Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I BAHRAIN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Bahrain

  Generell information
  Bahrain är ett mindre konungarike som ligger vid persiska viken. Landet består av 33 öar, där huvudön heter Bahrain. Ön är perfekt att utforska med hyrbil. Kör till huvudstaden Manama och beskåda de höga skyskraporna som växer som svampar mitt i öknen. Vägarna i Bahrain är tämligen moderna och har bra standard. För att vara mellanöstern är körstilen förhållandevis lugn. Men kör alltid defensivt, håll avstånd och visa hänsyn.

  Regler vid bilhyra i Bahrain
  För att få hyra en bil i Bahrain måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer). Du måste ha haft körkort i minst 2 år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Använd alltid säkerhetsbältet. Vi rekommenderar att alla barn under 135 cm placeras i bilbarnstol eller använder bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Bahrain:

  • Tätort: 60 km/h
  • Landsväg: 80 km/h
  • Motorvägar: 120 km/h

  Trafikregler
  I Bahrain har högertrafik. Nolltolerans tillämpas för alkohol. Kör aldrig när du är alkoholpåverkad! Det är inte tillåtet att använda mobiltelefon under färd (hands-free är tillåtet).

  Bensinstationer
  BAPCO heter den bränslekedja som erbjuder tankmöjligheter på 16 platser i Bahrain. Bränslepriserna är extremt låga, i jämförelse med de europeiska. Priset är endast ett par svenska kronor per liter!

  Vägtullar och avgifter
  Det finns inga vägtullar eller vägavgifter i Bahrain.

  Parkering
  En gul och svartmarkerad vägkant innebär parkering förbjuden och svart och vit-markering innebär parkering tillåten. Många hotell erbjuder fri parkering, undvik att parkera på gatan under natten och lämna aldrig värdefulla föremål i bilen.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Hyrbilsförsäkringar varierar så försäkra dig om att du läser informationen nedan innan du gör din bokning. Regler som gäller i landet där du hyr bil gäller under hela hyresperioden. Alla våra hyrbilar inkluderar stöldskydd och försäkring som täcker kollision. Bilhyran begränsar eventuella skador på bilen eller förluster till ett visst självriskbelopp som visas på din voucher. Om du planerar att utnyttja försäkringar som erbjuds genom ditt kreditkort vänligen kontakta kreditkortsbolaget direkt för detaljer. Specifik försäkringsinformation för din bilhyra kommer att finnas på din voucher.

  Hyresrestriktioner

  Generell information
  Med hyrbil i Bahrain är du inte tillåten att resa utanför landet och det är inte heller tillåtet att ta bilen på en färja.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillgängliga utan extra kostnad. Envägshyror till annat land är inte tillåtna.