Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I SLOVENIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Slovenien

  Generell information
  Slovenien har ett väl utbyggt vägsystem som tar dig i alla riktningar du behöver. Hämta en hyrbil direkt på flygplatsen eller på en ort. Med en hyrbil i Slovenien är det enkelt att även köra till grannländer som Italien och Österrike (meddela oss dock innan). Under vintertid kan du åka skidor i bergen och på sommaren lockar sol och bad längs med den adriatiska kusten. Annars är Bledsjön också ett mycket uppskattat semestermål.

  Regler vid bilhyra i Slovenien
  För att få hyra bil i Slovenien måste du vara minst 18 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Vissa uthyrare tillämpar även speciella regler för förare mellan 70 och 73 år (med extra avgifter). Säkerhetsbälten är obligatoriska och barn under 12 år måste sitta i baksätet.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Slovenien:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 90 km/h
  • Motorvägar: 130 km/h

  Trafikregler
  I Slovenien är det högertrafik och du ska använda halvljus även vid dagsljus. Mellan 15 nov till 15 mar råder vinterdäcksplikt. Ska du köra till bergen kan det vara bra att även ha snökedjor.

  Bensinstationer
  Bensinstationer är normalt öppna mellan 07:00 och 20:00 och är stängda på söndagar. I de stora städerna kan du hitta bensinstationer som är öppna dygnet runt.

  Vägtullar och avgifter
  Följande vägar är avgiftsbelagda: A10/E70, A1/E63 och A10/E57. Du betalar med en vägvingnette som kan köpas på bensinstationer och motorklubbar. Detta betalas normalt sett direkt till uthyraren. Kontrollera vid bokning och upphämtning.

  Parkering
  Det kan vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats i huvudstaden Ljubljana. Om du hittar en plats är det oftast en avgiftsbelagd plats. Du betalar i parkeringsautomater och lägger biljetten på instrumentbrädan. Uppmärksamma att du inte får växel (när du betalar kontant). Efter kl. 18 samt på söndagar är det gratis parkering. Kontrollera dock alltid skyltarna noggrant.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Slovenien ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Italien eller Kroatien? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan städer i Slovenien är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.