Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ LYON FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Lyon flygplats – Utforska östra Frankrike

  Tack vara sitt centrala läge och mycket goda anslutningar till Frankrikes motorvägsnätverk, är en hyrbil på Lyon flygplats den perfekta startpunkten för att utforska östra Frankrike, Alperna och även Medelhavets kust med den tropiska Franska Rivieran. Lyon är hem till några av Frankrikes främsta kulturskatter och med en bil kan du i lugn och ro upptäcka staden innan du ger dig vidare ut i regionen Auvergne-Rhône-Alpes. Unesco har listat flera av Lyons distrikt på sin världsarvslista och promenera runt i Vieux-Lyon, Fourviére Hill, Croix-Rousse Hill och Presqu'île för att se vad det är som gör dessa områden så speciella. Under din vistelse i Lyon är det också önskvärt att planera in en lunch eller två i en av de lokala restaurangerna som bjuder på klassiska franska maträtter som Rosette lyonnaise och Salade lyonnaise. Staden har ett rykte om sig för att vara, inte bara Frankrikes, utan hela världens huvudstad för gastronomi, så passa på att avnjuta mat lagad på lokala produkter med rika smaker och klassiska franska ingredienser.

  Utöver den historiska storstaden bjuder Auvergne-Rhône-Alpes regionen även på massvis av andra eftertraktade resmål. Besök en idyllisk vingård på den franska landsbygden, ta dig till en av de medeltida byarna uppe bland Alpernas toppar eller korsa gränsen in till Schweiz eller Italien. Med en bil får du ut det mesta av din semester och, eftersom vi på Auto Europe har marknadens lägsta priser, kan du göra det utan att lämna stora tomrum i plånboken. Vi samarbetar med massvis av leverantörer i Lyon och via oss kan du hitta hyrbilen som passar din budget och resa. Sök och jämför leverantörernas olika erbjudanden med vår bokningsmotor ovan eller ring våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52 om du vill ha hjälp eller hellre bokar vi telefon. Du kan också ta del av tidigare kunders recensioner genom att besöka vår sida där vi samlat utvärderingar av hyrbil i Lyon skrivna av de som redan genomfört en bilhyra i staden.

  Flygplatsinformation

  Lyon flygplats hette tidigare Lyon Satolas Airport, men döptes senare om till Lyon Saint Expéry Airport efter den franska författaren Antoine de Saint-Exupéry som var uppväxt i regionen. Flygplatsen är en av de större i Frankrike och har dagligen en mängd internationella avgångar, främst inom Europa men även till andra delar av världen. Anländer du på Lyon Saint Expéry Airport kan du förvänta dig en modern flygplats som är lätt att navigera sig i, oavsett om du anländer på terminal 1 eller terminal 2. Flygplatsen har goda pendelförbindelser och oavsett om du väljer att hyra bil på Lyon flygplats eller vill ta dig vidare via taxi eller kollektivtrafik kommer du härifrån ha en smidig start på din semester.

  Lyon flygplats - (LYS)
  Officiellt namn: Lyon-Saint Exupéry Airport
  Adress: 69125 Colombier-Saugnieu, Frankrike
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 20 kilometer utanför Lyon.
  Flygbolag på flygplatsen: Ett stort utbud av flygbolag finns på flytsen, bland annat TUI, Vueling, British Airways och Blue Air.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Lyon flygplats?

  Ska du hyra bil på Lyon flygplats ligger alla leverantörernas kontor en bit utanför, du behöver därför ta en skyttelbuss till upphämtningskontoret. Denna skyttelbuss är helt gratis och avgår regelbundet utanför både terminal 1 och 2. När du valt leverantör och bokat din bil kommer du få mer information, men det är väldigt smidigt och enkelt att ta sig till hyrbilskontoren.

  Det är viktigt att läsa igenom villkoren på din voucher innan du kommer för att hämta upp bilen. Detta är för att du ska vara medveten om vilka regler och restriktioner den lokala leverantören har, samt vara medveten om eventuella lokala avgifter (till exempel för extra förare, GPS, envägshyra o.s.v.). På vouchern ser du även vad för typ av skydd du har och vad som ingår i din hyra. Om något är oklart hör gärna av dig till oss på Auto Europe eller fråga den lokala personalen på plats. Det är också viktigt att du är påläst om landets trafikregler innan du kör ut på de franska vägarna, du kan läsa körinformation om Frankrike här för en sammanfattning av de viktigaste reglerna och lagarna.

