Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Vårsemester i soliga Portugal!

  Med våren som redan kommit är det dags att börja tänka på solsken och långa varma dagar på stranden. Men om semestern fortfarande är långt borta och du redan känner resefebern komma ska du inte oroa dig, du kan ta en helg och koppla av några dagar med en hyrbil från Auto Europe i södra Europa, utan behöver planera månader i förväg eller ta dig bort hundratals kilometer. I Portugal kan du dra nytta av allt landet erbjuder och koppla av en stund, bort från den dagliga stressen. Det är dags att ta sig ut och upptäcka ett av Europas mest fascinerande platser och se Portugals underverk.

  Lissabon

  Med floden Tagus som scenisk bakgrund, och fadomusik som ekar i gatorna, rankas Lissabon som en av de mest populära och symboliska städerna i södra Europa. Dess panoramautsikt kan njutas från många olika delar av staden, vilket ofta häpnar besökarna. När en av Portugals bästa fadistor, Carlos Do Carmo, sjöng den berömda versen 'Lissabon, ung dam av söt oskuldsfullhet', hänvisade han till hur staden lyckades behålla sin lockande naturliga skönhet. Att ta en kort paus i Lissabon är det bästa sättet att lära känna staden Fado, en plats som är känd för sina marchas populares (färgglada marschparader) och den livliga helgonfesten. Du kan inte lämna den portugisiska huvudstaden utan att resa till Belém, i en av dess ikoniska spårvagnar. Medan du är där, se till att du besöker Belém-tornet och magnifika Jerónimos kloster innan du äter ett par läckra bakelser som är kända lokalt som pastéis de Belém. Unna dig några dagar i Lissabon och bli bländad av azulejoplattorna och unikt designade trottoarer som kallas calçadas som emblazon.

  Porto

  Att anlända till norra staden Porto, antingen med bil eller tåg, garanterar att du har utsikt över båda sidorna av floden Douro. Med Porto på norra stranden och Vila Nova de Gaia i söder vet du inte huruvida du ska beundra broarna eller själva floden - hur som helst är det mycket vackert. Clérigos torn anses av många vara Portos mest slående attraktion, vilket ger en fantastisk utsikt över Portos historiska centrum.Ett besök på de gamla hamnvinkällarna är ett annat måste för besökare, inte att glömma de berömda vingårdarna som stäcker sig längs Dourodalen.Portvin är en av Portugals mest populära viner och dess produktion är en fascinerande process att följa, från det ögonblick som druvorna plockas till vinets jäsning, åldrande och provsmakning. Så boka din resa till Porto nu och ta till vägarna i en av de mest pittoreska delarna av Portugal. Skål!

  Algavarekusten

  Algarve är juvelen i Portugals turismskrona, för både portugiser och det är inte bättre och lättare att komma runt södra Portugal än med bil. Oändliga soltimmar, långa sandstränder och fantastiska landskap väntar på dig i Algarve, plus det finns så mycket att se och göra från de oförstörda stränderna i Ilha de Tavira (tillgänglig med färja genom den skyddade naturparken Ria Formosa) till Cape São Vicente , den västligste delen av Europa. Kom och upptäck Algarve, en hotspot för det portugisiska folket själva!

  Madeira

  Ön i Atlanten, Madeira - Cristianos Ronaldo födelseplats, - är också ett stjärnmål för naturälskare. Vandringen mellan sina högsta punkter i Pico Ruivo (1,861m) och Pico Arieiro (1.818m) är helt enkelt oförglömlig. Tjock dimma förekomer ofta vid dessa höjder, men erfarenheten är ett absolut måste.Besökare på Madeira borde inte missa en trevlig lugn promenad längs levadas, ett nätverk av vandringsleder byggda för att kanalisera vatten från mer fjälliga norr till torrare delar av ön i söder. Den mest populära (som kallas 25 Fontes) är också en av de mer lättillgängliga, så att besökare med olika vandringsvanor får chansen att njuta av öns fantastiska havs- och bergslandskap samt det imponerande vattenfallet med samma namn. Så börja planera ditt besök till Madeira, en förtrollande vulkanö som är känd för många som pärlan i Atlanten.

  Azorerna

  På grund av nya flygningar med lågprisflygbolag har Azorerna som en destination väldigt mycket popularitet idag och är definitivt värt ett besök. São Miguel, den största av skärgårdens nio öar, har många intressanta platser att besöka och många fritidsaktiviteter att njuta av. Moder natur har varit väldigt generös med den här avlägsna delen av landet i Atlanten, med Sete Cidades som ett av de bästa exemplen. Här är det möjligt att njuta av fantastiska utsikter i lagunen från Lagoa do Canário och Vista do Rei utsikter, den senare namnges efter besöket av kung Carlos I, som var mycket imponerad av utsikten. Du kan också ta en båttur för att se delfiner och valar som simmar i deras naturliga livsmiljö. Du ska inte resa till någon av de andra Azorerna öarna utan att prova São Miguels berömda Cozido das Furnas, en välsmakande gryta som kokas under jord i öns heta vulkanfjädrar. Och se till att du tar dig tid att slappna av och flyta i de naturligt uppvärmda värmebassängerna som finns i olika delar av ön innan du provar en läcker muffin som kallas bolo lêvedo, vilket definitivt kommer få dig att vilja stanna längre!

  Bloggsökning


  Kategorier