Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Hyrbil Australien - Res down under i vinter

  Australien är på många sätt ett häftigt land. Detta stora land som faktiskt är en kontinent har milsvida sandstränder, stora ökenlandskap, miljonstäder, savann och regnskog. På grund av de växlande miljöerna trivs här också många olika djur- och växtarter. Med andra ord är Australien ett land som erbjuder en massa att upptäcka.Australiens största stad är Sydney och har ca. 4,5 miljoner invånare. Ca. 30 mil sydväst om Sydney ligger Australiens huvudstad Canberra som inte har mer än ca. 320 000 invånare.

  Som turist ankommer man antagligen till en av de större städerna Sydney, Melbourne, Adelaide eller Brisbane. Om man vill besöka ön Tasmanien anländer man antagligen till Hobart eller Devonport.

  Till Australien reser man inte för de intressanta sevärdheterna i städerna utan för naturen och det intressanta djurlivet. Hyr bil i Australien och upptäck några av landets främsta sevärdheter.

  Ayers rock

  Uluru, eller Ayers Rock är en 600 miljoner gammal monolit i sandsten. Den enorma klippan är 348 meter hög och 3,4 km lång! Den annorlunda stenen (eller berget) är helig för utbefolkningen Denna naturattraktion når du med bil från Alice Springs och avståndet är ca. 45 mil. Om du vill stanna ett par dagar och vandra kring den röda klippan så kan du övernatta på ett hotell i närheten.

  Koalor

  Koalan finns att hitta på Australiens östkust. De lever i träden och äter nästan uteslutande eukalyptusblad. De är svåra att hitta i det vilda eftersom de sover mellan 18-22 timmar om dygnet. Men det finns många djurparker och nationalparker där man kan träffa en koala.

  Kängurur

  Kängurun är en nationell symbol för Australien och vanligt förekommande i hela Australien, Tasmanien och även på Nya Guinea. Man kan träffa på kängurur både i det vilda och i nationalparker och zoo. Om man kör bil får man se upp när man ser en varningsskylt för kängurur. Varje år inträffar många olyckor där kängurur blir påkörda.

  Aborginsk kultur

  Aboriginerna är Australiens urbefolkning. När europeerna kom i slutet av 1700-talet fanns det uppskattningsvis ca. 750 000 urinvånare. Idag finns det bara 455 000 kvar. De mest kända inslagen från Aboroginernas kultur är musikinstrumentet digeridoo och jaktredskapet bumerangen. I Tjapukai Aboriginal Cultural Park kan man lära sig mer om urinvånarnas kultur, historia och filosofi. Parken ligger i Smithfield utanför Sydney.

  Fantastisk snorkling

  Det stora barriärrevet är världens största system av koraller och ligger i Queensland i nordöstra Australien. Många turister kommer hit årligen för att snorkla, dyka och njuta av revets fantastiska djur- och växtliv. Enklast är att köra till Townsville eller Mackay för att sedan ta en båttur ut till korallreven.

  Great Ocean Road

  Den här mysiga och vackra vägen sträcker sig 243 km utmed östkusten och anlades av soldater i början av 1920-talet.Utgå ifrån Melbourne och kör ner till den lilla staden Torquay. Här kör du utmed vattnet ända till slutstationen i Warmambool. Här kan du lätt hitta dig en egen strand eller stanna till för att få det där perfekta fotot.

  Med biluthyrning i Australien upplever du mer på din semester!

  Bloggsökning


  Kategorier