Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BAHRAIN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Bahrain – Hitta din perfekta hyrbil

  I över 60 år har Auto Europe hjälpt människor att hyra bilar. I början var vi ett litet företag med endast tio anställda medarbetare. Nu är vi en stor organisation och erbjuder våra tjänster i hela 180 olika länder och på över 24 000 olika destinationer. Tack vare våra fina samarbeten med ledande leverantörer i branschen kan vi även garantera hög kvalitet till marknadens bästa priser. Det är enkelt och det går snabbt att hyra en bil genom Auto Europe, så tveka inte. Boka din hyrbil i Bahrain redan idag!

  Få ut mest av din hyrbil

  Bahrain är en östat som har maritim gräns mot Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och Qatar. Bahrain består egentligen av 33 olika öar men hvudön utgör hela sju åttondelar av den totala ytan. Bahrains största naturtillgång är oljan som också utgör hela 60 procent av landets inkomster och 30 procent av BNP. Under de senaste åren har Bahrain satsat stenhårt på ökad turism då olja inte är en bestående tillgång. I och med det byggde man en hypermodern Formel 1 bana som arrangerar Bahrains Grand Prix. Bahrain är en välfärdsstat som erbjuder fina förmåner för sina invånare och landet har några av de mest nöjda medborgarna i hela världen.

  Trafikregler och Bensinstationer

  • I Bahrain har man högertrafik.
  • Barn under 135 cm bör placeras i bilbarnstol i baksätet.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Nolltolerans mot alkohol - Kör aldrig onykter!
  • Använd hands-free om du ska tala i telefon.
  • BAPCO heter bensinstationerna i Bahrain. Det finns 16 bensinstationer och priset är extremt billigt i jämförelse med i Europa.
  • För mer information klicka här

  Avgifter

  Det finns inga vägtullar i Bahrain.

  Åldersbestämmelser

  För att få hyra en bil I Bahrain måste man vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori man väljer) samt haft körkort i minst två år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma, denna betalar man isåfall på plats.

  Valuta

  I Bahrain har man bahrainsk dinar (BHD), den gå att växla till sig på plats på olika växlingskontor eller på banker. Man kan även ta ut med internationellt kort i bankomaterna men mot en liten avgift. Givetvis går det att växla i Sverige också men se till innan så ni förbeställer valutan då den inte är en av de vanligaste.

  Tidsskillnad

  Bahrain går under tidszon UTC+3 vilket innebär att det är två timmars skillnad från Sverige (UTC+1).

  Språk

  I Bahrain är det officiella språket arabiska. En del personer talar även engelska, men mest vanligt är det att den äldre generationen enbart talar arabiska.

  Elektricitet

  I Bahrain har man voltspänningen 230V, 50Hz precis som i Sverige. Eluttagstypen är G, så det kan behövas en annan adapter för att kunna ladda sin elektronik.

  Visum och Ambassad Information

  Informationen angående kvar på visum ändras ständigt, men just nu ska man få tvåveckors visum vid ankomst på flygplatsen som svensk medborgare. För det betalar man 7 bahrainska dinarer (BHD). Man kan även betala sitt visum via internet innan avresa. Mer information finns under länken reseguide längre ner på sidan.

  Bra länkar

  Reseinformation Bahrain