Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Halloween - ruskiga och kusliga resmål för hela familjen

  Gillar du läskiga historier, kusliga resmål och att klä ut dig? Då är Halloween den perfekta högtiden för dig. Inför Halloween 2016 har vi sammanställt de mest nervkittlande och spännande resmålen för såväl gammal som ung.

  Varför firas Halloween egentligen?

  Halloween eller “All Hallow’s Eve” är en högtid med ursprung i Irland och den keltiska högtiden Samhain, och infaller alltid den 31 oktober. Under 1800-talets mitt, under de så kallade svält och nödåren emigrerade många irländare till USA. Med sig tog de traditionerna runt Samhain, som är en keltiskt skördefest som firar sommarens slut och även den dag då man ansåg att gränsen till de dödas världs suddades ut och de döda återvände till jorden. Man firade genom att klä ut sig och tigga mat och drycker till firandet samt att egentillverkade lyktor gjorda av utskurna rovor med ljus i sattes ut för att mota bort ondska. En del av dessa traditioner tillsammans med bidrag från andra länders firanden har sedan format Halloween till vad det är idag, barnens högtid då de klär ut sig i skrämmande och originella kostymer och går runt kvarten och frågar “bus eller godis”. Ungefär som vår påsktradition med påskkärringar i Sverige.I Sverige är högtiden inte lika etablerad och stor som i exempelvis USA men sedan 1990-talet, firar vi ofta Halloween dagarna runt den 31:a med fester, utklädningar och pyssel för barnen.

  Familjevänliga Halloween resmål

  The Banks of the Floyle Halloween Carnival - Londonderry, Derry City, Nordirland
  Halloweenkarnevalen som hålls mellan 27 till 31 oktober, är den största du kan hitta i Europa, firar 30 år i år och är den perfekta destinationen för alla Halloween fantaster! Destinationen har även blivit framröstad som den bästa i världen och erbjuder allt från parader, fyrverkeri uppvisningar, spökjakter, hemsökta hus, pyssel och läskiga filmer.

  Disneyland Paris, Frankrike
  Från 1 oktober till 2 november kan du och familjen ta del av ett Disneyland Paris täckt i vackra höst och Halloween inspirerande dekorationer. Barnen är välkomna att att klä ut sig, det bjuds på en extra läskig show där ni kan träffa Kapten Hook, Jafar och drottningen från Snövit och det bjuds på en extra höstig parad.Halloween på Liseberg, Göteborg, SverigeUnder helgen 21-23 oktober samt under höstlovet 28 oktober till 6 november erbjuder nöjesparken Liseberg en riktigt hårresande upplevelse för hela familjen. Här finns allt från läskiga attraktioner till ruskiga spökhus med zombier, samt en varieté med blodisande nummer. Det bjuds på sockersöta läckerheter och för de minsta barnen är Kaninlandet ett bra alternativ där det är skräckfritt men man erbjuds ansiktsmålning och man är mer än välkommen att klä ut sig.The London Dungeon, London, StorbritannienDen populära turistattraktionen är lämplig för barn från 12 år och upp och återskapar läskiga och blodiga händelser ur Englands historia med hjälp av skådespelare och special effekter och åkattraktioner. Showen är baserad på verkliga händelser ur Londons historia och legender. Som besökare guidas du genom historien av professionella skådespelare och får möta karaktärer som Jack the Ripper och Sweeney Todd.

  Läskiga Halloween resmål för vuxna

  Slottet Bran, Transsylvanien, RumänienSlottet Bran i Rumänien är ett perfekt resmål för den som längtar efter att släcka sin törst efter kusligheter. Slottet som ofta kallas Draculas slott, sägs en gång i tiden har varit hem till Vlad III Dracul som författaren Bram Stoker tog inspiration ifrån när han skrev sin världsberömda bok Dracula. Slottet är öppet för allmänheten och erbjuder en speciell guidad Halloween tur som inkluderar rumänsk mat, medeltida och rumänsk live-musik, samt en live show med den ökända greve Dracula på slottet Hunyuad. Men glöm inte att ta med en kostym! Catacombes de Paris Paris, Frankrike

