Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Värdefulla hyrbils tips - Full guide för att hyra bil

  Oavsett om ni är en erfaren eller en ny inom att hyra bil, så är det välkänt att där är en mängd information som man behöver gå igenom innan man ens kan börja bestämma sig för vilken bil man vill hyra. Som tur är så vet vi i Auto Europe om hela processen med att hitta den rätta hyrbilen för just er och vet även om att det kan vara en jobbig upplevelse. Det är därför vi har valt att skriva denna genomgripande hyrbils guide med de bästa tipsen och råden. För att vara mer förbered för att hyra bil och ha mer kött på benen så bör ni ta tiden att läsa denna guide som innehåller nyttiga tips vad ni bör tänka på samt goda råd att tänka på under upphämtningen. Ni kommer även att kunna läsa om råd att göra om något skulle hända under er hyra samt vad ni kan göra efter er hyra är avslutad.

  För att göra det enklare för er att hitta den information ni söker, har vi delat upp hyrbils guiden i följande kategorier:

  Innan ni bokar – Jämför de olika kostnaderna för hyrbil

  För de flesta så påbörja processen att hyra bil veckor eller månader i förväg av ens resa. För att få så bra överblick som möjligt på de olika kostnader med olika leverantörer är det rekommenderat att använda en förmedlare som Auto Europe. Med en sådan tjänst som Auto Europe erbjuder kan enkelt jämföra alla de olika kostnader med etablerade leverantörer världen runt. Via Auto Europe hemsidan kan enkelt se total kostnaden för hyrbilen men även leverantörernas kostnader för extra utrustning som barnstol, GPS, envägs avgifter och mycket mer. Auto Europe gör det enklare med sin totala transparens, de bästa erbjudanden och det enorma utbudet för er att hitta det bästa för just era behov utan att det behöver kosta skjortan.

  När ni väljer att boka med Auto Europe som er förmedlare får ni tillgång till många fördelar och vår långa erfarenheter inom branschen. Auto Europe har jobbat mycket hårt för att skapa långa och bra partnerskap med världsledande hyrbilsleverantörer, namn som man kan lite på, som Hertz, Sixt, Europcar, Alamo, Budget, Thrifty, Dollar, Avis och Enterprise.

  Hur bokar jag med Auto Europe?

  Auto Europe har gjort det jobbiga enkelt! Ni börjar med att via Auto Europe hemsidan att mata in den plats ni önskar att hämta upp och återlämna er hyrbil samt önskade datum för er hyresperiod. Den oerhört effektiva och säkra sökmotorn kommer på endast ett fåtal sekunder presentera en sida där ni får en bra överblick på de olika leverantörerna som har tillgängliga bilar på den plats ni valt och på de datum ni har önskat. På denna sida kan ni enkelt jämföra olika bilkategorier och kostnaderna mellan de olika leverantörerna. Här väljer ni det som passar er bäst. Tänk också att med Auto Europe har ni lyxen att kunna avboka er hyrbil helt kostnadsfritt upp till 48 timmar innan bokad upphämtning.

  Annat att tänka på innan ni bokar er hyrbil är om ni funderar på en envägs hyra. Det innebär möjligheten att hämta upp bilen på ett ställe, låt oss säga Stockholm, och återlämna den på ett annat, som Göteborg. Detta är något som är fullt möjligt med Auto Europe smarta sökmotor. Mata in vart ni vill hämta upp och vart ni vill lämna så kommer ni att se de leverantörer som tillåter det och vad som finns tillgängligt. Märk dock att för många leverantörer så tillkommer det en avgift på envägs resor som man behöver betala på plats. Ni kommer bli informerade om kostnaden och om ni behöver betala på plats. Läs mer om envägshyror.

  Andra extra kostnader att ta hänsyn till innan ni bokar är kostnader som om huvudföraren är under 25 år eller över 69 år. Även kostnader för att korsa gränsen till ett annat land är något man bör räkna med. Även kostnader för bensin, vägtullar och parkering bör vara med i era uträkningar. När ni väljer en hyrbil kan ni välja hyrbilar med obegränsad körsträcka, men om ni redan vet att ni endast tänker resa ytterst lite kan ni även välja erbjudanden med begränsad antal kilometer.