  Väldigt många hyrbilsföretag finns på Lyon flygplats, du har därför många att överväga när du ska boka en bil. Jämför företagens pris, fordon och villkor här på vår hemsida och boka sedan hyrbilen som känns rätt för dig. Till exempel kan du boka med någon av följande företag:

  Avis hyrbil på Lyon flygplats Avis på Lyon flygplats
  Rue d'Allemagne,
  Lyon, Frankrike 69125

  +33 472 227 144
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 24.00
  Lördag - Söndag: 07.30 - 24.00
  Hertz hyrbil på Lyon flygplats Hertz på Lyon flygplats
  Route de Pusignan,
  Lyon, Frankrike 69125

  +33 825 006 969
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 06.30 - 24.00
  Lördag: 07.00 - 23.00
  Söndag: 08.00 - 24.00
  Europcar hyrbil på Lyon flygplats Europcar på Lyon flygplats
  Extérieur - Zone loueurs
  Lyon, Frankrike 69125

  +33 472 239 100
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 17.00
  Lördag - Söndag: STÄNGT
  Budget hyrbil på Lyon flygplats Budget på Lyon flygplats
  Rue d'Allemagne
  Lyon, Frankrike 69125

  +33 472 22 71 44
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 24.00
  Lördag - Söndag: 07.30 - 24.00

  Terminaler

  Det finns två terminaler på Lyon flygplats, varav terminal 1 är uppdelad i hall A och hall B. Vardera terminal består sedan av två våningar där ankomster finns på bottenvåningen och avgångar på våningen över. Terminal 2 och terminal 1 hall A är anslutna via ett område som kallas Le Square och som huserar många faciliteter. Hall A och B i terminal 1 är anslutna till varandra men bara på bottenvåningen.

  Flygplatsfaciliteter

  Lyon flygplats har allt som krävs för att resenärer ska trivas. I båda terminalerna finner du gott om toaletter, skötrum och digitala skyltar med information om flygens avgångar och ankomster. Utbudet av matställen är också stort och det finns över 20 restauranger och café – allt från stora kedjor som Starbucks och Burger King till lokala favoriter som Le Marché och Atelier des 2 Rives. Flygplatsen har också tre hotell, det är det 4-stjärniga Lyon Airport NH hotel som ligger mitt emot terminal 1, 3-stjärniga Comfort HOTEL som ligger 800 meter från flygplatsen och 2-stjärniga Ibis Budget Hotel som ligger en lite längre bit från flygplatsen (du tar dig dit via en skyttelbuss).

  Faciliteterna är moderna och innehåller alla de tjänster du förväntar dig på en flygplats, till exempel bankomat, informationsdiskar, turistinformation, växlingskontor och wifi. Det finns även en del butiker och affärer du kan titta runt i medan du väntar på att ditt flyg ska avgå, passa på att fynda i duty-free butiken som har allt från parfymer, souvenirer, tobak, smink, godis och såklart vin från regionens fantastiska vingårdar. För den som inte vill spendera tid i butikerna utan söker en plats där de kan vänta i lugn och ro finns det två lounger tillgängliga. Det är Mont Blanc lounge och Confluence lounge som båda ligger i terminal 1.

  Hur kan man ta sig till och från Lyon flygplats?

  Har du bokat hyrbil på Lyon flygplats har du hela östra Frankrike och Alperna vid dina fötter. Centrala Lyon når du efter cirka 30 minuters bilfärd på motorvägen N346, det kan dock ta lite längre tid om det är mycket trafik i rörelse. Om du istället kör öst på A43 och A48 kommer du till den vackra staden Grenoble mitt bland Alpernas höga berg. Även Genève i Schweiz kan du ta dig till från flygplatsen, då på cirka en och en halv timme via antingen A32 eller A43.

  Har du inte hyrt bil, eller kanske ska hämta upp den i centrum och inte på flygplatsen, kan du ta dig till centrala Lyon med hjälp av kollektivtrafiken. Det snabbaste (men även det dyraste) alternativet är spårvagnen Rhônexpress som avgår från flygplatsens järnvägsstation, 5 min ifrån terminalerna. Färden till Lyon Part-Dieu station tar mindre än 30 min och du kan köpa biljett på flygplatsen eller online. Från samma tågstation avgår även SNCF-tågen som har goda anslutningsmöjligheter och som du via byten kan ta dig vidare till bland annat huvudstaden Paris eller ner i södra Frankrike till städer som Nice, Marseille och Toulouse.

  Om du reser till Lyon flygplats under skidsäsongen kan du använda dig av en skyttelservice som transporterar dig till närliggande skidorter. Läs gärna mer om hur du tar dig till och från Lyon flygplats på flygplatsen egna hemsida.

  Parkeringstips

  När du parkerar i Lyon så var noga med att betala alla nödvändiga parkeringsavgifter och följa alla parkeringsrestriktioner eftersom dessa tillämpas mycket intensivt. Att parkera i en parkeringsförbjuden zon kommer att medföra dyra böter. En del parkeringsplatser framför utfarter, brandutgångar och liknande bedöms ibland som farliga platser och parkering här kan resultera i rejäla böter och eventuellt att fordonet bogseras bort. Det kan vara svårt att få tag på en prisvärd parkering i stadens centrala delar, det kan därför vara en bra idé att boka ett boende med parkering eller parkera en bit utanför och sedan ta tåget, spårvagnen, tunnelbanan eller bussen in till stan.

  På flygplatsen finns det många parkeringsalternativ, både för den som endast ska stå en kort stund och för de som behöver parkera bilen en längre period. Priset varierar, men bokar du din parkering online i förväg blir det oftast billigare än att betala på plats. Du kan boka parkering på Lyon flygplats på flygplatsens egna hemsida som är länkad nedan.

  Nyttiga länkar

  Lyon flygplats