Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Vinn gratis hyrbil eller presentkort i vår julkalender

  Julen är gåvornas tid och därför vill vi på Auto Europe bjuda på något litet extra förutom de låga priserna på hyrbilar som du alltid hittar på vår hemsida. I år, 2015 lottar Auto Europe ut presentkort på Amazon innan den 24:e för de som vill dryga ut julkassan en smula samt ha chansen att vinna en gratis hyrbil i tre dagar på valfri destination under 2016! Tävlingen är helt utan förbehåll och kontaktuppgifterna används endast för att kontakta vinnaren.

  Tävla på vår Facebook-sida

  För att ha chans att vinna går du antingen in på vår Facebook-sida som du hittar här och svarar rätt på den fråga som gömmer sig bakom luckan. Svarar du fel får du en ny chans imorgon. Därmed ökar du dina chanser att vinna om du deltar dagligen. Den som har minst tre rätt under hela perioden deltar även i vårt storpris som är en gratis hyrbil i minst 3 dagar på valfri destination under 2016!

  Vad du kan göra med vinsterna

  Presentkortet använder som vanligt på Amazon.com som skeppar till Sverige när du känner för det. Vet du redan vart du ska? Tillgängliga bilar och priser hittar du i vår bokningsmotor. Är du inte riktigt säker på vad du ska göra med en hyrbil i tre dagar under 2016? Nedan kommer mina tre favoritresor från 2015!

  Gardasjön, Italien

  Du möter våren i Italien lite tidigare än i Sverige. Sätt dig på ett café vid vattnet, drick en Apferol som serveras med tilltugg och låt solen skölja över din bleka hud och känn hur värmen tinar upp dig ända in till ryggmärgen medan du spanar ut över sjön och de tysta, snöklädda bergstopparna.På Bergamo flygplats, som ligger en körtimme bort, går flera lågprisflyg och du kan hämta ut din hyrbil direkt på flygplatsen. Missa inte Castello Scaligero på öns västra sida eller att besöka några av de utsökta, små byarna längs med den västra sidan. På kvällarna måste du testa de lokala restaurangerna och missa vad du än gör inte det torra, vita, lokalproducerade vinet!På marknaden i Saló, som endast har öppet på lördagar, kan du köpa med dig lokala delikatesser i form av sanslöst goda korvar, skinkor och ostar. Marknaden hittar du på Piazza dei Martiri della Libertà.

  Ljubljana, Slovenien

  Ljubljana har funnits på min lista en längre tid och i somras begav jag mig äntligen dit. Staden i sig är ganska liten men fantastiskt vacker och påminner en hel del om Wien då så gott som hela centrumkärnan är som ett stort Gamla stan. Det mesta ligger inom gångavstånd och längs med floden med samma namn som staden hittar du ett väletablerat gatuliv med restauranger, barer och pubar.På somrarna slutar festandet aldrig, och gatulivet myllrar fram till tidig morgon. Strax utanför den innersta stadskärnan hittar du det riktigt intressanta och livliga och pubarna, dekorerade med färgglad graffiti, livespelningar och avslappnad stämning. Slottet Ljubljana Grad är dessvärre mer eller mindre totalt exploaterat och det finns knappt någon känsla kvar av hur det kunde ha varit förr i tiden. Du kan dock gå upp dit ändå om du vill få lite utsikt över staden, men det är långt ifrån en sevärdhet du måste uppleva

  Något du däremot bör uppleva är att paddla kajak i Soca-floden! Hämta ut din hyrbil i Ljubljana centrum och bege dig till Bovec. Missa inte att ta rutten genom Triglavski nationalpark. Förboka ett kajakpaket online innan du åker dit. Kurser finns för alla nivåer och du får gedigen träning och full utrustning av kompetenta och trevliga guider som pratar bra engelska. Vattnet är kristallklart och forsen tar dig enkelt och snabbt igenom dalens omgivande, gröna bergstoppar. Känn hur naturkrafterna suger med dig och få ett äventyr och en naturupplevelse för livet!

  Highway one, USA

  Ja, det är klyschigt och du hade kanske istället föredragit något obskyrt resmål på den mongoliska stäppen (något som förvisso inte låter helt fel) Men, precis som med de riktigt välkända boktitlarna så är klassiker just klassiker av en anledning! Jag hade själv nöjet och att göra denna resa från Los Angeles till San Franciscoi våras och jag insåg snabbt varför detta är en fantastisk rutt. Det är inte enbart det ändlösa havet och den soliga kuststräckan som gör upplevelsen, utan även sjölejonen och de små städerna du stannar till på över natten. Min personliga favorit var surfstaden Santa Cruz men det finns även gott om små, mysiga fiskebyar längs med vägen. Givetvis ska du inte åka till USA över en helg endast, men om du reser till Västkusten i USA kan jag starkt rekommendera en tre dagars road trip längs med high way one.

  Bloggsökning


  Kategorier