  Planerar ni att korsa gränsen under er resa med hyrbil?

  Det är viktigt att man verkligen har sin hela resa planerad innan man väljer att boka en hyrbil. Ni behöver veta vilka olika regler och villkor gäller i respektive länder som ingår i er resplan, eftersom villkoren varierar från leverantör till leverantör och även från land till land. Restriktioner kan förekomma, och är därför mycket viktigt att man i förväg vet om var man önskar resa. Några restriktioner som kan gälla med vissa leverantörer är att de tillåter inte att vissa bilkategorier att korsa någon gräns, vissa kan kräva en gränsavgift för att köra till specifika länder på grund av att leverantören behöver teckna extra försäkringar som gäller i den angivna landet.

  Information om vilka reserestriktioner som gäller med de olika leverantörer och vad avgiften är om där finns någon hittar ni alltid enkelt på Auto Europe hemsida under er boknings process. Det går även att ringa till våra prisbelönade hyrbilsexperter som är redo alla dagar i veckan att svara på era frågor på +46 10 888 66 52. De kan informera er om vad som gäller och vad de olika avgifterna är. Ett bra tips när ni kommer för att hämta upp er bokade hyrbil är att be leverantören att återge de villkor som gäller för er. Var noga med att leverantören alltid är informerad om era resplaner. Vi har ett blogg inlägg om extra och lokala utgifter som kan vara bra att läsa, för att ha en klarare bild på vad som gäller.

  Vilken försäkring behöver ni?

  Vilken försäkring behöver jag?En av fördelarna med att boka med Auto Europe är att inkluderat i er bokning är alla de nödvändiga försäkringar ni måste ha för att kunna köra hyrbil i det angivna landet. Med dessa standard försäkringar är ni som kund ansvarig att betala självrisken för eventuella oavsiktliga skador på hyrbilen. Självrisken varierar mellan de olika leverantörerna, land, stad, bil typ, bilkategori och många andra faktorer. För de flesta leverantörer så är det denna självrisk som blockeras på huvudförarens kreditkort som säkerhets deposition vid upphämtningen, och som återbetalas fullt till kunden om hyrbil återlämnas i samma skick som vid upphämtningen.

  Utöver grundläggande försäkring och vanlig CDW ( kaross skydd), kan ni välja till billiga alternativ för att skydda er bättre och minimera risken om något oväntat skulle hända med hyrbil under er resa. Ni kan läsa mer om dessa alternativ här.

  Hämta upp er hyrbil – Den perfekta upphämtningen

  Allt som återstår efter ni har bokat er hyrbil med Auto Europe är att hämta upp hyrbilen med den leverantör ni valt vid bokningstillfället. När ni är på plats vid upphämtningen, stå emot känslan att hämta upp den så snabbt som möjligt så ni kan komma ifrån snabbt och påbörja er semester. Det är fullt förståeligt att ni vill komma iväg så snabbt som möjligt, men försök att gå igenom några viktiga punkter för att säkerställa er hyrbil och för att undvika eventuella strul vid återlämningen samt för att göra er resa så stressfri som möjligt.

  Upphämtning av hyrbilDet absolut viktigaste och det första ni bör göra är att kontrollera hyrbilen noggrant efter skador som inte är noterade i hyreskontraktet. Skulle ni hitta skador, bucklor eller repor som inte finns med på skadeformuläret, måste ni se till att den person från leverantören antecknar in de upptäckta skadorna innan ni beger er från platsen. Detta för att slippa strulet vid återlämning där det kan sluta med att ni behöver betala för de skadorna eftersom de inte är antecknade. Kontrollera alla paneler, fönster och däck och ta även bilder av hela bilen i samband med leverantörens representant genomgång av fordonet. Dessa bilder kan agera som bevis om det skulle uppstå tvister vid återlämningen.