  Kanske mest känd som romantikens stad, Paris har även ruskiga och spännande historier att erbjuda. En av dessa platser är Paris katakomber som är ett nätverk av underjordiska tunnlar under staden. En del av systemet, som byggdes under romartiden, har använts som gravplats. Tunnlarna sträcker sig över 300 km men bara en liten del är öppen för allmänheten som kan ta del av guidade turer. Flera hemliga ingångar finns och rummen har används som hemliga mötesplatser bland annat åt den franska motståndsrörelsen under andra världskriget.Salem, Massachusetts, USAUnder hela oktober månad kan du uppleva Halloween i Salem i Massachusetts i USA. Det var här som 26 människor en gång i tiden prövades för häxeri och dömdes till döden. Besökare kan förvänta sig guidade turer i hemsökta hus och ökända platser, rekonstruktioner av rättegången och hängningar, fyrverkerier, parader och häx-cirklar. Du kan även besöka Witch House museum som en gång var hem till domare Jonathan Corwin, en av domarna på häx-rättegången och en av få byggnader i Salem som har direkt anknytning till rättegången. På Halloween kvällen finns det även magi shower, häx-baler, seanser och mycket mer att besöka.Hemsökta kryssningsfartyget Queen Mary Long Beach, Kalifornien, USAFör den som vill bli skämd på riktigt finns det inget bättre ställe att bege sig till än kryssningsfartyget Queen Mary. Fartyget som ligger dockat i Long Beach i Kalifornien är en av de häftigaste och mest unika platserna att fira Halloween på. “Dark Harbor” börjar den 1 oktober varje år och håller på en månad framåt med en skrämmande upplevelse för den som vågar besöka. Firandet innehåller 6 labyrinter, hemsökta av över 200 spöken och gastar, många av dem baserade på de spöken som sägs hemsöka skeppet. Här finns även åkattraktioner, fler monster, live shower samt mat och dryck. Upplevelsen är inte lämplig för barn och kostymer tillåts bara på själva Halloween.New Orelans, Louisiana, USASom det näst största firandet, förutom Mardi Gras, är New Orelans ett av de häftigaste ställena att fira Halloween på. Kombinera stadens rykte för voodoo med några av de mest fantastiska guidade turerna med paranormala element och du har en minnesvärd upplevelse. Känd som den mest hemsökta staden i hela USA, boka en tur i de franska kvarteren eller genom en av de världskända kyrkogårdarna. På Frenchman Street hittar du de stora festerna med lokalbor och turister alla utklädda i kostymer. I övrigt erbjuds hemsökta hus, aktiviteter på zoo:et samt en årlig Halloween parad.

  Halloween fester och maskerader för partysugna besökare

  Fantasy Fest, Duval Street, Key West, Florida, USAMellan 21 till 30 oktober hålls Fantasy Fest i Key West i Florida. Festligheterna som började redan 1979 var en ploj för att locka turister till området under lågsäsongen och är idag en gigantisk fest som leder upp till Halloween. Festens höjdpunkt är den stora paraden som går av stapeln den 29 oktober och där massor med festligt dekorerade vagnar och kostymklädda deltagare underhållare tusentals åskådare längs med Duval Street.Theatre Bizarre, Detroit, Michigan, USAUpplevelsen som benämner sig själv som “ den största maskeraden på jorden” är lika delar hemmafest, burlesk show, teater, dansklubb, och mode catwalk. Upplevelsen tar plats fredagen den 21 oktober med en intim maskeradgala och en mycket större maskeradfest på lördagen den 22. Besökare kommer från över hela världen för att ta del av den unika upplevelsen.Halloween Carnaval, Santa Monica Blvd, Los Angeles, Kalifornien, USA

  Är du sugen på en av världens största Halloween fester? Bege dig då till Santa Monica Blvd i West Hollywood och ta del av festligheterna. Över 500,000 människor besöker karnevalen varje år som erbjuder live underhållning, matförsäljare, fotostationer och mer. Många av barerna längs med vägen är en del av festen och erbjuder speciella drinkar och fester. Att besöka firandet är gratis och hålls mellan 18.00 och 23.00 den 31 oktober.

  Bloggsökning


  Kategorier