Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Vinnaren från vår Facebook-tävling och några idéer till road trips!

  Vår senaste Road Trip-tävling slutade lyckligt när Yvonne Dahlberg vann hem det stora priset som bestod utav en bilhyra för 80 EUR! Vi frågade er vem ni skulle vilja ta med på en road trip och varför, och folk kommenterade sina svar på vår Auto Europe SE Facebook-sida. Det finns mycket att tänka på innan man hyr en road trip med Auto Europe, då man kommer vistas på vägen under flera dagar, kanske till och med veckor. Det är viktigt att packa tillräckligt med kläder och förutse eventuella händelser som kan uppstå under resan. Genom att läsa våra topp 10 Road Trip tips kan du planera den perfekta semestern på vägen. Du kan välja mellan hundratals fantastiska road trips över hela världen, som i Europa på den Iberiska Halvön.

  Spanien är det perfekta stället för ett äventyr på fyra hjul - speciellt i en hyrbil från Auto Europe. Vår favorit i Spanien är den vackra provinsen Asturien som ligger längt landets underbara norra kust. Att börja i den historiska staden Oviedo till exempel kommer ge dig snabb och enkel tillgång till grannregionerna Galicien, Cantabrien, Castilla y León, med massor av alternativ på vägen. Med sitt collage av vackra fiskebyar och frodiga gröna floddalar, har Asturiaregionen i norra Spanien en del otrolig natur, som Picos de Europa, där ett stort antal vilda björnar och vargar går fritt bland de imponerande kalkstenstipparna. Här finns också en av världens djupaste grottor - Torca del Cerro - som når ett djup på ca. 5000 meter. Oviedo ligger också på den gamla pilgrimsvägen som sträcker sig österut till väster över Asturien till Lugi i Galicien innan den går söderut till Santiago de Compostela där St James helgedom ligger.

  För en mer traditionell men samtidigt trendig road trip, ska man inte glömma att överväga berömda Route 66 som åker tvärs över Nordamerika mellan Chicago och Santa Monica i Kalifornien.Vägen sträcker sig över ca. 400 mil, och blev berömd 9 år efter att den öppnades när Nat king Cole sjöng den populära låten från 1946: 'Get Your Kicks on Route 66'. Sedan dess har vägen varit som en magnet för road trippare runt om i världen. Route 66 ligger på väldigt många människors att göra listor och erbjuder en nostalgisk skildring av USAs djuprotade förflutna, med många gamla oanvända bensinstationer, restauranger, grillplatser, lastbilsställen och motell som ger förare en fascinerande bakgrund när de kryssar över inte mindre än åtta stater i USA.

  Lika behagligt men lite närmre kan man uppleva en minnesvärd körning genom Skottlands högland, en spektakulär resa som lovar höga, skarpa toppar och fantastisk utsikt. Med flera majestätiska bergskedjor och forntida skogar, erbjuder högländerna en verkligt spännande upplevelse med svindlande utsikt.

  Sist men inte minst, ska man absolut inte glömma Australien och chansen att resa längs Great Ocean Road, en 30 mil lång bergsträcka genom av några av världens mest otroliga landskap som finns längs den södra kusten.Här finns gamla fiskestäder, fina surfstränder och stora stränder med regnskog, denna långa kustvägen är verkligen en av världens bästa road trip med allt den har att erbjuda! Om du åker längs Great Ocean Road, ska du hålla koll på de tolv apostlarna, en imponerande grupp av kalkstenspelare, varav några är upp till 55 meter höga. Dessa är den geologiska högpunkten på en lång kuststräcka som är känd för lokalbefolkningen som Shipwreck Coast på grund av de hundratals fartyg som förlorats under landets kolonisering under 1800-talet.

  Ha en härlig resa!

  Bloggsökning


  Kategorier