  I enlighet med det hyresavtal ni tecknar med leverantören måste ni även kontrollera om bensintanken är full, eftersom i de flesta fallen hämtar ni upp hyrbilen med full tank och skall återlämna den med full tank. Innan ni kör iväg är det även bra att kontrollera däcktryck, bilens säkerhetsbälten och kontrollera även andra bekvämligheter som bilradio, luftkonditionering, GPS fungerar som de skall.

  När det kommer till praktisk information gällande er hyrbil, är här några frågor som kan vara bra att ställa till leverantörens personal innan ni kör iväg:

  • Hur startar jag bilen? (Nya bilar har ett annat tändnings system än äldre)
  • Vart finner jag och öppnar bränslelocket?
  • Vilken typ av bränsle skall bilen tankas med?
  • Hur aktiverar man lamporna när det är mörkt?
  • Hur aktiverar man vindrutetorkarna (fram och bak) vid regn?
  • Har bilen ett reservdäck och i så fall vart ligger däcket?
  • Var är knappen för luftkonditionering? (Alla bilar är olika och är inte alltid självklart vart knappen är)
  • Vart ligger närmaste bensinstation till återlämnings platsen?
  • Vart exakt behöver man återlämna hyrbilen?
  • Kontakt nummer att ringa om något oväntat händer? Är de tillgängliga dygnet runt?

  Pågående hyra – Under er resa

  Nu för den roliga biten - själva resan! För många som bokar med Auto Europe har redan en bra bild för sig om underbara vägar med oslagbara utsikter och vilka äventyr de kommer att stöta på under deras resa, medan de går igenom boknings processen. Oavsett om ni väljer att göra en roadtripp i USA längs med Route 66 eller följer adrenalin skapande Great Ocean Road i Australien, kommer ni via Auto Europe hitta rätt bil för er. Med en hyrbil kan ni enkelt ta er runt och uppleva oförglömliga utsikter och sensationella äventyr som kommer att återberättar i generationer.

  Vad händer om...?

  Vad gör man om något skulle hända under resans gång. Vad gör man om bilen plötsligt havererar eller om ni av misstag låst in bilnycklarna? Oroa er inte, detta är ett vanligt förekommande händelse och är vanligare än ni tror och är något som kan hända även er.

  Den självklara och mest använda lösningen är att ringa efter vägassistans. Se till att vid upphämtningen att detta ingår i er bokning och ha telefonnumret nära till hands när ni använder er utav hyrbilen. Läs gärna vår informativa blogg om olyckor och skador med hyrbil.

  Var kan man parkera med hyrbil?

  Om ni inte är förbereda så kan parkering vara en väldigt svår nöt att knäcka, speciellt om ni reser till stora metropoler som London, Rom, New York. Även om ni skulle vara påläst kan det vara en mardröm och en pågående dilemma att hitta en plats att parkera när man befinner sig på en okänd plats, speciellt om denna plats är en stor stad. Auto Europe rekommenderar starkt att i god tid innan att ni planerar er resplan, för att slippa onödigt extra strul. Eftersom hyrbilar är ett attraktivt mål för många tjuvar, är det värt att välja säkra parkeringar även om de kostar lite mer, för att vara på den säkra sidan. En viktig punk att försöka uppfylla när ni bokar boende, är att se till att ert boende har parkeringsmöjligheter.

  Genvägar - är senvägar i många fall

  Resa med en GPSVi har alla hört historier som bevisar ordspråket genväg är senväg. Även om ni använder er av en modern bekvämlighet som GPS, är det inte alltid den bästa vägen som den erbjuder. Ibland vill man åka längs vägar som erbjuder den mest natursköna resan, eller vägar som är bekvämare att köra på. Var inte rädd att avvika från den rekommenderade vägen som GPS:n erbjuder för att se turistattraktioner som uråldriga byggnader, utsökta naturunderverk. Det är alltid värt att dubbelkolla den väg som GPS rekommenderar, så att ni inte sitter fast på en lång tråkig motorväg utan istället tar en väg som kommer ge er oförglömliga minnen som de flesta missar, trots att det kanske tar en timme extra.

