Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I LJUBLJANA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Ljubljana till de bästa priserna

  Med en hyrbil i Ljubljana via oss på Auto Europe kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Vi förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 8000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag mot målet att du som kund ska få det bästa priset och den bästa servicen. Hämta en hyrbil på Ljubljana flygplats eller på ett centrumkontor i staden.

  Klicka här för att läsa utvärderingar av hyrbil i Ljubljana.

  Trafik och parkering

  Att köra bil i Slovenien och specifikt Ljubljana är ett bra sätt att se landet på. Tänk dock på att du måste ha en motorvägsvignette om du ska köra på motorvägen. Du kan köpa denna vignette på bensinstationer. Vägarna i Ljubljana är av bra kvalitet, men på landsbygden kan vägarna ibland vara smala. I tätort är hastighetsbegränsningen 50 km/h (om inte annat anges). Om du kör på vintern så tänk på att Slovenien har lag på vinterdäck, som i Sverige. I bergiga områden kan snökedjor behövas. Om du vill köra i centrala Ljubljana bör du undvika rusningstrafiken under morgonen och eftermiddagen. Kring Ljubljana finns en effektiv rungled som sammanbinder de olika motorvägarna som går i sydlig och nordlig riktning. Väg E61/E70 tar dig i sydvästlig riktning mot Trieste, vid den italienska medelhavskusten och motorväg A2 i östlig riktning mot Kroatiens huvudstad Zagreb. Vill du stanna i landet så kan du besöka den vackra Bledsjön i norr genom att köra på väg E61. Till de sslovenska alperna och staden Maribor kommer du om du istället följer väg E57. Utanför de större städerna är det mycket enkelt och smidigt att ta sig runt med hyrbil. Men det finns några saker att beakta lite extra när du kör bil i Ljubljana i Slovenien:

  • Bussar har alltid företräde!
  • Det är inte tillåtet att prata i handhållen mobil under körning
  • Halvljuset måste vara påslaget även under dagtid (som i Sverige)
  • På motorväg är hastighetsbegränsningen 130 km/h (om inget annat anges)

  Om du vill veta mer om bilkörning i Slovenien besök vår: körguide för Slovenien.

  Parkering

  I Ljubljana finns möjlighet att markera på gatan genom att betala med mynt i så kallade "parkomats". Se dock till att ha jämna pengar, eftersom du inte kan få växel. Ljubljana har ca. 4500 parkeringsplatser utomhus och ca. 2168 p-platser inomhus i olika p-hus. Se upp med gatumarkeringar när du parkerer på gatan: Gul markering = reserverad plats, blå markering= tidsbegränsad (oftast 15 min) och vit markering= fri parkering (om inte skyltar inte anger annat). Lämna inte värdefulla saker i bilen när du parkerar och välj ett övervakat garage på natten. Om du ska bo i centrala Ljubljana kan det vara bra att välja ett hotell med parkeringsmöjligheter. Om man vill besöka de centrala delarna kan annars kollektiva färdmedel vara ett bra alternativ.

  Geografisk information

  Sloveniens huvudstad Ljubljana ligger i centrala delen av landet och i stadens norra delar flyter floden Sava. Ljubljanica heter istället den flod som ringlar genom de centrala delarna av denna lilla huvudstad. Här bor det endast 280 000 personer, vilket gör staden till en av europas minsta huvudstäder. Småstadskänslan gör sig påmind i de många charmiga kvarteren i gamla stan. På en kulle mitt i gamla stan ligger slottet och här kan man få en härlig utsikt över Ljubljana och äta mat på gourmetrestauranger. Ta med din partner till Slaktarens bro, som också kallas Kärleksbron och föreviga er kärlek genom att sätta upp ett hänglås, bland alla andra. Gå en sväng på matmarknaden eller njut av en picknick i någon av stadens alla parker och grönområden. Den största är Tivoli-parken, där man kan njuta av en god middag på någon uteservering. Om du vill bege dig iväg på en dagsutflykt så rekommenderas ett besök i en droppstensgrotta i Križna Jama söder om Ljubljana. Här man man åka båt på den underjordiska floden. En magisk och lite kuslig upplevelse.

  Klimatet i Slovenien är oceaniskt varmtempererat, vilket innebär tämligen milda vintrar (men medeltemperatur i januari på ca. 3,4 grader) och en medeltemperatur på 21,9 grader i juli. Dock kan temperaturen stiga rejält under sommarmånaderna och nå höjder på 25-40 grader. Det regnar också mycket i Ljubljana. Faktum är att Ljubljana är en av Europas regnrikaste huvudstäder. Kraftiga åskväder ock också vanliga under sommarmånaderna.

  Ljubljana Airport

  Ljubljana flygplats ligger ca. 2,6 mil norr om staden Ljubljana. Flygtrafiken har ökat stadigt under de senaste åren och därför väljer man nu att bygga ut flygplatsen. Det finns ina nationella linjer, på grund av att landet är för litet. Men dock flertalet internationella linjer, till Europas största städer.

  Ljubljana Joze Pucnik Airport (LJU)
  Hemsida: lju-airport.si
  Telefonnummer: +386 4 206 10 00

  Kollektivtrafik

  Ljubljana erbjuder kollektivtrafik i form av ett väl utbyggt bussnät med 28 linjer. Du kan köpa busskort "Urbana card" i olika automater eller sk. poletter i tidningsstånd. Om du betalar med mynt på bussen blir resan lite dyrare. Du kan också använda ditt Urbana-kort om du vill åka med bergbanan upp till slottet.

  Bra länkar

  Turistinformation Ljubljana