Bulgarien är avstånden mellan städerna små och det är också enkelt att med hyrbil besöka städer vid Svarta havet eller huvudstaden Sofia. Sola och bada i Varna eller Bourgas eller hitta ditt alldeles egna smultronställe längs med de 12800 km väg som Bulgarien har att erbjuda. Med bilhyra i Bulgarien är det bara fantasin som sätter stopp.

  Regler vid bilhyra i Bulgarien
  För att få hyra bil i Bulgarien måste du vara minst 20 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Vissa uthyrare har en maxålder på 70 år vid bilhyra i Bulgarien. Säkerhetsbälten är obligatoriska. Vi rekommenderar starkt att alla barn under 135 cm sitter i bilbarnstol eller på bilkudde i baksätet.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Bulgarien:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 80 km/h
  • Motorvägar: 120 km/h

  Trafikregler
  I Bulgarien är det högertrafik. Ge fri väg till spårvagnar och vid övergångsställen ska du låta fotgängare passera. På landsbygden kan det finnas djur på vägen och ibland saknas vägskyltar.

  Bensinstationer
  Bensinstationer är normalt öppna mellan 06:00 och 22:00. På motorvägarna kan du hitta bensinstationer som är öppna dygnet runt.

  Vägtullar och avgifter
  Det finns inga vägtullar i Bulgarien. För att köra på de bulgariska vägarna krävs dock en vignette. Fråga vid upphämtningen om denna ingår i din hyra. Annars kan de köpas på bensinstationer.

  Parkering
  På enkelriktade gator tillåts parkering endast på höger sida. I många städer är det svårt att hitta lediga parkeringsplatser. Ibland erbjuds parkering i blåa zoner. Istället för parkeringsskiva används då en biljett.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Bulgarien ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Grekland eller Rumänien? Extra avgifter och speciella restriktioner kan förekomma. Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan vissa städer i Bulgarien är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.