  Återlämning av er hyrbil – Slutet gott, allting gott

  Tråkigt nog så är där alltid ett slut då ni behöver återlämna er hyrbil efter ett par spännande dagar eller veckor. Även vid återlämningen är där några viktiga saker att tänka på innan ni kan överlämna nycklarna till leverantören.

  Återlämna hyrbilen i tid

  Det må låta väldigt uppenbart, men det är av yttersta vikt att ni återlämnar hyrbilen vid den specifika tidpunkten ni valde vid bokningen för att undvika onödiga problem med leverantören. I många fall om ni inte dyker upp i tid, kan det tillkomma en straffavgift plus avgifter för förlorad tid från leverantören. Vissa leverantörer erbjuder en drop box tjänst för de som önskar att återlämna hyrbilen under tider då leverantören normalt har stängt. För att kunna använda en sådan tjänst, måste det överenskommas med leverantören i förväg. Med en drop box parkerar ni bilen på den plats som är avtalat med leverantören och lämnar bilnycklarna i en drop box. För mer information om upphämtning och återlämnings procedurer läs vårt blogg inlägg .

  Behöver jag återlämna hyrbilen med full tank?

  Bränsle policy - Återlämna hyrbilen med full tankEn av de viktigaste sakerna att tänka på vid återlämning är bränsle, speciellt om ni hämtade upp hyrbilen en full bränsletank. Full-till-full är det vanligaste sättet att hyra bil, vilket innebär att när ni hämtar upp hyrbilen skall det vara med en full tank bränsle och den skall återlämnas med lika mycket bränsle som vid upphämtningen. Har ni valt denna form av bränsle policy är värt att veta vart närmaste bensinstation ligger, oavsett om ni skall återlämna på flygplats eller inne i en storstad. Ni bör även ta hänsyn till lokala helgdagar och bensinstationens öppettider så att ni kan säkerställa att ni kan tanka bilen full. Det värsta som kan hända om ni inte återlämnar hyrbilen med samma mängd av bränsle är att ni behöver betala en tanknings avgift plus kostnaden för bränslet till leverantören, vilket innebär en ökad kostnad för er. Det bästa och billigaste är om ni kan göra det själv.

  Spara på det sista tanknings kvittot! Det kan hända att bränslemätaren på instrumentbrädan inte visar att tanken är full trots att du vet om att du just fyllde tanken. I en sådan situation eller liknande kommer kvittot till väl hands, som ni kan visa upp som bevis att ni verkligen har tankat bilen full.

  Är allt ok med hyrbilen?

  Slutligen det sista steget innan ni kan känna er säkra att ni har avslutat på ett bra sätt är att få ett kvitto att ni har lämnat tillbaka hyrbilen. Se alltid till att ni får ett kvitto som bekräftar att bilen har återlämnats i ett godkänt skick och att inga skador har hittats på hyrbilen (utöver det som redan fanns antecknat vid upphämtningen) och att bränslemätaren visar full. Om ni inte känner er säkra eller har tvivel, bör ni kontrollera med leverantören innan ni lämnar platsen.

  Kundtjänst efter avslutad hyra - Hur kan ni kontakta oss?

  Om ni upplever att ni har haft problem med er hyra eller om ni behöver hjälp med en gammal bokning kan ni ta kontakt med Auto Europe dedikerade kundtjänst genom att fylla i detta formulär. För att vi skall kunna hjälpa er med något som hänt under er hyra behöver ni ta kontakt med kundtjänst inom 90 dagar från återlämningen av hyrbilen till leverantören.

  Med hjälp av all denna information hoppas vi att vi har gett er mer kött på benen och att hela hyrbils processen känns mindre överväldigande. På vår restips sida hittar ni mer värdefull information och om ni letar efter svar på er frågor kan ni även konsultera vår användbar FAQ- svar på återkommande frågor. Utöver det är ni alltid varmt välkomna att kontakta oss antingen genom att ringa +46 10 888 66 52 eller skicka e-post till våra hyrbils experter som är tillgängliga alla dagar i veckan.

  Kör säkert och njut av er resa!

  Tillbaka till toppen

  Bloggsökning


  Kategorier